Kako licu vratiti volumen i naglasiti jagodice?

D 82866-10 Christy Turlington. . Christy Turlington attends Sotheby's (Red) Auction on Valentine's day to raise money for HIV/AIDS charities in Africa on 14/02/08, New York., Image: 54041855, License: Rights-managed, Restrictions: NOT FOR SALE IN: USA, FINLAND, GERMANY, ITALY, RUSSIA, SWEDEN, NORWAY, SPAIN, JAPAN, FRANCE, NETHERLANDS AND SOUTH AFRICA., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Pune usne i naglašene jagodice karakteristike su za koje će se mnogi složiti da pristaju svakome licu. Ako ste odmah pomislili na neprirodan izgled pojedinih hollywoodskih zvijezda, možete odahnuti jer se radi tek o iznimkama. Naglašene jagodice tretmanom filerima postižu se jednostavno i uz iznimno prirodne rezultate. Količinom se, dakako, ne smije pretjerati, a u rukama pravog liječnika koji radi s kvalitetnim materijalom, učinci će biti izvrsni.

Lice s godinama postaje ispijeno

Iako su naglašene jagodice prvenstveno definirane koštanom potporom, izgledu obraza doprinosi i masno tkivo koje se s vremenom troši, baš kao što se mijenja i struktura kostiju, zbog čega lice poprima ispijeniji izgled.

Gubitak volumena lica redefinira mladolike crte i oblik lica te ne utječe samo na izgled jagodica, već mijenja strukturu cijeloga lica. Koža zbog toga postaje opuštena, a tzv. trokut ljepote koji definiraju visoke, naglašene jagodice, definirana čeljust bez opuštene kože i napeta, glatka koža, poprima „izokrenuti“ oblik. Nekada naglašene jagodice tako gube definiciju.

Prije i poslije tretmana Restylane filerom

Kako naglasiti jagodice?

Starenjem se mijenja volumen lica, struktura kostiju i čvrstoća kože, a nekirurške metode danas omogućuju zadržavanje prirodne ljepote. Osim što se jagodice s godinama mogu „izgubiti“, na njihov izgled najviše utječu genetske predispozicije tako da se ponekad i kod mlađih osoba javlja želja za punijim jagodicama.

Bilo da se radi o slučaju u kojem je potreban i lifting obraza i naglašavanje jagodica ili samo naglašavanje jagodica kod mlađih osoba, hijaluronskim filerima danas se postižu izvrsni rezultati. Iako će mnogi naglasiti kako se radi o neinvazivnom tretmanu koji se izvodi brzo i jednostavno, važno je naglasiti i da se radi o postupku kojim se utječe na oblik i izgled lica, zbog čega je pri odluci važno prikupiti informacije o liječniku, ali i materijalu kojim se postupak radi.

Renomirani brandovi filera poput Restylanea siguran su izbor bez straha od „zgrušnjavanja“ materijala ili sličnih negativnih posljedica. Tekstura Restylane filera potpuno je prilagođena potrebama kože i ljudskog organizma, stoga se aplicirani materijal u potpunosti prilagođava prirodnim konturama i daje prirodne rezultate.

Kada se radi o naglašavanju jagodica, Restylane Volyme filer je za kojim će posegnuti brojni poznati liječnici. Ovaj prozirni gel hijaluronske kiseline koristi se za popunjavanje volumena i pruža potpuno prirodne rezultate koji traju do 9 mjeseci, a u tome periodu tijelo prirodno razgrađuje hijaluronsku kiselinu. Kada rezultati popuste, tretman se može napraviti ponovno, a ponavljanjem tretmana, učinci traju sve duže.

Kada je uz naglašavanje jagodica licu potreban i lifting efekt, s Restylane Volyme filerom može se kombinirati i Restylane Lyft kojim se omogućuje lifting obraza ili Restylane Defyne kojim se definiranju konture lica.

Sofisticirana metoda pomlađivanja

Razvojem metoda estetske medicine razvili su se i hijaluronski fileri koje liječnici danas smatraju najsofisticiranijim načinom pomlađivanja. Kako bi rezultat bio baš onakvo lice kakvo je bilo nekada, ponekad liječnici zahtijevaju od pacijenata da donesu svoje fotografije otprije deset godina kako bi vidjeli na koji im način lice stari. Vodeći se fotografijom, filerom se mogu oblikovati točno one konture lica koje su se s godinama promijenile.

Potreba za tretmanom filerima ne javlja se samo kod osoba koje se suočavaju sa znakovima starenja. Prirodni se rezultati postižu i kod mlađih žena i muškaraca koje žele naglasiti ili preoblikovati pojedini dio lica ili pak poboljšati kvalitetu i teksturu kože.

Kako izbjeći neprirodan rezultat?

Kada je riječ o popunjavanju jagodica, nerijetko nam napamet prvo padnu negativne asocijacije na zvijezde koje su pretjerale. Važno je imati na umu da se radi o iznimkama.

Kako ističe dr. Juan Sopena, jedan od najvećih španjolskih stručnjak za anti-age, edukator i trener koji prenosi svoje znanje s područja estetske medicine diljem svijeta, pogreške se događaju kada je estetski tretman degradiran kao jednostavni kozmetički postupak i kada se na njega ne gleda kao na dio estetske medicine.

„Vjerujem da je jedan od glavnih razloga loših rezultata taj što klijenti zahtijevaju da se radi prema njihovim uputama, iako nemaju znanja o anatomiji lica, strukturi, genetici ili procesu starenja. Nažalost, ponekad pacijenti estetske medicine misle da znaju što im je potrebno pa zahtijevaju tretman koji će njihov izgled učiniti neprirodnim“, otkrio je za turski Vogue.

Jessica Chastain attending the Chanel Haute Couture Fall/Winter 2016-2017 show as part of Paris Fashion Week on July 5, 2016 in Paris, France., Image: 293292304, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Pozitivnih primjera sigurno se nećete sjetiti jer su rezultati tada toliko prirodni da niste ni svjesni da je osoba s godinama, malo po malo, svojim obrazima nadoknađivala volumen. Upravo je to tajna brojnih poznatih dama koje u 40-ima i 50-ima izgledaju mladoliko i kao da nisu izgubile nimalo volumena u licu.

Neprirodan izgled nastaje pretjerivanjem, aplikacijom prenisko u područje lica ili pak nekvalitetnim materijalom. Zato je za lijep rezultat kojim će osoba biti zadovoljna ključno odabrati iskusnog i vještog liječnika koji u svome radu koristi provjerene i pouzdane brandove filera, s dugogodišnjom tradicijom, kliničkim ispitivanjima i naprednom tehnologijom. Za kraj, treba znati da cijena tada prati kvalitetu, ali je siguran put do najboljih rezultata.

Pročitajte još i ...