Primer – nevidljiv, ali silno moćan pomoćnik kvalitetnog make-upa

Primer je kozmetički proizvod kojega u svakodnevnoj beauty rutini možda najviše podcijenjujemo. A pritom zaboravljamo da upravo njime možemo postići najveću razliku u kvaliteti make-upa. Naime, zahvaljujući posebnim sastojcima, primer ujednačava površinu kože i tako priprema savršenu podlogu za besprijekorno nanošenje šminke. Osim toga, tijekom čitavog dana njeguje kožu, postiže zaglađenu teksturu na koju je nanijeti tekući puder dječja igra.

Image: 347940986, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Na tržištu danas postoji čitav niz primera koji obavljaju najrazličitije funkcije. Tako oni s anti-aging sastojcima i sedefastim pigmentima brinu o boricama i nesavršenostima i koži donose glatkoću i blistavost. Pritom naravno neće začepiti pore. Primeri sa zelenim pigmentima djeluju protiv nečistoća i crvenila te smanjuju pore. Drugi pak matiraju kožu, a umornom licu donose posebnu dozu vlage. Stoga primer može djelovati i kao booster ispod make-upa, a možete ga nanositi i kada se ne šminkate, kao posebnu vrstu njege.

Kada nanijeti primer?

Primer se nanosi nakon hidratantne kreme, a prije tekuće podloge, budući da kožu lica priprema za puder i pomaže u postizanju savršenog make-upa. Za nanošenje je najbolje koristiti ravni kist za tekući puder ili ga nanesite prstima na još vlažnu kožu. Krenite od T-zone, a zatim ga blendajte prema van i prema gore.

U nastavku otkrijte neke od naših favorita među primerima.

Dior Forever Glow Veil  Primer

Bester Primer im Test von Dior

Ovaj primer s ponosom nosi epitet kraljevskog proizvoa. Donosi 24satnu hidratantnu njegu, zaglađuje i ujednačava kožu. Tijekom toplijih dana, pomiješajte ga s nekoliko kapi bronzara za prekrasan ten.

 

Giorgio Armani Luminous Silk Hydrating Primer

 

Die besten Primer unter dem Make-Up

Ovaj je primer siguran odabir kojim ćete kožu izvrsno pripremiti za daljnje šminkanje. Postići ćete blistav ten zahvaljujući kremastoj, osvjetljujućoj formuli sa shea maslacem, rižinim mekinjama i glicerinom.

YSL Touche Éclat Blur Primer

Die besten Primer unter dem Make-Up

YSL primer je hidratantni, uljni gel s blistavim zlatnim česticama koji djeluje zaglađujuće i osvjetljavajuće na kožu. Tekstura je lagana na koži, matira i donosi trajnu vlažnost.

 

 

Pročitajte još i ...