Kompletno rješenje protiv mrlja na licu kod kuće

Znate li što je zajedničko čokoladi, vinu i vašoj omiljenoj anti-age njezi? Ako je prvo što vam padne na pamet – popravljaju raspoloženje, usrećuju, čine svijet ljepšim mjestom – niste u krivu. Međutim, ispravan odgovor ipak je: polifenoli. Riječ je o antioksidansima koji mogu pomoći u usporavanju starenja i općenito postizanju sjaja kože. Međutim, polifenoli su puno više od toga. 

Superjunaci protiv slobodnih radikala

U prirodi postoji više od 8000 poznatih polifenola, a najvažniji su flavonoidi. To su pigmenti odgovorni za živopisnu boju voća i povrća, a uključuju spojeve poput kvercetina, kaempferola i katehina, koji se nalaze u namirnicama poput jabuka, tamne čokolade i crvenog kupusa. Između ostalog, povezani su s dugovječnošću, smanjenjem upala, gubitkom težine i prevencijom kardiovaskularnih bolesti.

Oko 30% polifenola su fenolne kiseline, a mogu se naći u voću, cjelovitim žitaricama i sjemenkama. Svojom sposobnošću neutraliziranja slobodnih radikala, antioksidansi su ključni u sprječavanju raznih stanja, uključujući upale, pigmentacije i prerano starenje. Iz tog razloga, korisno ih je imati ne samo na tanjuri nego i u arsenalu za njegu kože. 

Kada smo nabrajali vrste polifenola, za kraj i kao posebnu priču ciljano smo ostavili polifenol iz zelenog čaja: EGCG (epigallocatechin 3-gallate). Budući da je čak 8 puta jači antioksidans od resveratrola, istinski stručnjak protiv tamnih mrlja, kao antioksidans i protiv starenja, sasvim je prirodno da je postao vodeći aktivni sastojak u Novexpert liniji s polifenolima iz zelenog čaja namijenjenih koži neujednačenog izgleda i bez sjaja. 

Kako bi poboljšao apsorpciju EGCG-a, Novexpert je patentirao novu formulaciju ove molekule, 30 puta lakše topivu i čak 200 puta stabilniju od obične molekule EGCG antioksidansa – čime je učinkovitost na koži maksimizirana. Kako djeluje ovaj moćni sastojak? Prije svega, EGCG2 ima ulogu enzimskog blokatora – sprječava djelovanje enzima odgovornih za sintezu tamnog pigmenta melanina, čime direktno djeluje na prevenciju mrlja na koži. 

Učinkovit protiv svih vrsta mrlja

Novexpert linija s polifenolima iz zelenog čaja uspješno posvjetljuje crne i smeđe mrlje povezane s proizvodnjom melanina – koje nastaju zbog izloženosti suncu, kao i mrlje bež boje, nastale zbog nakupljanja lipofuscina po utjecajem starenja. Također, djeluje i na žute makule povezane s glikacijom (procesom koji se pojačava pod utjecajem starenja i prehrane), a izvrsna je vijest da se proizvodi mogu koristiti na svim tipovima kože! 

NovExpertov dekoder mrlja

Naravno, s mrljama na koži je kao i sa svim drugim “neželjenim pojavama”, personalizirana njega je ključ uspjeha. I tu dolazimo do dijela koji ćete obožavati. Novexpertovi doktori razvili su DEKODER MRLJA, test na temelju kojega ćete dobiti preporuku vezanu ne samo uz proizvode čiji aktivni sastojci najbolje odgovaraju potrebama vaše kože, nego i savjete vezane uz prehranu te izlaganje kože UV zrakama. Novexpertov antisolarni protokol protiv mrlja definitivno je ovoga ljeta vaš najbolji štit od štetnih sunčevih zraka. 

Trostruko djelovanje

Sada, kada ste riješili test, upoznajte se s Novexpertovim odredom za blistavu kožu, u kojemu su Dark-spot korektorPolifenol vodica u spreju za savršeni sjaj te Booster serum, čija je formula u vrlo kratkom roku pokazala svoju moć. Istraživanje koje je brend proveo pokazuje smanjenje tamnih mrlja do čak 96% u manje od dva mjeseca korištenja. Tajna njegove moćne formule je u trostrukom djelovanju – istovremeno usporava procese starenja kože, uklanja sivi i beživotni izgled tena te posvjetljuje tamne mrlje.

NovExpert Booster serum s polifenolima

Ovaj moći proizvod djeluje na ispunjavanju tri cilja: smanjuje lokalizirane mrlje, ublažava znakove starenja na koži te vraća tenu blistavost i ujednačen izgled. U ovoj se formuli nalazi i patentirani sastojak EGCG2, stabilizirani antioksidans čija je snaga čak 8 puta veća od poznatog resveratrola.

Uz to, francuski je brend patentirao 30 puta lakše topivu i 200 puta stabilniju molekulu EGCG antioksidansa – zbog čega su rezultati vidljivi u svega nekoliko tjedana korištenja. 

NovExpert Dark-spot korektor

Svojim inovativnim aplikatorom u obliku četkice, korektor ciljano djeluje na korekciju i sprečavanje svih hiperpigmentacijskih mrlja (lentigos, melazma, postinflamatorna hiperpigmentacija, itd.) Rezultat? Posvijetljena tamna mrlja za 84 % u samo 28 dana.

Osim polifenola zelenog čaja, Dark Spot korektor sadrži i ekstrakt zobi koji smanjuje sintezu melanina i njegov prodor u keratinocite – čime direktno blokira mehanizam nastanka pigmentacija. Ova je formula u kratkom roku stekla nadimak Photoshop za mrlje, a djeluje na mrlje različitih boja i mehanizama nastanka.

NovExpert Polifenol vodica u spreju

Ova maglica je tretman koji posvjetljuje ten i uklanja tamne mrlje. Osim riječi, brojke govore same za sebe: zahvaljujući aktivnim sastojcima proizvodnja proteina protiv hiperpigmentacija povećava se za više od 30%.

U web shopu Novexperta od 9. do 18. lipnja čeka vas 20% popusta na liniju s polifenolima, kao i na sve ostale Novexpert proizvode. 

Pročitajte još i ...