Jednostavno do ravnog trbuha i istaknutih pločica

Dutch fashion model Romee Strijd in the photo session for Victoria's Secret February 2017 lingerie and VSX catalogues., Image: 320653485, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Istaknuti trbušni mišići na vrhu su liste najprivlačnijih fizičkih obilježja, posebice na muškarcima. Ipak, za vidljive pločice treba se dobro oznojiti jer one postaju izražene tek kada nema sloja masti koji ih prikriva. Za definirane mišiće u predjelu trbuha potrebno je smanjiti cjelokupni udio masnih naslaga u tijelu i dobro se pomučiti razviti mišiće.

Za one koji su zapostavili trbuh, a ipak žele pločice, postoji rješenje koje će ih osigurati, i to bez kapi znoja.

Halle Berry

Pločice i mišići na trbuhu mogu se modelirati ultrazvučnim uređajima. Pomoću Vaser HD uređaja uklanjaju se masne naslage i oblikuju mišići – uređaj topi mast u finu tekućinu, mekaniju od gline, koju je onda moguće oblikovati kompjuterskom preciznošću. Posebnost ovakvog načina uklanjanja naslaga jest to što je ultrazvuk liposelektivan, što znači da može raspršiti masnoću samo na točno određenom mjestu dok se, primjerice, ništa ne događa organima ili ostalom tkivu.

Liposukcija ultrazvukom radi se iznad ovojnice mišića te on nakon zahvata ostaje „ogoljen“ i jasno se nazire kroz kožu jer su masnoće uklonjene. Treba napomenuti da ovakva metoda nije namijenjena za mršavljenje, već modeliranje i oblikovanje tijela. Radi se o tretmanu idealnom za osobe koje imaju pokoji kilogram viška, a jako pretilim osobama ovaj se tretman ne preporučuje.

Poliklinika Bagatin
Izvor: Poliklinika Bagatin
Poliklinika Milojević
Izvor: Poliklinika Milojević

Osim postizanja zategnutog trbuha, ultrazvučnom liposukcijom mogu se tretirati i drugi dijelovi tijela poput ruku, leđa, gležnjeva, bedara, natkoljenica i podbratka. Također, tako izvađena mast ostaje netaknuta pa se može iskoristiti za popunjavanje drugih dijelova tijela (lipofilling). Za sve one koji ne vole previše vremena provoditi u teretani ili su ove godine zakasnili pripremiti tijelo za ljeto, ovo je izvrsna metoda kojom mogu postići oblikovano tijelo bez muke.

Pročitajte još i ...