Pogledajte aplikaciju botoxa i hijaluronskih filera “step by step”

Na tržištu postoji nekoliko vrsta dermalnih filera, s različitim sastojcima, mjestima aplikacije, trajanjem i primjenama. Jedna od najpoznatijih kompanija (ako ne i najpoznatija) koja proizvodi filere svakako je Juvéderm, odnosno Allergan. Ova američka kompanija među prvima je počela razvoj estetsko-medicinskih tretmana još prije više od 35 godina i do danas je zadržala vodeću poziciju u svijetu.

Juvéderm hijaluronski dermalni fileri bazirani su na hijaluronskoj kiselini koja, kada se aplicira, djeluje poput spužve. Apsorbira na sebe vodu što za rezultat ima više volumena na željenom mjestu čime se mogu podići i popuniti neželjene linije i bore, hidratizirati koža, povećati volumen i vratiti prirodne konture lica, odnosno, pomladiti kožu.

Iskustvo iz prve ruke

S ciljem da osvježi svoje lice i na vrijeme započne s prevencijom starenja, 36-godišnja Duška odlučila se na tretman Juvéderm dermalnim filerima i Vistabelom – u žargonu zvanim botoxom. Budući da se približava 40-ima, i sama kaže kako uočava određene promjene na licu koje želi, djelujući na vrijeme, usporiti.

DSC01535
Prije tretmana

Željela sam za svoje lice napraviti ‘plan održavanja’. Prirodni sam tip, ne nanosim puno makeup-a i zato želim imati lijepo i mladoliko lice još dugo godina.Informirala sam se i doznala da će mi, ako na vrijeme krenem s tretmanima hijaluronom i ‘botoxom’, uvijek biti potrebna manja količina za održavanje, a lice će i starjeti sporije“, ispričala nam je Duška, dodajući kako su za nju trenutno idealne „baby količine“ botoxa i dermalnih filera koje osvježavaju lice i vraćaju mu odmoran izgledam.

„To je upravo ono što želim – suptilnu razliku, ali razliku koja će me osvježiti i omogućiti mi da što dulje budem najbolja verzija sebe“, otkrila nam je Duška razloge svoje odluke.

Nakon brojnih istraživanja, guglanja te razgovora s prijateljicama koje su prošle ove tretmane, Duška se odlučila za Polikliniku Bagatin.

„Prije odluke sam se dobro informirala o tome na što treba obratiti pažnju. Željela sam da briga za moje lice bude najbolja moguća i da se za moje lice brinu liječnici s licencom te da se koriste provjereni medicinski proizvodi kao što je Juvéderm. Pristup doktora Tomice Bagatina oduševio me, bio je studiozan, temeljit i jasan. Bitno mi je da razumijem jezik liječnika i njegove postupke“, otkrila nam je Duška, dodajući kako je nakon konzultacija preostalo samo zakazati termin.

DSC01594

Nanošenje Juvéderm dermalnih filera korak po korak: Lice oblikovano prema MD kodovima

Prvi korak u tretmanu apliciranja dermalnih filera i Vistabela (botox) je čišćenje lica i nanošenje anestetske kreme. Nakon što je medicinska sestra nanijela anestetsku kremu, Duškino lice bilo je spremno za sljedeći korak, a to je plan tretmana injektiranja prema MD kodovima.

Planiranje injektiranja kreće označavanjem svih regija koje je potrebno oblikovati – od mrštilica i smijalica koje će se tretirati Vistabelom (botoxom), pa do brade i marionetskih bora, koje će se oblikovati Juvéderm hijaluronskim dermalnim filerima. Iscrtavaju se one točke na licu na kojima je vidljiv gubitak volumena, odnosno točke dobivene izračunom MD kodova u koje će se stavljati fileri i na taj način oblikovati donja trećina lica.

DSC01643

Na taj način stručnjaci na polju nekirurških tretmana filerima analiziraju i prerađuju pacijentove emocije u jednadžbe, takozvane MD – Medicinske kodove, na temelju kojih oblikuju lice s naglaskom na prirodan izgled.

Nakon analiziranja lica pomoću MD kodova, dr. Tomica Bagatin zaključio je da su kod pacijentice najkritičnije regije brada i marionetske bore kao i vidljiva asimetrija lica. Zbog toga se odlučio koristiti Juvéderm hijaluronske dermalne filere – Volumu i Volift.

„Analiza lica pomoću MD kodova pokazuje nam ne samo sadašnjost, nego i budućnost nekog lica – pokazuje nam kako će ono starjeti. Pomoću dermalnih filera Juvéderm Voluma i Volift,odgodit ćemo proces starenja i ispuniti pacijentičinu želju da uvijek izgleda kao najbolja verzija sebe.“

Cijeli postupak i fotografije “prije i poslije” pogledajte u galeriji fotografija

Aplikacija Juvéderm dermalnih filera: prednosti apliciranja pomoću kanile

Dr. Tomica Bagatin prvo se posvetio desnoj strani lica. Za aplikaciju filera korist će se kanilom. Rad kanilom donosi velike prednosti za pacijenta:manja je trauma tkiva, a preparat se može lakše i bolje aplicirati u veću regiju,odnosno, puno je preciznija i lakša aplikacija, nema podljeva te se postižu bolji rezultati. Za primjenu dermalnih filera kanilom potrebno je znanje i iskustvo liječnika.

DSC01673

U područje između brade i donje usnice apliciran je jedan cijeli mililitar filera, čime se dala dodatna potpora marionetskoj bori i donjoj usnici. Iglom se ulazi duboko u kožu, u područje prethodno iscrtano, koje je „prazno“ (bez volumena). Prilikom izlaska igle, filer se postepeno ispušta, točnije, popunjava se praznina na licu.

Zatim se mijenja smjer i ponavlja postupak (4 različite pozicije, odnosno, smjera). Nema boli ni osjećaja peckanja. Moguće je samo osjetiti malu nelagodu. Desna strana lica automatski je bolja nego što je bila, što je vidljivo odmah.

„Iako me uhvatila lagana panika od pomisli na iglu, što je tretman više odmicao, trema je lagano popuštala jer je očito anestetska krema napravila dobar posao. Zaista nisam osjetila nikakvu bol. Mislim da se to vidi i na fotografijama“, kazala je Duška.

Dr. Tomica Bagatin ponovio je postupak i na drugoj, lijevoj, strani lica koja je imala vidno manje volumena. Bila je praznija, opuštenija i ovješenija. I ovdje je primijenio Juvéderm Voluma filere, koji su dizajnirani tako da vraćaju volumen i mogu se koristiti na bradi, obrazima i na području jagodičnih kosti – najbolji rezultati postižu se na srednjem dijelu lica. Naime, s godinama gubimo volumen, što se najviše vidi upravo na tim dijelovima lica.

DSC01679

Juvéderm Voluma dermalni fileri vraćaju licu izgubljeni volumen, regeneriraju kožu i pružaju mladolikiji izgled. Rezultati traju i do 18 mjeseci, a nakon toga se lice ne vraća naglo u prijašnje stanje, već lagano prirodno gubi hijaluron.

Dr. Bagatin kanilom je nastavio tretirati područje između usnice i brade te ispod marionetske bore, čime je oblikovano to područje i dana potpora usnici i bradi.

Tretiranje brade

Sljedeća zona koja se tretirala bila je brada. Cilj je bio bradu spustiti prema dolje, kako bi se dobile oštrije linije i pomak prema van u centralnom dijelu. Bilo je potrebno pomalo „ispupčiti“, tj. produžiti bradu na način da joj se da dodatni volumeni dobije ženstveniji izgled lica.

Nakon blage masaže neposredno nakon injektiranja, doktor Bagatin je uvidio kako je potrebno dodatno raditi na simetriji. U lijevu je stranu lica dodao još filera kako bi se dobila isto ili slično stanje kao na desnoj strani koja je prirodno popunjenija.

S ukupno tri mililitra dobiven je lijep i prirodan rezultat. (1 mililitar u svaku stranu za potporu usnice, za pomak brade i potporu marionetske bore + 1 mililitar za produženje brade)

DSC01699

S dodatnim mililitrom Juvéderm Volift dermalnog filera dodatno su podignuti kutovi usnica, čime je dobivena blaga punoća usnica te dana potpora marionetskim borama.

Juvéderm Volift dermalni fileri namijenjeni su popunjavanju dubokih, do srednje dubokih bora kao što su nazolabijalne, pušačke i bore koje nastaju od rubova usnica prema bradi (perioralne bore). Također, ovaj dermalni filer pokazao se i kao izvrstan filer za povećanje usana jer vraća izgubljeni, odnosno pruža dodatni volumen. Rezultati Juvéderm Volift dermalnih filera traju do 15 mjeseci.

„Ubrizgavanjem Juvéderm filera u donju usnu, ona dobiva potporu koju joj nije davala donja čeljust i zubi. Osim osvježenja i lagane punoće, usne i cijelo lice dobit će potrebnu simetriju. Nakon aplikacije potrebno je ponoviti blagu masažu kako bi se izbjegle potencijalne kvržice“, objasnio je dr. Bagatin.

Tretiranje čela Vistabelom (botoxom)

U 5 standardiziranih točaka u području glaberalnih bora ili bora mrštilica, liječnik je preraspodijelio Vistabel. Vistabel je apliciran i u fine bore oko očiju, s 3 uboda sa svake strane vanjskog dijela oka.

Prilikom aplikacije Vistabela potrebno se prvo jako namrštiti, a zatim prilikom uboda opustiti lice. Unatoč standardnim točkama, ovo je liječniku dodatna pomoć da uoči koje dijelove tretirati. Ukupno tri uboda idu u područje između obrva nakon čega po jedan ubod ide tijelo mišića u područje iznad obrva (sa svake strane).

DSC01733

Zatim se prelazi se na regiju oko očiju. Oko svakog oka idu tri lagana uboda u točno definirane točke, a prije same aplikacije potrebno je jako se nasmijati.

Što se tiče oporavka, treba samo držati glavu u podignutom položaju sljedeća 4 sata i nikako ne leći. Za razliku od dermalnih filera, nakon aplikacije Vistabela nije potrebna masaža određenog područja.

Neposredno nakon tretmana
Neposredno poslije tretmana

Zadovoljni rezultatima

„Jako sam zadovoljna. Promjene su diskretne i prirodne. Ljudi u mojoj okolini primijetili su da svježije izgledam, a ne da sam radila neku intervenciju na licu. Mislim da će se iznenaditi nakon ovog članka (smijeh)“, otkrila nam je Duška, dodajući kako svoj izgled planira održavati.

Nakon 3 tjedna
Poslije 3 tjedna

„U Poliklinici Bagatin napravili su mi plan održavanja mladolikosti lica jedan do dva puta godišnje. Uz redovitu njegu nije mi potrebno ništa više.“

„Tretmanom Juvéderm dermalnim filerima zadovoljili smo želju pacijentice da osvježi lice te da održi njegov mladenački izgled. Tretman je ugodan jer Juvéderm dermalni fileri sadrže lidokain-lokalni anestetik koji dodatno sprječava bol prilikom injektiranja filera“, kazao nam je dr. Bagatin, ističući da uz ovakav režim održavanja mladolikosti lica pacijentici nikada neće biti potreban face lifting.

Cijeli postupak aplikacije filera možete pogledati ovdje, u galeriji fotografija.

Pročitajte još i ...