Istaknute kapilare, hiperpigmentacije, strije i ožiljci: Kako ukloniti najomraženije promjene na koži

Julia Wulf has posted a photo on Instagram with the following remarks: Using makeup with freckles is not always easy: u don’t wanna hide them at all but all red spots and skin irritations should be coverd..the #easymatch concealer by @Manhattancosmetics is not doing a bad job over here ????????#100prozentdu Anzeige Twitter, 2018-10-15 17:47:29. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 391167453, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Koliko su se imperativi ljepote promijenili, najbolje nam dokazuje umjetnost. Višak kilograma ili izražena dlakavost kod žena, nekada su bili simbol dobrog statusa, bogatstva, zdravlja i plodnosti. Današnji imperativi ljepote podrazumijevaju nešto sasvim drugo – ono što je nekada bilo lijepo danas predstavlja neželjene promjene na koži lica i tijela. Bilo da se radi o madežima koji predstavljaju i potencijalnu opasnost, dlakama, strijama, ožiljcima, borama ili pak izraženim kapilarama, nesavršenosti na koži lica i tijela uzrokuju nelagodu i sprječavaju nas u određenim životnim aktivnostima.

Kampanja Laser centra Poliklinike Bagatin pod nazivom ‘Lijepo samo na slici’ poručuje da sve nesavršenosti na koži lica i tijela koje uzrokuju nelagodu danas mogu uspješno ukloniti pomoću najnaprednijih laserskih tretmana

Različite kožne nepravilnosti uklanjaju se brzo i sigurno

Razvojem estetske medicine razvile su se i različite mogućnosti uklanjanja svih kožnih nesavršenosti, a laser se nametnuo kao brzo i djelotvorno rješenje.

Prve bore i staračke pjege, dublje bore, pore, crvenilo i hiperpigmentacije samo su neki od tragova starenja koji se mogu bezbolno i brzo reducirati, a ukloniti se mogu i omražene dlačice, neugodne vene i kapilare te neželjene pojave na koži poput madeža, bradavica, ožiljaka, strija i tetovaža.

Laser centar Poliklinike Bagatin

Laseri su svoju svrhu pronašli i u stomatološkim terapijama, a Poliklinika Bagatin među prvima je u svijetu u svoju ponudu uvrstila i laserski tretman protiv hrkanja. Naime, ova zagrebačka poliklinika ponosi se najmodernijim laser centrom u Hrvatskoj i regiji, a u svojoj ponudi ima čak devet vrhunskih lasera kojima se mogu tretirati gotovo svi estetski problemi.

Uklanjanje vena i kapilara na tijelu

Čvrste i zategnute noge nisu jedini jamac da će vam kratka suknja savršeno pristajati. Istaknute vene i kapilare mnogim su damama prepreka prilikom biranja odjevnih kombinacija. Uzrokuju ih genetske predispozicije i stil života, a mogu se ukloniti modernom laserskom tehnologijom.

U Poliklinici Bagatin dostupan je novi laser talijanskog proizvođača Quanta System koji kombinira dva različita lasera što ga čini idealnim za tretiranje vena i kapilara na tijelu. Kombinira čak dvije valne duljine infracrvenog spektra zbog čega jednako dobro djeluje na površinske sitne fine kapilare, ali i na duboke, veće žile u koži i ispod kože.

Tijekom tretmana, svjetlost prolazi kroz kožu i šalje impulse energije prema ciljanoj promjeni, bez oštećivanja okolnog tkiva. Krv se apsorbirajući svjetlost zagrijava te se ciljana kapilara ili vena sužava i na kraju nestaje. Zbog bolje učinkovitosti ovog inovativnog lasera,  potreban je manji broj tretmana, a svojom tehnologijom ne oštećuje okolno tkivo i osigurava brže i bolje rezultate.

Pomlađivanje kože lica

Plitke bore u 30-ima, a potom duboke u 40-ima i 50-ima znakovi su starenja koji se također mogu ukloniti laserom. Tretman pomlađivanja kože laserom, poznat pod nazivom Skin Rejuvenation, inovativna je anti-age metoda kojom se uklanjaju bore i manji ožiljci, a otkriva zaglađena, ujednačena koža.

Posebno je učinkovit na koži lica i vrata, no tehnika se može primijeniti na bilo koje drugo područje kože. Uklanja površinske i umjereno duboke linije i bore na licu, kao i sitne ožiljke od akni, a stvaranjem novog kolagena i elastina, djeluje i na tonus kože.

Uklanjanje madeža

Iako postoji niz tehnika kojima se uklanjaju madeži, laserski tretman smanjuje vjerojatnost nastanka ožiljka nakon odstranjivanja kožne izrasline.

Erbium laser najjednostavnija je metoda za uklanjanje madeža i ostalih kožnih promjena. Zahvat uključuje korištenje laserskog svjetla, čiji se snop usmjerava izravno u madež kako bi ga se zagrijalo i potom uništilo. Njega poslije zahvata vrlo je jednostavna, klijentima se preporučuje krema za svakodnevno nanošenje nakon tretmana, dok se flaster obično koristi tijekom prvog dana te nakon toga samo noću, u narednih nekoliko dana.

Uklanjanje dlačica

Želite li se dugotrajno riješiti neželjenih dlačica i uraslih dlaka i uživati u glatkoći svoje kože, laserska epilacija postupak je koji će vam dati željene rezultate. U Poliklinici Bagatin koristi se diodni laser kojim svjetlosna zraka cilja na desetke dlačica odjednom, što smanjuje broj tretmana potrebnih za završetak cijelog postupka.

Intenzivna toplina laserske zrake oštećuje folikule dlačica te tako sprječava njihov ponovni rast,  a diodni je laser opremljen sustavom koji hladi tretirano područje neposredno prije negoli se odašilje puls, osiguravajući tako veću ugodu i sigurnost za vrijeme tretmana.

Redukcija strija i ožiljaka

Velika je zabluda da se strije ne mogu ukloniti, odnosno da se ne može reducirati vidljivost ožiljaka. Za njihovo ublažavanje, saznali smo u Poliklinici Bagatin, potreban je multidisciplinarni pristup, a najdjelotvornije je rješenje kombinirano djelovanje Q-switch i frakcijskog lasera.

Iako se najbolji rezultati postižu kod svježijih ožiljaka i strija, laser djeluje i na starije ožiljke. Nakon nekoliko brzih, laganih tretmana, ožiljci i strije značajno su manje vidljivi, a koža na tom mjestu zaglađenija i ujednačenija.

Ublažavanje hiperpigmentacija na koži

Tamne mrlje na koži, posebno na licu, mrski su neprijatelj ujednačenog, mladolikog tena. Najčešće se pojavljuju zbog prekomjernog izlaganja suncu, a javljaju se kod 50 posto žena te 20 posto muškaraca starijih od 50 godina.

Iako ih mnogi smatraju najtvrdokornijim znakovima starenja, laserskim tretmanom mogu se uspješno reducirati – kada laserska zraka prodre u kožu, melanin u koži apsorbira svjetlosnu energiju, ublažavajući pigmentaciju.  Tretman nije kompliciran, a nakon postupka nema potrebe za oporavkom.

Osim za navedene znakove starenja i nepravilnosti na koži, laseri se vrlo uspješno koriste i za uklanjanje tetovaža, crvenila na koži, ublažavanje akni, ali i za oblikovanje tijela. Izazivaju minimalnu bol, u većini slučajeva ne zahtijevaju vrijeme oporavka, a zbog vrlo široke primjene i izvrsnih rezultata, postali su jedan od najomiljenijih tretmana u estetskoj medicini.

Pročitajte još i ...