Dr. Saida Rezaković preporučuje top tretmane za lice, vrat i područje oko očiju

Rutina u njezi kože je poput bankovnog računa, stoga investirajte mudro. Jer koliko god “majka priroda” bila prema vama velikodušna, postoje određene navike u svakodnevnoj njezi koje mogu značajno utjecati na zdravlje kože.

Primjerice, važnija je dosljednost nego količina proizvoda koji se koriste. Također, potrebno je preparatima dati šansu za puni učinak od barem četiri tjedna kontinuiranog korištenja. Također, ponavljanje o važnosti čišćenja lica nije mit – spavanje sa šminkom smanjuje mogućnost obnove kože koje se fiziološki događa tijekom noći. Regeneracija, naime, započinje u najdubljem, bazalnom, sloju kože i probija put do najudaljenijeg sloja – dermisa. Stare stanice na dermisu se odbacuju i zamjenjuju novima. Taj proces na vrhuncu je između 23 sata i 4 ujutro. S druge strane, prečesto i preagresivno čišćenje lica dodatno će iziritirati kožu…

Međutim, neke rituale njege treba prepustiti stručnjacima, koji će nakon analize vaše kože odrediti najbolji pristup i optimalne tretmane. S obzirom na to da je nakon povratka s godišnjih odmora naša kože sve samo ne odmorena, u jesen je važno oporaviti je pravim tretmanima i vratiti joj živost, punoću, vlagu… Pritom, treba gledati “širu sliku” i ne zanemariti dijelove kojima inače posvećujemo manje pažnje – ponajprije vrat, dekolte i krhko područje oko očiju. 

Koji su najbolji tretmani želite li zablistati na prijelazu godišnjih doba, pitali smo specijalisticu dermatovenerologije, dr. med. Saidu Rezaković iz Specijalne bolnice AGRAM. Jedna od najiskusnijih zagrebačkih dermatologinja educirana je u području suvremenih metoda pomlađivanja kože, dermatoskopije i evaluacije pigmentnih lezija, dermatokirurgije te primjene sklerozacije u terapiji flebektazija (proširenih vena). 

Mezoterapija područja oko očiju

Jedan od mojih najdražih tretmana je zasigurno mezoterapija periorbitalne regije koji se izvodi aplikacijom posebno kreiranih sastojaka koji sadrže vitamin C i hijaluronsku kiselinu te antioksidanse s ciljem dubinske njege i hidratacije nježne i tanke kože okolo očnog područja. S obzirom na posebno dizajniranu hijaluronsku kiselinu za ovo područje, dolazi i do stvaranja novog kolagena te postepenog gubitka umornog izgleda, podočnjaka te sitnih bora. Tretman se izvodi nakon aplikacije lokalnog anestetika u obliku kreme nakon čega se injektiraju aktivni sastojci pomoću vrlo tankih iglica.

Feb. 17, 2015 - New York, USA - EYES AND MOUTH, LOPS, BEAUTY, MODEL ON BACKSTAGE, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN READY TO WEAR RTW, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST .NYPAPFW15, Image: 221873714, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Nakon tretmana zaostaju sitna oteknuća koja traju nekoliko sati. Općenito je idealno provesti 2-3 tretmana ovisno o stanju kože periorbitalne regije. Također, ovaj tretman se preporučuje kod osoba koje su prethodno ranije aplicirale dermalne filere u području podočnjaka s obzirom na to da produžava vijek i trajnost prethodno apliciranog filera. Upravo zbog svih navedenih dobrobiti, ovo je jedan od neizostavnih koraka u njezi kože periorbitalne regije s obzirom na to da se vrlo malo tretmana može koristiti na ovoj regiji zbog specifičnosti samog područja.

 Lasergenesis

Laser koji omogućava neinvazivan tretman s više dobrobiti za kožu. Svojom posebnom patentiranom tehnologijom omogućava vrlo jaku neokolagenezu – stvaranje novog kolagena te je posebno pogodan za osobe koje žele pojačati tonus kože te imati osvježeni izgled lica. Također, ovaj laser ima mogućnost uklanjanja difuznog crvenila i sužavanja pora te smanjenog izlučivanja sebuma te je idealan i za osobe koje imaju akne te seboreički dermatitis s obzirom na to da ublažava težinu kliničke slike i smanjuje učestalost pogoršanja.

Sam tretman nije invazivan ni bolan te se osoba može odmah nakon tretmana vratiti svakodnevnim aktivnostima. Također jedan je od rijetkih lasera s kojim je moguće tretiranje regije oko očiju u vidu tretmana bora i smanjenog tonusa kože.

Mezoterapija podbradka

Višak masnog tkiva na području podbratka vrlo često narušava izgled i profil lica. Danas postoje preparati koji sadrže lipolitičke sastojke odnosno sastojke koji razgrađuju adipocite – masne stanice. Ovi preparati također sadrže i hijaluronsku kiselinu kojom se pojačava i stvaranje kolagena čime se pojačava tonus kože. Sam tretman se provodi nakon aplikacije anestetske kreme te je minimalno neugodan.

Optimalni rezultati se postižu kroz 2-5 tretmana ovisno o samoj težini problema. Rezultat je bolji tonus kože ispod linije donje čeljusti kao i smanjenje podbratka i ukupno sofisticiraniji izgled profila. Ovim tretmanom se ujedno rješava i problem „pureće kože“ na vratu s obzirom na to da koža vrata u pravilu brže stari od kože lica jer nema žlijezde lojnice.

Pročitajte još i ...