Stiže beauty linija s potpisom slavne konceptualne umjetnice Marine Abramović

Slavna konceptualna i umjetnica performansa svjetskoga glasa Marina Abramović, nakon svih uspjeha na umjetničkom polju, odlučila se okušati i u beauty i wellness industriji. Naime, nedavno je pokrenula web stranicu posvećenu zdravom životu te je predstavila svoju metodu za dugovječnost – The Marina Abramović Longevity Method.

Ova vijest ne bi nas zapravo trebala čuditi jer Marina Abramović nije samo umjetnica – ona je, kako je sama za sebe više puta rekla – istraživačica ljudskoga duha. Kako piše talijanski Elle, ovu je metodu osmislila kako bi drugima pomogla da pronađu sebe te da se koncentriraju i fokusiraju na vlastite ciljeve.

Na svojoj web stranici www.abramoviclongevity.com, osim promoviranja svoje metode za dugovječnost, ova umjetnica nudi i svoju novu beauty liniju koju je osmislila i realizirala u suradnji s liječnicom Nonnom Brenner, specijalisticom za nekonvencionalnu i holističku medicinu. Naime, ova liječnica koja u austrijskim Alpama ima centar za zdravlje, Marini Abramović pomogla je izliječiti lajmsku bolest od koje se dugo bezuspješno liječila pa joj je umjetnica stoga povjerila i ovaj projekt.

“Ljepota je samo posljedica zdravlja i povezivanja s našom duhovnom stranom” – navodi Marina Abramović opisujući svoj pristup koji se uspješno nadovezuje na suvremene beauty trendove koji se sve više fokusiraju na uravnoteženost organizma, wellness i mindfulness, a manje na samu estetiku.

Jedinstvena beauty linija tibetanskog porijekla

Longevity Method nije dakle uobičajeni celebrity brend, već nešto puno konceptualnije, slojevitije i misaonije, savršeno usklađeno s dosadašnjim radom ove svjetski priznate umjetnice. Svojim proizvodima ona želi pružiti odgovor na svakodnevni stres i suvremeni način života koji donosi brojne štetne utjecaje. Linija je rezultat njezinih iskustava, kontakata s različitim kulturama koje je dubinski upoznala. On je, kako sama autorica kaže, želja da u jednoj wellbeing metodi ujedini mnoga univerzalne i prokušane spoznaje koje doista djeluju. Ova beauty linija za sada obuhvaća samo četiri proizvoda – energetske, imunološke i antialergijske kapi te losion za lice, koji još nisu u prodaji, ali na službenoj stranici otvorene su predbilježbe za narudžbe.

Proizvodi su inovativni i, naravno, posve prirodni, a cilj im je, kako kaže Marina Abramović, pomoći ljudima da se vrate sebi i koncentriraju se na ono što je doista važno – život u sadašnjosti na zdrav način, uz pomoć zaboravljenih rituala i drevnih spoznaja. U proizvodnji ovih proizvoda koristi se  najnovija tehnologija te znanstveni pristup, a sastojci su vrhunske kvalitete, prirodni i organski.

Spoj drevnih spoznaja i suvremene tehnologije

Tako su energetske kapi na bazi soka od divlje borovnice, preporuča se konzumiranje tri puta dnevno, a djeluju osnažujuće i razbuđujuće. Imunološke kapi sadrže ultra-bogati miks prirodnih ekstrakata – od češnjaka do peludi, dok antialergijske pomažu u borbi protiv alergija i njihovih nuspojava. Losion za lice je hidratantan i iluminirajući, a pripravljen je na bazi vitamina C, bijelog kruha i bijelog vina koje je snažan antioksidans.

Za recepte svih proizvoda bila je zadužena dr. Brenner, a ona ih je dobila od jednog tibetanskog redovnika. Pakiranja je, naravno, dizajnirala sama Marina Abramović. Svi su proizvodi proizvedeni u Švicarskoj, a cijena im je očekivano visoka. Tako će za kapi trebati izdvojiti 99 funti, dok će se losion za lice prodavati po cijeni od 199 funti.

Pročitajte još i ...