Makeover za mame

Mnoge majke zabrinjava kako će njihovo tijelo izgledati nakon poroda, posebno zato što se u trudnoći udebljaju noge, ruke i stražnjica. Ispuhana i obješena koža na trbuhu također ne izgleda lijepo. Više od 90 posto žena ima problema sa strijama koje se pojavljuju na području grudi, trbuha, struka i nogu zbog naglog debljanja u trudnoći.

Zbog toga mnoge poliklinike za estetsku kirurgiju imaju makeover za mame. Radi se o skupu estetskih zahvata pomoću kojih se može vratiti figura i izgled tijela kao prije trudnoće. Makeover za mame obično uključuje nekoliko estetskih zahvata, na primjer korekciju dojki, trbuha, struka, nogu i intimnog područja tijela.

U nekim slučajevima grudi treba povećati, a u drugima smanjiti, dok je u trećem slučaju potreban samo lifting dojki. Mummy makeover može uključivati oblikovanje dojki, abdominoplastiku, liposukciju i slično. Cijene zahvata variraju ovisno o zahvatu i poliklinici.

Na primjer, u Poliklinici Sinteza podizanje grudi košta u rasponu od 26 000 kuna do 34 000 kuna, ovisno o tome radi li se uz lifting i smanjivanje grudi, dok ugradnja implantata košta 28 000 kuna.

Ako vam se pak nakon trudnoće pojavio višak kože na trbuhu, potrebno je napraviti abdominoplastiku, metodu kojom se zatežu rastegnuti trbušni mišići i sužava struk, a nakon operacije rezultat je lijep i ravan trbuh. Cijena abdominoplastike u Poliklinici Bagatin iznosi 25 000 kuna.

Zbog povećanog nakupljanja masnog tkiva gotovo na svim dijelovima tijela, može se obaviti liposukcija, metoda kojom se uklanjaju nakupine masnog tkiva. S liposukcijom se može kombinirati transfer uklonjenog masnog tkiva pa se ono može aplicirati u dijelove tijela koji su izgubili na volumenu, kao što su dojke i stražnjica. Cijena liposukcije trbuha kreće se u rasponu od 26 000 kuna do 30 000 kuna, a liposukcije bedara od 17 000 kuna do 22 000 kuna.

Nakon trudnoće može se učiniti i labioplastika, odnosno smanjenje ili preoblikovanje stidnih usana. Labioplastika pomaže u vraćanju prijašnjeg izgleda i funkcije spolovila. Osim stidnih usana operirati se može i ulaz u rodnicu koji nakon poroda obično ostaje trajno proširen i opušten. Ova operacija popularno se naziva pomlađivanje rodnice. U Poliklinici Fleur cijena labioplastike iznosi od 3 000 kuna do 5 000 kuna (ako se radi o općoj anesteziji), a laserski tretman rodnice je 1 500 kuna. U slučaju da se radi cijela vulvovaginalna regija, odnosno tretman vagine iznutra i tretman vulve izvana, cijena je 2 500 kuna.

Pročitajte još i ...