Kad mješovita koža postane problem, dermatolozi imaju rješenje

Koža i UV zrake ponekad imaju vezu poput dvoje tinejdžera na prvom “spoju”: pomalo je neugodno, ponekad i problematično, ali ne možemo poreći da postoji neka vrsta privlačnosti među njima! Dok se koža pokušava nositi s njihovim zavodničkim djelovanjem, UV zrake ne prestaju s pokušajima osvajanja. Ishod je neizvjestan do zadnjeg trenutka, a posljedice mogu biti bolne. Tako je kada je riječ o baš svakom tipu kože, zato se nemojte zavaravati mišlju kako ste sigurni ako ste ponosni vlasnici normalne ili mješovite kože. 

Normalna koža je ona koja nije previše masna ni previše suha. Ima fine pore, nema vidljivih mrlja ili osipa i glatke je teksture. Iako se normalna koža može činiti kao san, ona nije samo sreća u genetskoj lutriji. Redovita njega, zaštita od sunca i zdrav način života ključni su za očuvanje te ravnoteže. Jedan od najvećih mitova je da normalna koža ne treba njegu. Iako je ova vrsta kože otpornija na neke probleme poput akni ili suhoće, i dalje je podložna starenju, UV oštećenjima i drugim izvanjskim faktorima.

Mješovita koža pak kombinacija je suhe i masne kože na različitim dijelovima lica. Tipično, možete primijetiti da je T-zona (čelo, nos i brada) masnija, dok su obrazi suhi ili normalni. Biti vlasnik ovoga tipa kože je kao vožnja toboganom. Jedan dan se borite s pretjeranom suhoćom, drugi dan s prekomjernim sjajem. Mješovita koža može biti rezultat genetike, ali i izvanjskih čimbenika poput klimatskih uvjeta ili proizvoda koje koristite. Također, s godinama se može promijeniti i postati suha ili masna na cijelom licu.

Sada, kad smo utvrdili gradivo, beauty poučak je jasan – u kozmetičkoj torbici uvijek morate imati proizvod s visokim zaštitnim faktorom. U sklopu natječaja Estetica Premium Product, u kategoriji Najbolji SPF za normalnu i mješovitu kožu lica, naši su dermatolozi odlučili da je pobjednik proizvod SVR Sun Secure Blur, renomiranog francuskog dermatološkog brenda poznatog po formulama s izrazito visokim koncentracijama sastojaka.

SVR Sun Secure Blur SPF 50+ 

SVR Sun Secure Blur SPF 50 formula je pogodna za zaštitu i njegu svih tipova kože, pa i one najosjetljivije. Uz to, jedinstvena pjenasta tekstura Sun Secure Blura stapa se s kožom odmah nakon nanošenja, kako bi prekrila sve sitne nesavršenosti na licu – i tako rezultirala vizualnim “blur” efektom ujednačenog tena. Ostavlja lagan i baršunast osjećaj na koži, idealan za ljetne dane, a visok zaštitni faktor osigurat će kompletnu zaštitu od štetnog UV zračenja, što ovu formulu čini idealnim ljetnim beauty saveznikom svake žene.

Hit formula laboratorija SVR može se pohvaliti još jednom posebnošću – oznakom “tested endocrine disruptors”, koja jamči da proizvod nema štetnih učinaka na endokrine mehanizme (estrogeni, androgeni i tiroidni hormoni),  pri čemu testove provodi stručni neovisni laboratorij za endokrine poremećaje. Najveća inovacija u SVR Sun Secure Blur Spf 50 proizvodu ipak je Integralna tehnologija zaštite – sadrži 100% organske filtere klinički dokazane učinkovitosti.

O kakvoj se formuli radi i što su o SVR Sun Secure Blur proizvodu rekle dermatologinje nakon višemjesečnog testiranja?

Dr. Maja Kovačević iz Poliklinike Duduković & Kisić

“SVR Sun Secure Blur odmah se upija i ne ostavlja nikakav trag niti osjećaj ljepljivosti, koža je nakon nanošenja baršunasta i mekana. Izrazito nježan ljetni miris samo je dodatni plus, a izvrsna je vijest da formula ne sadrži alergene te nije fotosenzibilna.

Jedan od sastojaka je i niacinamid, poznat po zaštiti DNA od oštećenja uzrokovanih UVF zračenjem, koji aktivira PARP-1, enzim uključen u popravak DNK, objašnjava naša sugovornica, dr. Maja Kovačević. 

Izv. prof. dr. sc. Marije Buljan, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike dr. Jelena Jakić

“Ovaj proizvod sadrži zaštitni faktor (SPF) 50. Riječ je o kremi koja je  pogodna za sve tipove kože, uključujući  osjetljivu jer je formula hipoalergena, nekomedogena i ne sadrži parabene, alkohol niti alergene.

Krema ima ugodan miris marelice i pjenušavu teksturu i divno se nanosi na kožu ostavljajući baršunast trag. Mislim da će biti jedan od popularnijih izbora za zaštitu lica u svim godišnjim dobima”, objašnjava dr. Buljan.

Dr. med. Mikela Petković, spec. dermatovenerologije iz Poliklinike Petković

“Iako je tekstura SVR Sun Secure Blur kreme malo gušća od očekivane, vrlo lagano se razmazuje i brzo upija u kožu te ne ostavlja na njoj masan trag. To je, među ostalim, čini izvrsnom podlogom za make up.

Proizvod ima tri razine djelovanja koje osiguravaju kompletnu zaštitu od UV zračenja – fizikalnu zaštitu na površini kože pomoću foto stabilnih 100% organskih filtera, biološku zaštitu unutar stanica kože temeljenu na antioksidansima i Detoxphane kompleksu te duboku zaštitu zahvaljujući niacinamidu”, zaključuje dr. Petković.

Pročitajte još i ...