Želite ravan trbuh do ljeta? Ove tretmane morate isprobati

Čim zakoračimo u proljeće, počnu nas sa svih strana bombardirati temama oko vježbanja, dijeta, celulita, zatezanja tijela… Kako nam odjeća postaje sve oskudnija, tako i naše tijelo dolazi sve više do izražaja, a time i sve male nesavršenosti koje nam mogu narušiti samopouzdanje.

Tada nam se odjednom upale crvene lampice i signaliziraju da je vrijeme da se pozabavimo svojim tijelom. Teretane se pune, traže se personalizirani planovi prehrane, isprobavaju razne dijete – poduzimamo apsolutno sve mjere kako bismo doveli svoje tijelo u balans te na koncu kako bismo bili zadovoljni u svom tijelu i sa svojim odrazom u ogledalu.

Međutim, ako smo tijekom zime nakupili previše kilograma i masnih naslaga oko trbuha, možda nam režim prehrane i tjelovježba neće biti dovoljni. Ne očajavajte, jer nikad nije kasno isprobati neki od tretmana za ravan trbuh koje možete pronaći u brojnim poliklinikama.

Važno je napomenuti da su tretmani samo nadopuna vašeg truda i zalaganja da promijenite stil života, počnete zdravo jesti, više se kretati i vježbati.

Donosimo pregled nekih nekirurških tretmana (uređaja za neinvazivno uklanjanje masti) koji će vam pomoći na vašem putu k cilju da se riješite viška masti i napokon budete zadovoljni svojim trbuhom.

Adipologie – liposukcija bez noža

Adipologie tretman je revolucionarna tehnologija koja istovremeno razara masne stanice i stvara novi kolagen te vam omogućuje da oblikujete tijelo po svojim željama i preferencijama

Adipologie tretman dobio je nadimak „liposukcija bez noža“ jer daje dugoročne rezultate zategnutog i oblikovanog tijela

 Adipologie je prvi medicinski odobreni uređaj koji potiče razvoj kolagena u hipodermi, potkožnom sloju u kojem se inače taloži mast, što ga čini jedinstvenom tehnologijom za oblikovanje tijela.

U tome mu pomaže kut prodiranja ultrazvuka do masnih stanica koji ga razlikuje od ostalih uređaja za oblikovanje tijela. Naime, Adipologie djeluje pod kutom od 70 stupnjeva, dok svi ostali uređaji koriste kut od 45 stupnjeva zbog čega ne mogu u potpunosti prodrijeti do masne stanice.

Zahvaljujući ultrazvuku niske frekvencije (Low Frequency Ultrasound) koji ravnomjerno raspršuje energiju, Adipologie će u manje od sat vremena djelovati na problematično područje i stimulirati lipolizu. Lipoliza je metabolički proces u kojem se lipidi u tijelu razgrađuju na glicerol i masne kiseline koje stanice koriste za proizvodnju energije te na taj način gube masnoću.

Poliklinika Bagatin
Poliklinika Bagatin

Tretman se preporučuje svima onima koji se bore s masnim naslagama, opuštenom kožom, celulitom te istovremeno stvara efekt pomlađivanja jer se nakon tretmana kolagen nastavlja obnavljati. To znači da, ukoliko se pridržavamo zdravog načina života, rezultati Adipologie tretmana su dugotrajni.

Adipologie uređaj namijenjen je ženama i muškarcima koji žele oblikovati problematične zone na svojem tijelu. Adipologie metoda dokazano po tretmanu uklanja minimalno 2,4 centimetra masnih naslaga, no stručnjaci za najbolji rezultat preporučuju paket od 6+1 tretman. Tretmani se izvode u razmaku od dva tjedna kako bi tijelo razgradilo oslobođene masti te kako bi iz tretmana u tretman rezultati bili vidljivi.

Tretman je bezbolan te nakon tretmana nije potrebno vrijeme za oporavak, a možete ga isprobati u Poliklinici Bagatin .

Emerald hladni laser

Emerald hladni laser prvi je u kategoriji neinvazivnog oblikovanja tijela osvojio tržište svojim izuzetnim djelovanjem i zavidnim rezultatima. Neinvazivni hladni laseri za oblikovanje tijela učinkovito uklanjaju masno tkivo te zatežu kožu bez negativnih nuspojava.

Emerald koristi takozvani Erchonia® Green Laser Scanner, odnosno, emulizificira masnoću stvarajući poru na masnoj stanici kroz koju se sadržaj masne stanice izlučuje putem limfnog sustava. Rezultati ovog lasera najbolje se vide na trbuhu, bokovima i bedrima.

Poliklinika Sinteza

Odličan je za klijente koji nisu spremni za kirurški zahvat poput liposukcijeEmerald hladni laser je sigurna alternativa za bezbolno uklanjanje masnih naslaga, zbog čega se popularno naziva i neinvazivna liposukcija. Tretmani su 100% neinvazivni, ne uzrokuju modrice, niti ogrebotine.

Za vrijeme tretmana nema osjećaja nelagode niti boli, budući da je riječ o hladnom laseru, a odmah po završetku tretmana, može se nastaviti s uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Kandidati su sve osobe koje muči višak masnih naslaga na nekom dijelu tijela kojeg ne mogu riješiti ni različitim dijetama i vježbanjem. Kandidat ste i ukoliko želite izgubiti veći broj centimetara u obujmu.

Za vrijeme svakog tretmana, specijalisti u poliklinici će vam postaviti laserske diode na željena područja, odnosno na kritične zone na tijelu. Tijekom trajanja tretmana, a jednako tako i nakon tretmana nema nikakvih simptoma osim gubljenja centimetara.

Nakon laserskog tretmana slijedi limfna drenaža u trajanju od 30 minuta, kako bi se masnoća što bolje eliminirala iz tijela.

Emerald hladni laser ne zahtijeva vrijeme oporavka. Za najbolje rezultate, nakon svakog tretmana potrebno je piti 2 litre vode dnevno, vježbati ili barem svakodnevno hodati 30 minuta.

Tretman za ravan trbuh pomoću Emerald hladnog lasera možete pronaći u Poliklinici Sinteza i drugim poliklinikama.

ONDA

ONDA je sustav posljednje generacije u neinvazivnom preoblikovanju tijela (engl. body sculpting/contouring).

Jedan je od mnogih koji se koriste nvalovima i toplinskom energijom u estetskoj medicini, no jedini na tržištu s patentiranom tehnologijom Coolwaves®, talijanskoga brenda DEKA. Radi se o mikrovalovima ultra visoke frekvencije koji prodiru sve do potkožnog tkiva i tamo otpuštaju najveću količinu energije.

ONDA sadrži dva pametna aplikatora – shallow i deep – s različitim dubinama odašiljanja mikrovalova ovisno o problematičnim zonama i ciljanim rezultatima.

 

ONDA je revolucionarni uređaj u borbi protiv masnih naslaga, opuštene kože i celulita, namijenjen osobama koje se, unatoč izbalansiranoj prehrani i vježbanju, ne mogu riješiti nesavršenosti na pojedinim dijelovima tijela.

ONDA u samo jednom tretmanu – koji traje desetak minuta – rješava tri najčešća problema kada je tijelo u pitanju: zateže kožu, uklanja celulit te topi masne naslage. Neinvazivan je i pritom iznimno djelotvoran, bezbolan, jamči brz oporavak te optimalne rezultate u minimalnom broju ponavljanja.

Prodiranje velikih količina toplinske energije do potkožnoga sloja kompromitira metabolizam i integritet membrana masnih stanica, što dovodi do njihova uništenja. Odumrle masne stanice djelovanjem makrofaga (leukocitnih stanica s funkcijom čišćenja organizma) dreniraju se putem limfnog sustava, a rezultat je smanjen obujam lokaliziranih masnih naslaga.

Dio toplinske energije apsorbirane u dermisu uzrokuje kolagensku kontrakciju, tj. skraćivanje i zadebljanje kolagenskih vlakana, što potiče prirodan proces zacjeljivanja, stvaranje novoga kolagena te čini kožu zategnutom i čvršćom.

Obično je potrebno 4 tretmana u razmaku od 4 tjedna za optimalne i dugotrajne rezultate. Neki će razliku primijetiti već nakon prvoga tretmana, no u većini slučajeva prvi učinci vidljivi su nakon 2 – 3 tretmana.

Tretman uređajem ONDA dostupan je u Poliklinici Duduković & Kisić, kao i u brojnim drugim poliklinikama.

EmSculpt Neo

Nakon velikog uspjeha s EmSculptom u Polikliniku Milojević stigao je EmSculpt Neo, još napredniji i učinkovitiji nasljednik proslavljenog EmSculpta – elektromagnetskog tretmana kojim se mišići u jednom polusatnom tretmanu aktiviraju kao da ste napravili 20.000 trbušnjaka.

Već znamo da osim što lijepo preoblikuje i učvršćuje tijelo, EmSculpt ubrzava rezultate vježbanja, pa je omiljen i među sportašima. Također pomaže u rehabilitaciji nakon ozljeda te u rješavanju dijastaze (razmicanja) trbušnih mišića nakon porođaja, a najnovija verzija – EmSculpt Neo uza sve već navedeno, superučinkovita je i u otapanju masti i zatezanju kože.

 

Polliklinika Milojević

Samo četiri polusatna tretmana EmSculptom Neo tijekom 4 tjedna, djeluju na tijelo kao da ste u razdoblju od tri do četiri mjeseca odrađivali intenzivan trening otpornosti, odnosno vježbe poboljšavanja mišićne snage i izdržljivost. Jednako kao i tretmani EmSculptom, tretmani EmSculptom Neo ne zahtijevaju nimalo napora jer jednostavno – ležite. Pritom mišići jačaju, a masne naslage se otapaju – i to dugoročno. U sljedeća tri mjeseca nakon tretmana, tijelo u prosjeku ima 25 posto više mišića, a 30 posto manje masti.

, , 02, March 2016.- Victoria's Secret's angels Candice Swanepoel, Behati Prinsloo, Taylor Hill, Martha Hunt and Romee Strijd posing for new Body by Victoria bra line for the spring 2016 season ©DJ / LAN - 2/3/16 **Hands put pics**, Image: 275929982, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 10 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Impresivni rezultati i znanstveno su dokazani u kliničkim istraživanjima učinaka najinovativnijeg uređaja za oblikovanje tijela EmSculpt Neo, jedinog takve vrste u svijetu. Riječ je o kombinaciji dvije tehnologije – intenzivne elektromagnetske stimulacije HIFEM i radiofrekvencije, koje tijekom tretmana djeluju istodobno, međusobno se nadopunjujući.

Dok HIFEM potiče tisuće kontrakcija u mišićima uslijed čega se oni izgrađuju i osnažuju, radiofrekvencija lagano zagrijava tkivo, pospješujući otapanje masti, radiofrekvencija ujedno zateže kožu, a na mišiće djeluje poput zagrijavanja prije tjelovježbe: povećava se prokrvljenost, a time i opskrba kisikom i hranjivim tvarima, što pridonosi bržoj izgradnji mišića.

Cryolipoliza

Cryolipoliza se obično koristi za smanjenje masnih naslaga na područjima tijela kao što su trbuh, bokovi, bedra, stražnjica i donji dio leđa.

Crolipoliza postupkom kontrolirane hladnoće uništava masne stanice.

Kada se koža izloži hladnoći, masne stanice se smrzavaju i na kraju umiru. Tijelo potom prirodno eliminira ove mrtve stanice tijekom nekoliko tjedana ili mjeseci nakon tretmana.

Poliklinika Dermamed

Ovaj postupak se smatra sigurnim i učinkovitim za smanjenje masnih naslaga na tim područjima.

Postupak traje obično od jednog do dva sata, a pacijent može osjetiti osjećaj usisavanja i hlađenja na području koje se tretira. Nakon tretmana, može se pojaviti privremeni osjećaj utrnulosti, crvenila, otekline i modrica, ali se obično brzo povlače.

Tretman Cryolipoliza dostupan je u Poliklinici Dermamed i brojnim drugim poliklinikama.

ONDA i Cryolipoliza– jedinstvena tehnologija rada samo u Poliklinici Dermamed.

Iako je zagrijavanje i topljenje masnih stanica već dobro poznata metoda smanjenja obujma, u Poliklinici Dermamed osim zagrijavanja masnih stanica dodatno ih i smrzavajuCryolipolizom i tako još učinkovitije uništavaju masno tkivo, a učinak je izrazito vidljiv.

ONDA masne stanice najprije jako zagrije svojim coolwaves jedinstvenim načinom rada, ošteti ih i razbije na sitne dijelove, a zatim ih brzo zamrzavanje potpuno uništi.

Time se postiže trostruko veći i brži učinak smanjenja masnog tkiva te istovremeno zatezanje tkiva.

Ovim novim dokazano djelotvornim postupkom ONDA mikrovalova i Cryolipolize, riješite se masnoće i celulita na trbuhu, nogama, rukama, stražnjici te podbratku uz istovremeno zatezanje kože.

Pročitajte još i ...