Muče vas crvenilo, zatezanje, svrbež, rozaceja… Uz ovaj serum više nećete željeti ‘pobjeći iz vlastite kože’

Raspoloženje vam naglo splasne kad se pogledate u ogledalo i vidite se… Pa najblaže je to reći – zajapurenom? Zajapurenost je u redu nakon fizičkih aktivnosti, kad ste bili izloženi nekom naporu ili ste uzbuđeni. No, kad vam za dvije minute počinje važan sastanak, crvenilo nije poželjno. Kad crvenilo, suhoća kože i vidljive kapilare postanu dio svakodnevice, više nismo sretne zbog rumenih obraza. Možda pomaže ako znate kako niste jedine koje se susrećete s ovim problemom.

Proširene kapilare i crvenilo lica koje prati suha i/ili dehidrirana koža najčešće se javljaju kod žena nakon 30-e godine života i predstavljaju veliki estetski problem. Na početku je ovo stanje tek privremeno, ali se s vremenom može pogoršati i postati trajno. Što se točno dogodi? Površinski kapilarni sustav postaje vidljiv zbog proširenja malih krvnih žila. Uzroci ovakvog stanja su ili u okolišu (izvanjski vremenski uvjeti, nagle velike razlike u temperaturi, izloženost suncu, ljuta i začinjena hrana…) ili mogu biti genetski (crvenilu su najsklonije žene svijetle puti i tanke, osjetljive kože lica).

Proširene kapilare mijenjaju i boju, pa promjene mogu biti u rasponu od svijetlo crvene do purpurne, čak plavkasto-ljubičaste. Crvenilo lica, iza kojeg se mogu prikrivati i rozaceja i kuperoza, utječe na gubitak samopouzdanja i čini da žene požele ‘pobjeći iz svoje kože’.

Njegujuće zelene kuglice kao spasonosno skincare make-up rješenje

Sigurno je kako korektori odlično odrađuju svoj posao prikrivanja, no brend jane iredale želio je stvoriti proizvod koji neće samo prikrivati, nego će imati njegujuću i umirujuću funkciju. Color Correcting Serum s hijaluronskom kiselinom i koenzimom Q10 izuzetno je hidratantni serum za korekciju boje tena i nova sjajna zvijezda skincare make-up linije HydroPure.

Zelena nijansa u inkapsuliranim liposomima seruma trenutno neutralizira blago do umjereno crvenilo lica, ujednačava ten i na taj način olakšava puderu postizanje zdravog i prirodnog mladenačkog izgleda. Dok su dosad stotine tisuća žena crvenilo prikrivale korektorom, jane iredale otišao je korak dalje i ponudio im serum koji uz prekrivanje crvenila privlači i zadržava vlagu te se tako bori protiv suhe i iritirane kože.

Zahvaljujući sastojcima koje koža voli HydroPure Color Correcting Serum djeluje i na ostale simptome koji se najčešće vežu uz ovo stanje. Hijaluronska kiselina (2%) se intenzivnom hidratacijom površinskih slojeva kože ‘bori’ protiv suhoće, a rezultat je zaglađena i učvršćena koža. Koenzim Q10 smanjuje oksidativni stres i jača sposobnost kože u borbi protiv slobodnih radikala, kao što smanjuje i pojavu pora, finih linija i bora, dok alantoin umiruje i hidratizira osjetljivu kožu, te smanjuje iritaciju i crvenilo zahvaljujući svom snažnom protuupalnom djelovanju.

Na kraju, skvalan iz masline pomaže u održavanju zdrave zaštitne barijere kože i sprječava transepidermalni gubitak vode. Sam serum je lagan na koži i toliko nježan da je siguran i za osjetljivu kožu sklonu aknama. Njegova neiritirajuća formula umiruje kožu pomoću nevena, ekstrakta kore vrbe i aloe. Inkapsulirani liposomi sprječavaju razgradnju aktivnih sastojaka, pa je 1-2 potiska pumpice potrebno promiješati prstima kako bi se sjedinili pigment i serum, te umasirati u kožu počevši na području koje je najcrvenije. Nakon nanošenja seruma, valja nastaviti sa SPF zaštitom i odabranim jane iredale puderom za potpuno prekrivanje.

Pročitajte još i ...