Suha stopala nakon ljeta? Evo kako ih regenerirati i omekšati

Vrlo sličnu sudbinu usana, ljeti dijele i naša stopala. Na njih često kao da zaboravljamo. Maltretiramo ih dok hodamo po vrelom pijesku, namačemo ih u slanom moru ili pak u kloriranoj vodi bazena, izlažemo suncu i pritom ih uglavnom zaboravljamo namazati kremom za zaštitu od sunca, prehodamo kilometre i kilometre u japankama ili drugoj neadekvatnoj obući, a onda ih na kraju dana, povedemo u cjelonoćni izlazak i plešemo do jutra.

A upravo su stopala izuzetno sklona isusšivanju. Epiderma tog dijela tijela iznimno je osjetljiva jer je tu proizvodnja sebuma minimalna. Stoga, već nakon najmanjih iritacija, koža na njima odmah postaje tvrđa, puca, a nakon povratka s ljetovanja hrapava je i bolna.

Kako biste popravili situaciju i još neko vrijeme mirno šetali u sandalama, ne morate posezati za raznim rašpama i kamenom za struganje peta – tako ćete samo dodatno iritirati već ionako stresiranu kožu. Vašim stopalima potrebno je upravo suprotno jer moraju ponovo postati meka, a to ćete postići tako da im pružite hidrataciju i puno hranjivih tvari.

Nakon dobrog peelinga blagog sastava kojim ćete ukloniti nečistoće i mrtve stanice, napravite mlaku kupku. Tako ćete proširiti pore i dodatno omekšati kožu. Zatim ih dobro izmasirajte hranjivom i hidratantnom kremom, a potom na njih nanesite masku i navucite pamučne čarape. Ujutro će vam vaša stopala uzvratiti mekoćom kakvu pamtite.

U nastavku donosimo nekoliko proizvoda uz koje će oporavak vaših stopala nakon ljeta biti dječja igra.

Clarins Foot Beauty Treatment Cream

Ova krema pravi je odabir za ušuškavanje suhih i ogrubjelih stoopala. Njezina formula na bazi ekstrakta arnike, shea maslaca i orahovog ulja u trenutku omekšava kožu i donosi osjećaj lakoće. Osim toga, sadrži mirtu koja osim kože, njeguje i nokte.

Caudalie Vinotherapist Foot Beauty Cream

Ova je krema dio linije Vinotherapist koja nježno regenerira kožu. Obogažena uljem koštica grožđa, shea maslacem i ekstraktom crnog vina, olakšat će osjećaj zatezanja i ublažit će pukotine na koži. Njezina je tekstura izrazito raskošna pa se preporuča nanijeti je na stopala prije spavanja.

 

SVR Xerial 50 Extreme Creme  Pieds

 

Ova je krema formulirana isključivo za njegu stopala pa sadrži visoku koncentraciju salicilne kiseline. No, možete je koristiti i na drugim dijelovima tijela, sklonim isušivanju, poput ruku, laktova i koljena.

 

Pročitajte još i ...