Korekcija bradavica

American fashion model Bella Hadid in the print ads and stills of Donna Karan New York Spring Summer 2017 advertising campaign., Image: 314572491, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Bradavice na dojkama dio su tijela koji se uglavnom ne vidi i oko kojeg se žene ne opterećuju previše. Pa ipak, svako toliko dođe neki ludi trend poput onog koji vlada danas – istaknute bradavice i nenošenje grudnjaka. Bez obzira na modu, invertirane odnosno uvučene bradavice nekim ženama predstavljaju estetski problem. Osim što se radi o estetskom problemu, mogu se javiti i poteškoće prilikom dojenja ili problemi s erogenom osjetljivosti.

Jednostavni zahvat

Uvučene bradavice uglavnom su nasljedne i mogu se javiti na jednoj dojci ili na obje. Korekcija je jednostavna, izvodi se u lokalnoj anesteziji, a sam zahvat traje oko 30 minuta do sat vremena. Iako se u nekim slučajevima bradavica može „izvući“ dojenjem, u većini slučajeva bradavica ostaje uvučena. Korekcija bradavica ne ometa dojenje, upravo suprotno, izvlačenjem uvučenih bradavica dojenje djeteta postaje lakše. Vezivna vlakna koja uvlače bradavicu istovremeno uvlače i mliječne kanale, tako da se operacijom i mliječni kanali ispravljaju i postaju prohodni.

profimedia-0212331652-b

Postupak korekcije invertiranih bradavica provodi se u lokalnoj anesteziji. Jednostavnim kirurškim postupcima može se korigirati i veličina areole, odnosno bradavice, kao i korigirati asimetrija.

Ovom zahvatu uglavnom se podvrgavaju žene, iako ga je moguće izvesti i na muškarcima koji imaju isti problem.

Iako oko 1,5 milijuna žena ima uvučene bradavice, većina ih želi istaknute bradavice i grudi kako ne bi trebale nositi krute grudnjake, a među najpopularnijim svjetskim bradavicama su one Victorije Beckham, Jennifer Aniston, Kate Moss i Heidi Klum.

Pročitajte još i ...