Kako postići mladenačku svježinu lica tijekom cijelog dana

LIFTACTIV SUPREME_02_4450_310516_RAL_PLV_DU_26

Već rano ujutro zaskočio vas je zvuk budilice, a na pametnom telefonu imate hrpu neodgovorenih mailova. Trube vam dok žurite na važan sastanak ili dok se borite za mjesto na već prenapučenom parkiralištu kako bi stigli po dijete u školu. Stres koji neprestano uzrokuju zahtjevne dnevne obveze najviše je vidljiv na vašem licu, i to navečer kada izgleda posebno umorno, a koža je bez sjaja. Bore tada postaju još izraženije.

Što je potrebno da bi koža dobro funkcionirala?

Da bi naša koža dobro funkcionirala, potreban joj je optimalan sadržaj vode. Središnji sloj kože, dermis, sadrži 60 do 70 posto vode, koja tamo stiže putem krvnih žila.

Voda iz dermisa prelazi u gornji sloj kože, epidermis, natapajući prilikom prolaska njegove različite slojeve. Površinski sloj epidermisa, koji je prirodno zaštićen hidrolipidnim površinskim slojem, usporava isparavanje vode.

Zašto koža lica izgleda umornije navečer nego ujutro?

Tijekom dana povećava se transepidermalni gubitak vode, djelovanjem gravitacijske sile dolazi do preraspodjele međustanične tekućine u dermisu, učestala je aktivnost mimičkih mišića te se povećava lučenje žlijezda lojnica. Ovi procesi rezultiraju „umornijim“ izgledom lica navečer u odnosu na jutro jer koža lica gubi svježinu, blistavi sjaj i tonus, bore su izraženije, pojavljuju se tamne sjene ispod očiju, a ten postaje sivkast.

Tako nastaju tipični znakovi starenja kože, koji uključuju naboranost i suhoću kože, uz gubitak čvrstoće i elastičnosti.

Najnovija istraživanja iz Vichyja

Više od 20 godina u laboratorijima Vichy vjeruju kako dermis skriva istinski izvor mladosti kože. Njihovo istraživanje pokazalo je da se u gornjem dijelu dermisa nalazi najaktivniji dio kože koji samostalno upravlja regeneracijom cijele kože. Pod njegovim utjecajem stvaraju se nove stanice, nova vlakna i nove vitalne razmjene svugdje u koži. Svjesni tih otkrića, u laboratoriju Vichy kreirali su liniju proizvoda Liftactiv koja utječe upravo na ovaj dio kože te pomiče granice starenja.

VICHY- LIFTACTIV SUPREME - NM Verrerie
Dnevna njega dolazi u dvije varijante – za suhu i za normalnu do mješovitu kožu. Pruža cjelovitu njegu za čvrstoću i protiv bora s dugotrajnim učinkom liftinga. Liftactiv učinkoviti serum za mlađi izgled i ubrzano obnavljanje kože vidljivo poboljšava 10 znakova starenja kože – bore su vidljivo umanjene, a koža naizgled čvršća.

Ramnoza – snaga tropske biljke koja čuva mladost

Jedinstveni aktivni sastojak linije Liftactiv je ramnoza koja je sposobna pronaći ciljano izvorište dermisa. Ramnoza je biljni šećer dobiven od srebrne breze (Betula pendula). Vichy je ekstrahira u njezinoj ultra-čistoj formuli, koristeći proces hidrolize kojim se čuva njezino prirodno podrijetlo i uzima samo najaktivniji dio molekule kako bi dostavio svoju punu snagu. Ramnoza je prirodni šećer s posebnom moći u borbi protiv starenja kože; 100 posto je učinkovita i 100 posto primjerena za osjetljivu kožu.

Ramnoza stimulira proliferaciju stanica epidermisa pa time povećava njegovu debljinu, a stimulacijom sinteze kolagenih vlakana povećava čvrstoću kože. Neohesperidin ima snažan antioksidativni i protuupalni učinak te sprječava oksidativnim stresom induciranu razgradnju kolagena. Tako se sinergističkim djelovanjem ramnoze i hesperidina ublažavaju bore te poboljšava tonus i hidratacija kože, što je temelj u prevenciji starenja kože.

Pročitajte još i ...