Jedinstvena formula koja umiruje kožu i smanjuje iritacije nakon prvog korištenja

Nakon dugog i više nego toplog ljeta, napokon uživamo u osvježenju na gradskim ulicama. Temperaturni pad dobro nam je došao – kako bismo barem na koji dan koži pružili predah od vrućina i suhog zraka.

Ponavljajuće iritacije, svrbež i reaktivnost kože?

Dok nekima oštri ljetni uvjeti ne predstavljaju problem, sve veći broj osoba u svim dobnim skupinama u današnje se vrijeme bori s iritacijama i preosjetljivosti kože. Za neke od njih odgovorno je pretjerano izlaganje suncu, no mnoge su ponavljajuće iritacije, svrbež i simptomi pretjerane reaktivnosti zapravo posljedica atopijskog dermatitisa.

Ova kronično upalno stanje kože češće je nego što mislite, a karakterizira ga izmjena razdoblja egzacerbacije (pogoršanje) i razdoblja remisije (poboljšanje), a ključ preuzimanja kontrole nad atopičnom kožom je u produljenju faze poboljšanja, odnosno smanjenju učestalosti pogoršanja.

Isušenoj koži potrebna je nadoknada lipida

Upravo je taj zadatak pred nama na kraju ljeta – jer je nekoliko mjeseci izlaganja suncu, moru i drugim ljetnim radostima ostavio posljedice na koži, pa se tako gotovo svaka treća osoba susreće s isušenom, nadraženom i preosjetljivom kožom.

Čime tuširati suhu i osjetljivu kožu nakon izlaganja suncu te smanjiti jačinu i učestalost pojavljivanja simptoma? Odgovor nam donosi svjetski popularna i dermatološki dokazana A-Derma Exomega linija za higijenu i njegu suhe kože te kože sklone atopijskom ekcemu.

Slaba kožna barijera uzrokuje neugodne simptome

Smanjenje simptoma moguće je postići prvenstveno pravilnom i ustrajnom higijenom i njegom kože, a pritom je izrazito važna upotreba emolijensa – jer atopičnoj koži uvijek treba više zaštite nego što je golim okom vidljivo. Čak i kada upala nije aktivna, koža je i dalje osjetljiva, a zaštitna kožna barijera slabija nego na zdravoj koži – pa su prilagođeni proizvodi ključ za produljenje vremena između dvije faze pogoršanja. 

Exomega Control emolijentno ulje za tuširanje ublažit će simptome i osvojiti vašu kožu već nakon prvog tuširanja –  jer nježno čisti i hrani kožu te pruža 100% umirujuće djelovanje. S obzirom na to da je riječ o sindetu, ne sadrži sapune koji bi mogli dodatno iritirati osjetljivu i pretjerano reaktivnu kožu.

Uravnotežuje i obnavlja fragilnu kožu

Izrazito ugodna i bogata tekstura ovog njegujućeg ulja za tuširanje u trenu pruža osjećaj olakšanja, smanjuje svrbež i osjećaj peckanja i zatezanja – dobro poznat svima koji se bore s isušenom i atopičnom kožom.

Ovo ulje iz A-DERME sadrži 91% sastojaka prirodnog podrijetla i ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi iz organskog uzgoja. Rhealba® zob, dermatološka zob, uravnotežuje, umiruje i obnavlja fragilnu kožu. Trostruko djelovanje i optimalna podnošljivost, učinili su ovu jedinstvenu i ekskluzivnu djelatnu tvar zaštitnim znakom A-DERME.

Minimalni broj sastojaka za maksimalno olakšanje

Exomega Control emolijentno ulje posebno je i po tome jer ga može koristiti cijela obitelj, već od prvog dana života. Fiziološkog je pH, sigurno za primjenu na licu i tijelu i ne peče oči. Formula je biorazgradiva i sadrži minimalni broj sastojaka, ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla te je boca napravljena od 100% reciklirane plastike. Trenutno nakon tuširanja koža je 100% umirena, mekana i zaštićena. Idealna higijena nakon izlaganja suncu!

Da bi se učinkovitost proizvoda maksimalno povećala, ekstrakt Rhealba® zobi kreiran je u kombinaciji s BioVect® tehnologijom: vektori prirodnog podrijetla olakšavaju transport i apsorpciju djelatne tvari u gornjim slojevima epidermisa. Filaxerin®, u kombinaciji s vitaminom B3, ojačava poroznu barijeru atopične kože. Trigliceridi, biljni glicerol i shea maslac imaju relipidirajuće djelovanje i osiguravaju ugodnost.

Pročitajte još i ...