Najinovativniji filer i biostimulator na tržištu od sada u Zagrebu – donosimo rezultate!

Starenje je prirodan proces i sastavni je dio života. Nemoguće je živjeti i ne ostarjeti, ali zahvaljujući estetskoj medicini, danas možemo stariti – sporije i kvalitetnije. Iako starenje započinje vrlo rano u našim životima – zapravo, odmah po rođenju – njegovi znakovi nisu odmah vidljivi.

Tridesete godine života period su u kojima primjećujemo prve linije i borice, a i tonus kože počinje slabjeti. Nešto kasnije, javlja se i gubitak volumena, nazolabijalne bore postaju vidljivije, delikatno područje oko očiju nije više glatko i zategnuto kao nekad, a cjelokupni izraz lica čini se umorniji, a koža ovješena.

Upravo je to svojevrsni prijelomni trenutak kada se većina ljudi odlučuje na posjet klinikama estetske medicine. Danas to više nije tabu tema kao nekad, kada se, prvo na konzultacije, a potom i na tretmane ili zahvate odlazilo u velikoj tajnosti te se o tome nikome i nigdje nije govorilo. Danas su estetski tretmani i zahvati postali dio osobne higijene, upravo poput odlaska stomatologu ili frizeru, a s obzirom na njihovu učinkovitost, praktičnost i brzinu izvedbe, doista ih je moguće ‘ugurati’ u svakodnevni pretrpani radni raspored.

Jedan od najtraženijih estetskih tretmana i dalje su, složit će se stručnjaci – dermalni hijaluronski fileri. Prema riječima zagrebačkog estetskog liječnika dr. Nikole Milojevića i vlasnika Poliklinike Milojević, to nas ne treba čuditi.

dr. Nikola Milojević

“Prije svega, dermalni su fileri među najbezbolnijim, najbržim za izvođenje i s najmanje nuspojava u cijeloj estetici. Želite li vratiti izgubljeni volumen lica, dermalni fileri tu nemaju premca, najbolji su i najučinkovitiji. Ako želite popuniti podočnjake nastale od umora, također nema boljeg tretmana od dermalnih filera, a to je tretman koji uistinu čini veliku razliku. Imate “grbicu” na nosu koja vam smeta? Ravnanje dermalnim filerima nema konkurenciju, i puno je bolja i sigurnija opcija nego kirurška rinoplastika, o vremenu oporavka da ne pričamo”, navodi samo neke od argumenata u korist dermalnih filera naš sugovornik.

A od sada je u Poliklinici Milojević koja, kao i mnogo puta do sada, prva u Hrvatsku donosi novitete iz svijeta estetske medicine, za najbolje i najprirodnije rezutate dostupan novi, hibridni filer HArmonyCa koji će se pobrinuti za poboljšanje strukture lica i kvalitete kože. A upravo u prostoru Poliklinike Milojević, održan je launch ovog inovativnog i modernog filera za hrvatsko tržište, kao i prva radionica i prva edukacija za rad s HArmonyCa filerom.

Kako nam je rekao dr. Milojević, Allergan Aesthetics an Abbvie Company, farmaceutska kompanija poznata po Juvederm filerima, dizajnirala je novi dermalni filer koji uz hijaluronsku kiselinu (kao fileri poput Juvederma i Restylanea) sadržava kalcijum hidroksiapatit kristala (kao u poznatom fileru Radiesse). Otud HA (hijaluron) na početku i Ca (kalcij) na kraju imena ovog inovativnog i jedinstvenog filera.

“Ovaj filer, za razliku od većine ostalih postiže instantne rezultate podizanja i punjenja lica putem hijalurona, dok kalcijum hidroxiapatit kristali, koji su biostimulatori produkcije kolagena, postižu najbolje rezultate nakon 3 mjeseca. Komparativna prednost ovog filera ispred inače odličnih Sculptre i Radiessa jest u tome da postiže dugoročne, ali i trenutačne rezultate”, pojasnio je dr. Milojević.

Zajedničko djelovanje ova dva sastojka postiže jedinstvene rezultate poboljšanja volumena, liftinga lica te rezultira čvrstim tonusom kože te mladolikom i sjajnom kožom.

Kako izgleda tretman?

“Tretman traje svega 10 minuta, koristi se kanila, i tretiraju se lateralni dijelovi lica kako bi se postiglo pomlađivanje kože te lifting lica. Tretman je bezbolan, nuspojave minimalne, a pacijent se može vratiti svojim dnevnim obvezama odmah nakon  tretmana. Budući da se ne koriste velike količine hijalurona, te da je biostimulacija značajna supstanca ovog filera, rezultati su prirodni, lice je pomlađeno i podignuto. Rizik od prenaglašenih jagodica, obraza i usnica ne postoji, budući da se navedene zone ne tretiraju s HArmonyCA filerima. Najbolji rezultati postižu se nakon 3 mjeseca, lice je vidljivo podignuto, brada, nazolabijalne i marionetne bore zategnute, a koža je sjajna i vidno pomlađena”, otkriva nam zagrebački liječnik.

Pri tretiranju, koriste se dvije ampule HArmonyCA filera, svaka 1.25ml u volumenu, i u pravilu nije potrebno tretman ponavljati do godine dana, budući da rezultati traju barem toliko dugo.

prije i poslije apliciranja HArmonyCa filera

Zanimalo nas je može li se novi filer i biostimulator HArmonyCa kombinirati s drugim tretmanima?

“U istom tretmanu često koristimo hijaluronske dermalne filere kao što su Juvederm i Restylane, za podizanje volumena i oblikovanje lica, ili Restylane Vital Skinboostere ili Juvederm Volite za kvalitetu kože i prekrasne, prirodne rezultate.

Zlatno pravilo u modernoj estetskoj medicini je – kombiniranje tretmana za najučinkovitije i najbolje rezultate, a HArmonyCa se iznimno učinkovito kombinira s tretmanima kao što su Ultherapy i Morpheus8″, ispričao nam je dr. Nikola Milojević.

Pročitajte još i ...