Ispovijedi plastičnih kirurga: “Kad 29-godišnja glumica dođe na face lifting…”

Prod DB © Warner Bros. TV/ DR NIP/TUCK (NIP TUCK) serie TV creee par Ryan Murphy 2003 USA visuel d'affiche de la saison 6 avec Julian McMahon et Dylan Walsh chirurgie esthetique, chirurgiens, mannequin, Image: 174102045, License: Rights-managed, Restrictions: NO RESTRICTION, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Visual movies

Dodjelu Oscara prati milijune gledatelja. Zvijezde su u samom centru zbivanja – što su obukle, koji nakit nose, kakav makeup, slaže li se frizura s haljinom ili odjelom… Ipak, jedno se ime ne spominje. Nitko se neće za besprijekoran izgled zahvaliti možda i najzaslužnijoj osobi – plastičnom kirurgu. Nekoliko plastičnih kirurga i stručnjaka za estetiku za Allure je otkrilo kako je to raditi sa zvijezdama – što zahtijevaju, kako se ponašaju i koje im bizarne situacije priređuju…

Picture Shows: Victoria Bonya May 29, 2017 Celebrities attend the Closing Ceremony during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals in Cannes, France. UK RIGHTS ONLY, Image: 333930054, License: Rights-managed, Restrictions: Non Exclusive No Digital Rights Without Permission Please Credit All Uses, Model Release: no, Credit line: Profimedia, FameFlynet UK

Upoznavati ih, injektirati, operirati, korigirati njihov izgled i, naposljetku, šutjeti kada javno izgovaraju laži o tome kako su prirodni. Dobrodošli u svijet plastičnih kirurga.

Kada 29-godišnjakinja dođe na face lifting

Bilo da se radi o poznatim osobama ili ne, postoje indikacije kada je potreban face lifting, objašnjava dr. Andrew Frankel, plastični kirurg s Beverly Hillsa.

„Moje je mišljenje da je lifting lica bolje napraviti kada koža nije previše ovješena. Ako čekate posljednji trenutak i velike promjene nastale s godinama, promjena nakon face liftinga bit će vrlo očita. Za suptilniju promjenu, dobro je zahvat napraviti na vrijeme“, objasnio je za Allure.

„… ali, kada vam u ordinaciju dođe 29-godišnja glumica, želeći face lifting jer nije zadovoljna kako izgleda na naslovnici časopisa, tvrdeći da će ‘ako to napravi s 29 godina, zauvijek izgledati kao 29-godišnjakinja’, moram joj objasniti da to tako jednostavno ne funkcionira“, iskren je dr. Frankel.

To je kao da mislite da ćete nakon operacije prestati starjeti i zauvijek imati godina kao u tom trenutku, objašnjava, dodajući kako se često susreće s pogrešnim pretpostavkama o plastičnoj kirurgiji.

Absolutely Fabulous: The Movie (2016) - filmstill

Estetsku korekciju poricat će do smrti

„Zanimljivo je što ljudi izjavljuju u intervjuima“, kaže Robert Singer, profesor plastične kirurgije na Kalifornijskom sveučilištu u San Diegu i bivši predsjednik Američkog društva za estetsku i plastičnu kirurgiju.

„Našao sam se u situacijama u kojima su glumice izjavljivale da se nikada ne bi podvrgnule plastičnoj operaciji, ističući kako bi eventualno razmislile o botoxu ili filerima, a upravo su došle s face liftinga, što će poricati do smrti“, kaže dr. Frankel, dodajući kako će poznati slagati čak i svoje kolege.

„Jednom prilikom, igrom slučaja, operirao sam dvije poznate dame – zvijezde istog televizijskog showa. Kako poznati uglavnom ne žele da itko zna kojim se zahvatima podvrgavaju, tako lažu i jedni drugima o tome. U svakom slučaju, kako sam ih operirao isti dan, nakon operacije su medicinske sestre pokušale učiniti sve kako bi izbjegle da se njih dvije međusobno vide. Na kraju su se ipak susrele, i to je bio najbizarniji trenutak – pogledale su jedna drugu, potom mene, a ja sam pogledao njih, bez riječi. Bilo je urnebesno“, prepričava dr. Frankel.

, Image: 195769642, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Većina toga što pročitate u tabloidima zapravo je istina

„Imamo 5 izlaza iz naše poliklinike i koristimo ih kako bismo izbjegli paparazze“, otkriva dr. Frankel. Ipak, kako kaže, ponekad problem nastaje iznutra.

Prije nekoliko godina poznati glumac i njegova supruga tužili su ih jer se u jednom tabloidu otkrilo da su bili klijenti poliklinike.

„Kako bismo otkrili od koga je došla informacija, angažirali smo FBI. Agenti su obožavali raditi na tom slučaju jer su intervjuirali sve celebrityje koji su se podvrgnuli zahvatu u našoj poliklinici“, kazao je dr. Frankel, dodajući kako je dosta onoga što pišu tabloidi zapravo istina, iako se zna potkrasti i pogrešna informacija.

The 2016 Vanity Fair Oscar Party

Grudi Emily Ratajkowski apsolutni su hit

„Slavne osobe neće vam reći kao tko ne žele izgledati“, otkriva Steven Teitelbaum, profesor plastične kirurgije na Medicinskom fakultetu David Geffen u Los Angelesu. Umjesto toga, dodaje, reći će da im se sviđa veličina i prpošnost grudi Kate Hudson.

„Ipak, ime koje se najviše spominje u kontekstu savršenih grudi, iako su veće nego što pojedine pacijentice žele, jest Emily Ratajkowski. Razumijem što žele, ali im odmah objasnim da se zavaravaju ako misle da će izgledati poput nje. Ona je genetska rijetkost – za grudi je ona ono što je Mozart za glazbu i Usain Bolt za trčanje“, ističe.

Objasniti zvijezdama da postoje fizička ograničenja

„Zvijezde često imaju nerealna očekivanja zato što su navikle da dobiju sve što požele“, objašnjava Simeon Wall Jr., asistent profesora plastične kirurgije na Sveučilištu Texas u Dallasu.

Ne razumiju da postoje fizička ograničenja, dodaje. Primjerice, netko tko prirodno nema naglašen struk i bokove mora razumjeti da ne može dobiti oblik tijela kakav god poželi.

„Objasnim im da im mogu suziti struk za nekoliko centimetara, no oni žele još uži. Tada im moram objasniti ono što ne žele čuti, a to je da se radio o neizvedivom zahtjevu“, prepričava Wall.

NIP / TUCK (2003) - DYLAN WALSH - JULIAN MCMAHON., Image: 137169616, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use only, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album

Alkohol i cigarete

„Jedan od mojih klijenata je zvijezda A-liste za koju postupke obavljamo po noći kako bismo izbjegli paparazze. Jednom prilikom sam nakon operacije, i to nakon ponoći, otišao u kućnu posjetu kako bih provjerio je li sve u redu.

Naravno, klijentu sam objasnio kako se treba ponašati poslije operativnog zahvata, no kad sam došao k njemu, ugledao sam praznu limenku piva, hrpu djevojaka i cigaretu u pepeljari. On je sjedio u fotelji, a zavoj koji sam postavio bio je namješten skroz pogrešno – bilo je očito da ga je skinuo i stavio opet“, otkrio je plastični kirurg dr. Jason Diamond, kazavši kako su to neke od najstresnijih situacija.

Izvor: Allure

Pročitajte još i ...