Dr. Ivana Nola: Estetski tretmani kojima Jelena Rozga duguje savršen ten

Besprijekorna koža koja odiše mladenačkim sjajem san je svake žene, no rijetke su sretnice kojima je genetika podarila potpuno ujednačen ten bez primjetnih nedostataka.

Većina nas se u potrazi za rješenjem odlučuje dermatološkom kozmetikom i tretmanima nadomjestiti sve ono što koži prirodno nedostaje, no ključno je znati kako ne postoje dvije osobe kojima će trebati potpuno ista kombinacija tretmana i sastojaka, a svojim pacijenticama uvijek naglašavam kako će upravo personalizirani režim dovesti do željenih rezultata.

Piše dr. sc. Ivana Nola, spec. dermatovenerologije

Dugogodišnje pacijentice često postanu i prijateljice

Kada svoju strast pretočite u posao, svakodnevnu brigu o pacijentima doživljavate kao užitak, a njihovo zadovoljstvo najveća je nagrada. Svaka osoba koja prođe kroz vrata moje ordinacije zaslužuje svu moju posvećenost i pažnju, a među brojnim pacijentima nalaze i neke poznate dame.

Jedna je od njih i pjevačica Jelena Rozga, koju nakon svih ovih godina mogu nazvati ne samo pacijenticom Poliklinike Nola, već i osobnom prijateljicom, čijoj je koži u vrijeme nastupa potrebna specijalizirana i intenzivna njega. Jelena je u više navrata izjavila kako se u mojim rukama osjeća kao kod kuće, što doživljavam kao veliki kompliment, a smatram kako je ključno svakom pacijentu pristupiti osobno te se pobrinuti da ne samo izgledaju bolje, već se tako i osjećaju.

Provjerena kombinacija neinvazivnih metoda za nježan, porculanski ten

Uzimajući u obzir potrebe njene kože i željene rezultate, program njege koji Jeleni najviše odgovara sastoji se od nekoliko neinvazivnih tretmana. Ubrzan životni tempo, pojačan umor zbog nastupa, nedostatak sna i neredovita prehrana uvijek se očitavaju na stanju kože, a u Jeleninom slučaju, znakovi umora još su vidljiviji zbog nježne, delikatne kože i porculanskog tena.

Za osjetljivu kožu lica, vrata i dekoltea osmislila sam protokol koji će joj osigurati osvježenje i revitalizaciju između nastupa, ali i povećati opći tonus i elastičnost kože te osigurati bolju prokrvljenost njenih gornjih slojeva.

Prema stanju kože moguće je zaključiti mnogo o zdravlju osobe, a njegovan ten često zahtijeva više od kvalitetne prehrane i dovoljno sna. Kako bismo Jeleninoj koži vratili izgubljenu vlagu, nutrijente i svježinu, potrebno je kombinirati različite vrste tretmana kojima je cilj osloboditi kožu od viška mrtvih stanica te joj dopremiti nutrijente tamo gdje su joj najpotrebniji.

MezoGlow: Dva tretmana prije važnih nastupa

Kao jedna od mojih najvjernijih pacijentica, poznata je pjevačica uvijek otvorena za savjete oko odabira tretmana, no nekako smo s vremenom zajedno ustanovile koji tretmani na njenoj koži postižu najbolji učinak.

Prije nastupa najčešće kombiniramo mezoterapiju i kemijski piling. Započevši tretman mezoterapijom za lice, vrat i dekolte, pri čemu koristim vitaminski koktel s dodatkom hijalurona, instantno djelujemo na cirkulaciju čitavog područja, smanjenje dehidracije i povećanje tonusa i elastičnosti.

Kako bismo njenoj koži vratili blistavost, ovakav tretman najčešće završavamo kemijskim pilingom, a u Jeleninom slučaju, odlučujemo se za vrlo nježnu varijantu koja ne ostavlja tragove na koži, već je ostavlja sjajnom i mekom. Ovu kombinacija tretmana sastavljenu od mezoterapije i kemijskog pilinga nazivamo MezoGlow, jer je njen rezultat baršunasta i zategnuta koža koja odiše prirodnim sjajem, a tretman je toliko nježan da se makeup može nanijeti na lice odmah.

Anti-age učinak i revitalizacija osjetljivog tena

U redovito održavanje besprijekornog, mladenačkog tena svakako spadaju i tretmani koji djeluju na usporavanje procesa starenja kože, a među Jelenine omiljene spada i kombinacija tretmana matičnim stanicama i infuzije kisikom.

Osjetljiva, delikatna koža poput njene zahtijeva malu pomoć kad je u pitanju anti-age njega. Naime, na nježnoj se koži znakovi starenja mogu pojaviti i bitno ranije nego na drugima, pa se sitne bore i oslabljen tonus trebaju kombinirati s tretmanima za revitalizaciju kože, kako ten ne bi poprimio sivkast izgled koji uvijek dodaje godine.

Tretman matičnim stanicama daje izvrsne rezultate kada je u pitanju usporavanje procesa starenja kože, a zbog cjelovitog anti-age učinka, djeluje i na sitne bore, ali i na poboljšanje mikrocirkulacije lica. U Jeleninom slučaju ovaj tretman volim kombinirati s tretmanom infuzije kisikom, jednim od najpopularnijih hollywoodskih tretmana koji smanjuje pore, ublažava sitne bore, revitalizira ten, ali i djeluje na povećanje čvrstoće kože.

Zahvaljujući neinvazivnoj naravi ovih tretmana, ovisno o stanju i potrebama kože mogu se izvoditi čak i jednom tjedno. Kad je kućna njega kao potpora tretmanima u pitanju, Jelena se oslanja na liniju kozmetike DR NOLA for skin Xerosensa  kreiranu upravo kako bi svojim pacijenticama najosjetljivije kože omogućila uživanje u učinkovitim aktivnim sastojcima, bez straha od iritacija ili nepovoljnih reakcija.

Kakvoj će koži odgovarati ova kombinacija tretmana?

Uvijek ističem kako ne postoji jedan recept koji bi vrijedio za svako lice, a individualni pristup jedini je način za kompletno zdravlje kože. Ipak, osobe sličnih tipova i karakteristika kože često se susreću i sa sličnim problemima.

Osobe delikatne, osjetljive kože poput Jelenine sigurno će imati koristi od mezoterapije, infuzije kisikom, kao i terapije matičnim stanicama, jer svi navedeni tretmani djeluju na popravljanje kvalitete kože i jačanje njene prirodne otpornosti te joj vraćaju mladenačku svježinu i sjaj koji ovakvom tipu kože često nedostaju. Svakoj pacijentici, pa tako i Jeleni, tvrdim isto – kožu ne njegujemo samo da bismo izgledale ljepše, već i zato što koža odražava koliko zdravo i zadovoljno živimo.

Pročitajte još i ...