Proizvod koji djeluje na vitiligo – dermatolozi oduševljeni!

Kada je 2020. godine globalni proizvođač igračaka Mattel lansirao novu verziju megapopularne lutke Barbie koja ima vitiligo, postalo je jasno da je ovaj kronični poremećaj kože dobio pravo javnosti i u ‘lakiranom’ svijetu mode i ljepote koji teško podnosi i priznaje bilo kakvu vrstu nesavršenosti.

Iako od ove bolesti koja ubija pigment u stanicama kože, zbog čega zahvaćeni dijelovi tijela gube prirodnu boju, boluje tek 0,2 % svjetskog stanovništva, 25. lipnja svake se godine obilježava kao Svjetski dan vitiliga kako bi se podigla javna svijest o ovoj bolesti te njezina vidljivost, ali i kako bi osobe koje od nje boluju postale prihvaćenije u društvu te kako bi se spriječila njihova stigmatizacija.

Vitiligo najčešće zahvaća područje usta, očiju i zglobova, ali može se proširiti i po čitavom tijelu. Ljudi koji imaju vitiligo često bivaju predmetom čuđenja – upućuju im se upitni i neugodni pogledi, a nerijetko nailaze i na prešutnu osudu. Mnogi od njih pokušavaju na najrazličitije načine prikriti svoje depigmentacije – žene nerijetko posežu za velikim količinama tekućeg pudera ili tonirane kreme, posjećuju dermatološke klinike u želji za izbjeljivanjem kože ili se odlučuju na najrazličitije tretmane koji bi im trebali omogućiti ujednačenu boju kože lica.

Ključni razlog nerazumijevanja ove bolesti leži u neinformiranosti, a izravna i vrlo česta posljedica društvenih stereotipa i neprihvaćanja različitosti jest povlačenje pacijenata u sebe, izoliranje od javnosti, izbjegavanje većih okupljanja pa čak i depresija te drugi psihološki problemi.

Uzrok ove kronične bolesti kože još uvijek je nepoznat pa stoga ne postoji ni lijek za vitiligo. Iako mnoge dermatološke ordinacije nude čitav niz tretmana koji mogu usporiti širenje depigmentacija, mrlje koje su jednom nastale, nemoguće je ukloniti.

No, pravilnom njegom usmjerenom na poticanje regulacije depigmentacije bolest je moguće držati pod kontrolom i do određene mjere smanjiti. Stoga su švicarski znanstvenici iz laboratorija dermokozmetičke kuće Eptaderm kreirali jedinstvenu EPTA VTLG emulziju.

U njoj se spajaju svi blagotvorni učinci vode švicarskih ledenjaka te Inoveol® EGCG, stabilnija verzija prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se stoljećima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Inovativna formula ove emulzije sadrži i vitamin C koji dolazi u obliku natrijeva askorbil fosfata te djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena te zajedno s ekstraktom kore magnolije služi kao antioksidans.

DNAge® i niacinamid podupiru sposobnost obnavljanja kože, a Sepitonic® djeluje protuupalno  i umiruje kožu. Kombinacija svih ovih djelotvornih i ljekovitih sastojaka vrhunske, švicarske kvalitete omogućuje ponovno uspostavljanje ravnoteže u stanicama kože. Dobra je vijest da su rezultati vidljivi već za tri mjeseca, naravno, ukoliko s korištenjem ovog djelotvornog preparata počnete na vrijeme.

Stoga ne čudi da su je vrsni dermatolozi okupljeni u žiriju ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product 2022  o kojem više možete pročitati OVDJE, upravo ovaj proizvod uvrstili u kategoriju Najbolji proizvod za tretiranje vitiliga.

Epta VTLG formula pruža izvrsnu podnošljivost. Ne masti kožu i brzo se upija. Preporuča se nanošenje dva puta dnevno – ujutro i navečer, na zahvaćena područja, kao i na rubove depigmentiranih mrlja. Područje primjene su lice i tijelo.

Više o EPTA VTLG emulziji pogledajte ovdje.  Stručnjaci brenda Eptaderm dostupni su preko web stranice te društvenih mreža Facebook i Instagram gdje svakodnevno odgovaraju na izravne upite o proizvodima iz svih svojih linija, kao i o njihovom značaju i sastojcima.

 

Pročitajte još i ...