Može li se na volumen lica djelovati kremom?

0256289146

Znakovi starenja mijenjaju oblik, konture i strukturu našeg lica na suptilne načine, ali te promjene s godinama postaju izrazito vidljive. Osobe čije lice s vremenom počinje izgledati tužno, namrgođeno i umorno, vrlo se vjerojatno samo susreću s gubitkom volumena.

Trokut ljepote pojam je koji nam pomaže prepoznati najizraženije znakove starenja i na vrlo jednostavnu formulu svodi definiciju estetike lice.

Ravnomjerna distribucija masnih stanica u koži lica daje nam mladolik izgled i čini naše lice punijim, a trokut ljepote odnosi se upravo na točke lica u kojima je volumen presudan za ljepotu – visoko postavljene i čvrste obraze, čvrsta kontura čeljusti i puna donja strana brade bez viseće kože.

Možemo li licu vratiti izgubljen volumen?

Gubitak volumena jedan je od ključnih pojmova u starenju kože, a pridonosi mu mnogo čimbenika, poput stila života, prehrambenih navika, tjelesne težine, utjecaja iz okoliša, genetskih faktora i slično.

U svakom se sloju kože odvijaju različiti procesi, pa tako epidermis proizvodi sve manje lipida, što usporava obnavljanje stanica, dok dermis svake godine izgubi oko 1% kolagena, zbog čega koža postaje sve manje elastična, a konture lica gube definiciju. Subcutis, najdublji sloj kože, istanjuje se uzrokujući efekt ispijenih obraza i promjene u definiciji kontura lica.

U procesu starenja, stanice kože proizvode sve manje hijaluronske kiseline koja im pomaže u zadržavanju vlage, što rezultira suhom i grubom kožom bez volumena i mladenačke čvrstoće.

Povratak volumena licu na kojemu su znakovi starenja već vidljivi postao je jedan od glavnih fokusa anti-age njege, a sastojci koji se najviše povezuju s pomlađivanjem, zatezanjem, vraćanjem volumena i elastičnosti su hijaluronska kiselina, peptidi koji potiču proizvodnju kolagena i razni biljni ekstrakti koji pomažu u zadržavanju vlage i volumena kože.

Moćni sastojci redefiniraju konture lica

Temeljem kliničkih i dermatoloških studija, Eucerin® istraživački tim stručnjaka za kožu razvio je inovativno i izuzetno djelotvorno rješenje za sprječavanje gubitka volumena, koje se oslanja na iznimno moćne anti-age aktivne sastojke.

Laetitia Casta attending the 'La Fille Inconnue' screening at the Palais Des Festivals in Cannes, France on May 18, 2016, as part of the 69th Cannes Film Festival., Image: 285738583, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift linija posvećena je vraćanju elastičnosti i volumena licu, a temelji se na tri snažna aktivna sastojka. Magnolol, ekstrakt kore magnolije, poboljšava izgled kože povećavajući broj i veličinu stanica koje koži daju volumen. Oligo peptidi potiču metabolizam kože i proizvodnju kolagena te poboljšavaju međusobno djelovanje koje se prirodno odvija među stanicama mlađe kože, dok hijaluronska kiselina optimizira vlažnost i tako smanjuje bore.

Redovitom upotrebom, ova učinkovita formula pomaže redefinirati konture lica i vratiti nekadašnji volumen licu, čime se postiže snažan efekt pomlađivanja.

Njega koja vraća volumen svim tipovima kože

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift linija sadrži proizvode namijenjene različitim tipovima kože te različitim potrebama lica, pa se tako u liniji nalaze dnevna njega za normalnu i mješovitu kožu, kao i ona za suhu kožu, zatim noćna krema, i naposljetku krema za osjetljivo područje oko očiju.

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift krema za osjetljivo područje oko očiju

Kao i ostatak proizvoda iz Hyaluron-Filler+Volume-Lift linije, i krema za područje oko očiju sadrži magnolol, oligo peptide i hijaluronsku kiselinu. Kombinacija snažnih sastojaka pomaže vratiti izgubljeni volumen i učvršćuje područje oko očiju, na kojem se opuštena kože najprije primjećuje i licu dodaje godine.

Svakodnevnom primjenom, vidno smanjuje tanke linije i bore, a sadrži i SPF 15, čime sprječava prerano starenje uzrokovano sunčevim zrakama. Lagana tekstura ove kreme čini je prikladnom za korištenje ispod makeup-a, jer ne uzrokuje pretjerano mašćenje.

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift dnevna krema za normalnu i mješovitu kožu

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift dnevna njega također sadrži djelotvorne aktivne sastojke magnolol, oligo peptide i hijaluronsku kiselinu i SPF zaštitu. Namijenjena je normalnoj i mješovitoj koži, pa je formulirana u izuzetno laganu teksturu. Pruža cjelodnevnu hidrataciju, a prikladna je i za kožu sklonu nepravilnostima, bubuljicama i aknama, jer nije komedogena.

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift dnevna krema za suhu kožu

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift dnevna njega za suhu kožu sadrži jednake blagotvorne sastojke kao i ostatak linije, no svojom je formulom prilagođena suhoj i osjetljivoj koži kojoj je potrebno više pažnje.

Bogatije je teksture, kako bi njega kože bila intenzivnija, no zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, zaglađuje kožu i čini izvrsnu podlogu za makeup.

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift noćna krema

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume-Lift noćna krema prikladna je za sve tipove kože, a osim 3 aktivna sastojka karakteristična za cijelu liniju, sadrži i dekspantenol koji potiče obnavljanje kože preko noći.

Klinički testirana Eucerin Hyaluron-Filler njega sadržava kombinaciju kratkolančane i dugolančane hijaluronske kiseline, kao i bioaktivnog sastojka glicin saponina koji dokazano povećava sintezu hijaluronske kiseline u koži. Formula sadrži niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu čije su molekule četrdeset puta manje i prodiru dublje u slojeve kože vidljivo ispunjavajući čak i duboke bore.

Pročitajte još i ...