Vlastito masno tkivo – recept za pune usne i lice bez bora

, Image: 169800183, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Svježe lice bez podočnjaka, lijepo oblikovane jagodice, pune use, možda tek poneka bora koja licu daje karakterni pečat. Sve je to moguće postići bez dugotrajnog oporavka, šavova i ožiljaka, i to potpuno prirodnom metodom lipofillinga.

Brazilian fashion model Adriana Lima as ambassador for Maybelline 2017 collections., Image: 339498124, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pi

U ovom neinvazivnom, ambulantnom zahvatu koristi se vlastito masno tkivo kako bi se „ispeglale“ bore i regenerirala koža. Masno tkivo najčešće se uzima s dijelova tijela gdje ga ima najviše, a potom se transferira u one dijelove koji se žele popuniti. Lipotransferom masnih i matičnih stanica istovremeno dolazi do pomlađivanja i regeneracije tretirane regije. Vrhunski stručni tim Poliklinike Sinteza ovakav tretman pomlađivanja lica unaprijedio je posebnim načinom obrade masti, a lipofillingom se može korigirati gotovo cijelo lice.

Dr. Jeannette Gjurić
Dr. Jeannette Gjurić

„Procesom starenja znatno se mijenja raspored masnog tkiva na licu, a i koža gubi tonus. Ovom tehnikom zapravo vraćamo masno tkivo na staro mjesto, dajući licu ponovno mladenački izgled“, objasnila je dr. Jeannette Gjurić, vlasnica Poliklinike Sinteza.

S obzirom na to da se radi o vlastitom masnom tkivu, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako i prisutnost dovoljne količine materijala potrebnog za korekciju, dugotrajnost rezultata i prirodan izgled.

Pročitajte još i ...