Tretman plazmom – rješenje protiv ćelavosti i ispadanja kose

Jedan od najvećih izazova u današnjoj modernoj medicini i estetici svakako predstavljaju tretmani protiv gubitka kose i ćelavosti. Sjajna, snažna i kosa puna volumena jedan je od ultimativnih pokazatelja zdravlja i ljepote. Osim transplantacije i FUE (engl. Follicular-Unit Extraction) metode, jedno od najvećih iznenađenja je i neinvazivni tretman plazmom PRGF.

Budući da se tretman krvnom plazmom pokazao tako dobrim, unatrag nekoliko godina provođena su istraživanja o njegovoj primjeni i na vlasište. Istraživanja su pokazala da tretman krvnom plazmom djeluje kod muške i ženske alopecije te obične ćelavosti, čak i kad je genetski uvjetovana.

Poliklinika Milojević_1

Tretman koji vraća samopouzdanje

Tretman PRGF vašom krvnom plazmom potiče obnovu krvnih žila i same kose zbog koncentriranih faktora rasta koji se injektiraju u vlasište. Metoda je identična onoj za pomlađivanje kože i pokazala se vrlo učinkovitom u liječenju ćelavosti i prorijeđene kose. Poliklinika Milojević primjenjuje ovu novu metodu koja osobama koje muči ćelavost može uvelike poboljšati kvalitetu života.

dr. Nikola Milojević
dr. Nikola Milojević

„Premda medicina kaže da je gubitak kose u muškaraca i u žena normalna fiziološka pojava, ipak je mnogi doživljavaju kao nevolju koja značajno utječe na kvalitetu života, u oba spola. Dakako, istraživanja pokazuju da su žene osjetljivije na pojačano ispadanje kose, ali muškarci sve češće posežu za lijekovima koji bi im pomogli. Na sreću, u poliklinici Milojević tretman plazmom PRGF bezbolno je i neinvazivno rješenje. Za faktore rasta iz vaše plazme već znamo da potiču proliferaciju matičnih stanica i produljuju fazu rasta kose“, izjavio je dr. Nikola Milojević.

Nakon tretmana kosa je gušća, deblja i kvalitetnija, a istraživanja pokazuju i povećan broj folikularnih jedinica što dokazuje pravu učinkovitost tretmana. Za muškarce je tretman učinkovitiji u početnoj fazi gubitka kose, a za žene u svim fazama. Potrebno je učiniti tri tretmana plazmom u razmacima od tri tjedna za optimalne rezultate. Osim toga, tretman plazmom može se kombinirati s mezoterapijom vlasišta u koje se injektira koktel različitih vitamina koji potiču rast kose, a među njima se ističu vitamin B i hijaluronska kiselina.

Pročitajte još i ...