Poznata hrvatska glumica: Kada je izgledati mlađe u opisu posla

Zahtjevan svijet glumaca zahtijeva svakakve preobrazbe. Ponekad se glumci za svoje uloge trebaju udebljati, ponekad smršavjeti, ostarjeti, i, ono najteže, pomladiti se. Takav zadatak zapao je i našu poznatu glumicu Anju Šovagović Despot koja na Dubrovačkim ljetnim igrama glumi barunicu Castelli iz poznate Krležine drame Gospoda Glembajevi. Naime, barunica Castelli devet je godina mlađa od Anje, stoga je Anja za taj lik poželjela pomladiti svoj izgled.

Iako Anja za svoje godine izgleda izvrsno, kako bi se spremila za ulogu i u potpunosti utjelovila lik barunice Castelli, njezinom licu bilo je potrebno tek malo osvježenje. Kako bi ublažila nazolabijalne bore i obnovila punoću lica, a samim time dobila svježinu u licu i umanjila vidljivost podočnjaka koji je, kako kaže, najviše i muče, prepustila se u stručne ruke dr. Matije Miletića iz MM Medestetice.

dr. Matija Miletić i Anja Šovagović Despot
dr. Matija Miletić i Anja Šovagović Despot

Hijaluronski fileri za mladenačku punoću lica

„Tretmani pomlađivanja lica Juvederm dermalnim filerima su brzi, efikasni, jednostavni, ugodni i nekirurški. Tretmanom se obnavljaju i poboljšavaju konture lice na način da se bezbolne injekcije postave na strateška mjesta ispod kože. Juvederm fileri daje licu punoću i oblikuju ga, a da pritom zadržavaju prirodan, simetričan i uravnotežen izgled“, objasnio je dr. Miletić, plastični kirurg i vrsni anti-age stručnjak, dodajući kako fileri sadrže hijaluronsku kiselinu koja je prirodni šećer koji se nalazi u ljudskom tijelu. U kombinaciji s vodom, na koži trenutačno zaglađuje linije i bore, poboljšava izgled te obnavlja izgubljeni obujam obraza i vilice. Također, fileri i prirodno stimuliraju stvaranje kolagena u koži.

Prije i poslije
Prije i poslije

„Gospođa Anja Šovagović Despot vrlo je njegovana dama u najboljim godinama. Moram primijetiti da ima jako dobre gene jer njezino lice izgleda mlađe od njezinih stvarnih godina. S obzirom na to da glumi fatalnu barunicu Castelli koja ima 45 godina, Anji sam Juvederm Voluma dermalnim filerom vratio volumen u obrazima i na području jagodičnih kostiju, te na srednjem dijelu lica i na području nazolabijalnih bora. Rezultati Voluma dermalnih filera traju i do 18 mjeseci, što je individualno“, kazao je dr. Miletić.

Botoxom do pomlađenog čela

„Za osvježavanje područja čela i brisanje čeonih bora, aplicirao sam Allerganov botox Vistabel. Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostridium botulinum. Kada se koristi ispravno, čelu može dati privlačan i iskren pogled. Kod primjene botoxa posebno je važno ne pretjerati i prepustiti se u ruke stručnjaku. Botox izvrsno djeluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića

Najčešće se primjenjuje za uklanjanje horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora na čelu (tzv. bore mrštilice) i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice), a u slučaju Anje iskorišten je za bore čela. Treba napomenuti da botox počne djelovati dva ili tri dana nakon aplikacije“, otkrio je dr. Matija Miletić.

Prije i poslije
Prije i poslije

Cijeli postupak osvježavanja lica trajao je svega 15-ak minuta. Anja je s oduševljenjem gledala svoj odraz u ogledalu. Budući da joj je ovo prvi takav tretman, bila je pomalo nesigurna, no rezultati su ispunili i više od očekivanog.

DSC_3133

Fileri su pomladili i osvježili lice prirodnim nadomještanjem hijaluronske kiseline koja nestane kroz vrijeme, izglađivanjem linija, obnovom izgubljene punoće lica te hidratiziranjem kože. Najbolje od svega je to što su rezultati trenutačni i vidljivi odmah, i to bez vremena oporavka, a tako osvježeno lice traje 18 mjeseci kada se, po želji, postupak može ponoviti.

Pročitajte još i ...