Dr. G. Crvenković: Estetska ginekologija ima veliki pozitivni utjecaj na samopouzdanje žene

Australian fashion icon Miranda Kerr stars in Wonderbra 2017 advertising campaign., Image: 311062076, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Donedavno je tema estetskih zahvata u ginekologiji kod nas bila „tabu tema“. Tek se mali broj žena zbog srama odlučivao otvoreno razgovarati i sa svojim prijateljicama ili partnerom, a kamoli s ginekologom. Međutim, novi trendovi u poimanju zdravlja i ljepote (potaknuti iskustvima glumica, celebritya i modela) rezultirali su sve većim brojem žena koje se odlučuju na ove zahvate. Tako je, primjerice, u SAD-u broj žena koje su se podvrgnule nekom od estetskih zahvata genitalnog područja udvostručen u posljednje četiri godine. Sličan se trend danas uočava i u Europi, a s vremenom je i broj postupaka „evaluirao“, tako da više nije riječ samo o estetskim već i o regenerativnim metodama, odnosno postupcima pomlađivanja tkiva vanjskog spolovila i rodnice. Posljedično je i broj indikacija za ove zahvate proširen.

IMG_0742

U ordinaciji GynNova najčešći broj razloga za neki od ovih zahvata je umjerena i srednje teška inkontinencija mokraće, zatim bolni spolni odnosi, suhoća rodnice, oslabljen (ili izostanak) orgazma, korekcija stidnih usana te učestale upale rodnice, objašnjava dr. med. Gordan Crvenković.

Dr. Gordan Crvenković
Dr. Gordan Crvenković

„Za niz ovih problema danas postoji rješenje. Razvojem tehnologije dostupne su različite vrste postupaka. Sve su neinvazivne (ili minimalno invazivne), brze, učinkovite i bezbolne“, ističe dr. Crvenković, dodajući kako takvi postupci ni najmanje ne remete svakodnevnu funkciju žene i ne zahtijevaju nikakav oporavak.

Laseri za veće zadovoljstvo

Laser se, pojašnjava dr. Crvenković, koristi za neablativnu kontrakciju tkiva. Kao rezultat penetracije laserskog svjetla dolazi do zadebljanja kolagena u tkivu rodnice i samim time do pojačanog elasticiteta. Promjer rodnice se sužuje i na taj način smanjuje inkontinencija te pojačava kvaliteta spolnog odnosa.

Ana Beatriz Barros in the new spring summer 2015 ad campaign of spanish shoes brand Refresh, Image: 217768448, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

„O shot“

PRP metoda (TOP – trombocitima obogaćena plazma) postupak je u kojem se vadi krvi iz vene ruke, potom procentrifugira, a dobivena se plazma obogati čimbenicima rasta. Takva plazma se injicira lokalno (mikroinjekcijama) u područje oko mokraćovoda, klitorisa i rodnice. Na se taj način potiče rast matičnih stanica vanjskog spolovila i rodnice i vrlo učinkovito poboljšava stanje inkontinencije, orgazam (postupak „O shot“), pomlađivanje rodnice i imunitet tkiva. Postupak je bezbolan i brz, u 85 posto slučajeva učinkovit.

Radiofrekvencija obnavlja sluznicu

Radiofrekvencija (PhysioVag, ThermiVa) je metoda kojom se primjenom topline potiče bolja prokrvljenost tkiva i na taj način potiče rast novih stanica, objašnjava dr. Crvenković, ističući kako se tako posljedično obnavlja sluznica, a postupak se pokazao posebno učinkovitim u modeliranju vanjskog spolovila i smanjenju (i povećanju) velikih stidnih usana.

Apparecchiatura_epv

 

20151019_161700

„Za kraj svakako treba napomenuti da ovi postupci i njihovi rezultati, koji su potvrđeni iskustvom pacijentica, osim estetskog i regenerativnog učinka, imaju i veliki pozitivni utjecaj na samopouzdanje žene i odnos s partnerom i okolinom“, zaključuje dr. Crvenković, napominjući kako rješavanje ginekoloških problema uvelike utječe na kvalitetu života, čega su svjesni u ordinaciji GynNova gdje je prioritet zdravlje, zadovoljstvo i produžena mladost.

Pročitajte još i ...