Top tretmani za lice za koje ne morate izdvojiti previše novaca

Dermatološki estetski tretmani posljednjih su godina postali pravi hit među poznatim damama, ali i običnim ženama koje žele uljepšati i pomladiti svoju kožu, ukloniti znakove starenja i postati najbolja verzija sebe. Želite li svome licu vratiti punoću i sjaj koje je nekada imalo, ukloniti tamne mrlje ili ožiljke od akni, neinvazivni estetski tretmani lica mogu vašem licu podariti mladenački izgled, glatku teksturu i čvrstoću.

Popularnosti ovih tretmana doprinijela je i činjenica da se izvode ambulantno, ne zahtijevaju vrijeme oporavka prije nastavka uobičajenih aktivnosti, a možete ih napraviti i u “pauzi za ručak”.

S obzirom na to da se znakovi starenja prvo javljaju na licu, cijela industrija ljepote okrenuta je sastojcima i tretmanima koji poboljšavaju teksturu i kvalitetu kože, kako bi je što duže očuvali glatkom, čvrstom i mladolikom.

Imajući na umu da se rezultati vide na licu još dugo nakon tretmana, njihova cijena je postala prihvatljiva, omogućivši izvrsne i dugotrajne rezultate.

Donosimo vam nekoliko tretmana kojima možete značajno popraviti kvalitetu, teksturu i izgled svoje kože, a koji ne koštaju čitavo bogatstvo.

PRP terapija

PRP ili Platelet-Rich Plasma terapija prirodna je metoda pomlađivanja krvnom plazmom, u kojoj se iz centrifugirane vlastite krvi izdvaja plazma bogata trombocitima. Trombociti u visokoj koncentraciji oslobađaju brojne faktore rasta koji pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju teksturu oštećene kožu i uklanjaju znakove starenja.

Plazma se intradermalnom injekcijom aplicira u kožu pacijenta, stimulirajući stanice kože na obnavljanje. Time se poboljšava lokalna mikrocirkulacija, a tkivo u dubokim slojevima je bolje prokrvljeno. Cijeli postupak traje kraće od 15 minuta, a ne izaziva nikakve neželjene reakcije jer je proces potpuno prirodan.

Rezultati su vidljivi već nakon tjedan dana, a tretman je idealan za one koji žele zagladiti i hidratizirati kožu lica, vratiti joj odmoran izgled, punoću i elastičnost, umanjiti oštećenja od sunca i pigmentacije, bez podvrgavanja invazivnim estetskim tretmanima.

Ovaj revolucionarni tretman pomlađivanja i usporavanja znakova starenja dostupan je u nekoliko zagrebačkih estetskih poliklinika. Poliklinika Bagatin koristi Cellular Matrix metodu koja je sigurna i dugotrajna, a zasniva se na sinergijskom učinku dva vrlo vrijedna sastojka – hijaluronske kiseline i krvne plazme bogate trombocitima. Rezultati tretmana vidljivi su odmah po završetku, no potpuni se efekt očekuje tek u narednim tjednima, čak i mjesecima zbog procesa stvaranja novog kolagena. Cijena PRP tretmana u Poliklinici Bagatin je oko 3 000 kuna.

Mezoterapija

Mezoterapijom se naziva metoda kod koje se lijekovi, ljekovite supstance i aktivni sastojci injiciraju u mezodermalni sloj kože koji se nalazi neposredno ispod površine. Mikrocirkulacija u tom sloju ima vrlo važnu ulogu u apsorbiranju aktivnih supstanci, pa se mezoterapijom može postići vrlo snažan efekt u regeneraciji kože.

Ovisno o individualnom stanju kože, mezoterapijom se mogu aplicirati hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva koja potiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva. Mogu se koristiti i elementi u tragovima poput nikla, magnezija i cinka koji imaju važnu funkciju kao katalizatori u energetskim procesima unutar stanice.

Prije tretmana analizira se stanje kože pacijenta kako bi se odabrale supstance koje će se primijeniti, a tretman je posebno djelotvoran na izuzetno osjetljivim dijelovima tijela poput čela, područja oko očiju, vrata i dekoltea.

Rezultati mezoterapije prvenstveno se odnose na vraćanje vlage, sjaja i tonusa, brisanje sitnih bora i otklanjanje sivkastog, umornog tena.

Tretmane mezoterapijom specijalizirala je dr. Jeannette Gjurić iz zagrebačke Poliklinike Sinteza, koja je već godinama jedna od omiljenih anti-age liječnica poznatih zagrebačkih dama, jer svojim inovativnim pristupom postiže izvrsne, ali i vrlo prirodne rezultate. Cijena svakog tretmana iznosi od 1 500 do 1 600 kuna, a u prva tri mjeseca preporučuje se izvoditi jednom mjesečno za idealne rezultate.

Dermaroller

Dermaroller je maleni valjak prekriven sitnim iglicama, koje prelaženjem preko kože lica stvaraju mnoštvo sitnih mikrokanalića. Funkcija tretmana dermarollerom je osigurati bolje prodiranje i djelovanje seruma kroz nastale mikrokanaliće, što povećava djelotvornost aktivnih sastojaka. Prilikom zahvata može se na kožu aplicirati hijaluronska kiselina, vitamini, ferulična kiselina, ili neki drugi antioksidans.

Dermarollerom je moguće ukloniti manje i veće bore lica i dekoltea, obnoviti kožu oštećenu suncem, ukloniti stare ožiljke od akni i zagladiti teksturu kože, stimulirajući ju da se obnovi i liječi sama prirodnim putem. Tretman je vrlo blag za kožu, ne uništava tkivo i ne površinski sloj kože, a lice ne doživljava nikakvu traumu.

Nakon tretmana tijelo će samo obnavljati kožu u njenim dubljim slojevima, stvarat će se novi kolagen i povećati prokrvljenost kože, a vidljivi znakovi regeneracije javljaju se nakon otprilike 6 tjedana.

Ovaj iznimno popularan tretman, kojemu je vjerna i Jennifer Aniston, možete napraviti u Poliklinici Milojević u Zagrebu po cijeni od oko 2 000 kuna.

Skinbooster

Osim klasične mezoterapije kojom se u kožu apliciraju aktivni sastojci poput vitamina, minerala i kiselina, izvrsne rezultate u pomlađivanju pokazuje tretman skinboosterima.

Skinboosteri poput Restylane Vital i Restylane Vital Light pružaju snažnije rezultate od klasične mezoterapije, jer se njome u kožu apliciraju boosteri hijaluronske kiseline, koja će osobama zrelije kože dati vidljivije rezultate.

Za razliku od dermalnih filera hijaluronske kiseline, skinboosteri licu ne dodaju volumen, već samo nadoknađuju hijaluronsku kiselinu, hidratiziraju kožu iznutra i stimuliraju proizvodnju novog kolagena u koži.

Sept. 5, 2014 - New York, USA - Jason Wu.MODEL, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN RTW READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.NYPAPSS15.Beauty Backstage, HAIR, LIPS, EYES, Image: 208022192, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Skinboosteri mogu vrlo uspješno umanjiti posljedice vanjskih faktora poput dehidracije kože nastale zbog pretjeranog izlaganja suncu, a nakon tretmana koža je blistava, revitalizirana i vidljivo glatke, meke teksture.

Blagodati tretmana skinboosterom za kožu možete i sami isprobati na zagrebačkoj adresi Poliklinike Dermalife, a cijena iznosi oko 2 000 kuna po tretmanu.

Iako estetski tretmani na prvi pogled nisu jeftini, učinak koji postižu na kvalitetu kože, njenu teksturu, zaglađenost i mladolikost, čini ih vrijednima svake kune. A usporedimo li ih s estetskim operacijama poput kirurškog face liftinga, za ove neinvazivne tretmane zaista nije potrebno bogatstvo, posebice ako uz savjet dermatologa odaberete onaj koji je vašoj koži najpotrebniji.

Pročitajte još i ...