Ovo su najljepši parfemi koje ćemo nositi ove jeseni

Iako jesen još nije kalendarski stigla, jutra i večeri već polako najavljuju njezin dolazak. Temperature su niže, zrak svježiji, a i dugi rukavi polako dolaze na red. Meteorološkim uvjetima prilagođavamo i mirise koje nosimo – tako više ne težimo apsolutnom osvježenju pa prštave citruse, vodene i slane mirise vraćamo na suho i tamno mjesto do idućeg ljeta.

Sada je vrijeme za toplije, drvenaste pa i začinske mirise koji će svojim notama obojati kraj ljeta i prve jesenske dane. U nastavku vam donosimo neke naše favorite koje ćete poželjeti nositi i tijekom zime.

Diptyque Fleur de Peau

 

Fleur de Peau cvjetni je aldehidni miris za žene i muškarce (iako se nama čini da je ovo pravi ženski parfem). Predstavljen je 2018., a potpisuje ga Olivier Pescheux. Riječ e o doista jedinstvenoj mirisnoj kreaciji – istovremeno čistoj, ali i silno senzualnoj s bogatim puderastim tonovima. Gornje note su aldehidi, ružičasti papar, angelika i bergamot, sredinu čine iris i turska ruža, a među baznim notama ističu se ambreta, mrkva, sandalovina, koža i amberwood.

 

Byredo De Los Santos

Kako nam poručuju iz ovog prestižnog niche brenda, De Los Santos je miris kreiran u slavu života. On očarava sjećanja i primjećuje prolaznost. Aromatični oblak mošusa kojega probija bistrina kadulje. Sjaj jantara i tamjana koji se susreće s korijenom perunike i šljivom mirabel. Zemljane note citrusa bujaju na toplom zraku. U znak poštovanja prema tradiciji Dia de los Muertos i Dana Svih svetih, ovaj miris bilježi moć okupljanja u kolektivnim ceremonijama, pretvarajući miris u novi ritual sjećanja.

 

Le Labo Santal 33

 

Za najpoznatiji parfem kultnog američkog brenda Le Labo, Santal 33, kažu da na prvu može zavesti bilo kojeg muškarca ili ženu. Riječ je o izuzetno aromatičnoj kreaciji s notama kardamoma, irisa, ljubičice i ambroxana koje se stapaju s toplinom kože i mošusa. Intrigantan je i kada ga jednom isprobate, teško ćete se od njega odvojiti. Odlično će pristajati i muškarcima i ženama, a vašu će jesen začiniti na najbolji mogući način.

 

Maison Martin Margiela Replica By The Fireplace

By the Fireplace je drvenasti miris za žene i muškarce koji savršeno priziva ugodu sjedenja pored kamina u kojemu pucketa vatrica. Karanfilić, ružičasti papar i cvijet naranče otvaraju ovu kreaciju, a potom osjećamo kesten, klek i drvo guaiac. Bazne note vanilije i cashmerana zaokružuju ga i utopljuju. Ugodan poput najmekšeg pulovera.

Pročitajte još i ...