Dermatologinje su složne: ovo je najbolja krema s probiotikom!

Kreme s probioticima, možemo slobodno reći, hit su na tržištu. I to s punim pravom jer maleni “pomagači”, odnosno dobre bakterije, mogu učiniti puno dobroga za ljepotu, ali i najvažnije – zdravlje vaše kože!

Koncept korištenje probiotika u kozmetici razvio se na ideji da su svi problemi naše kože vezani uz poremećen mikrobiom – prirodan sustav bakterija na površini naše kože.

Znamo kako se na našem tijelu nalaze milijarde živih organizama, a baš svaka od njih ima specifičnu ulogu u zdravlju tijela. Isto pravilo vrijedi i za kožu – bakterije koje se prirodno nalaze na našoj koži nazivamo i “dobrim bakterijama”, a njihova je uloga održavanje zdravog i uravnoteženog mikrobioma, sprječavanje množenja štetnih bakterija, obrana od štetnih utjecaja iz okoline, umanjivanje štetnosti onečišćenja iz okoliša, osnaživanje imuniteta, regulacija kiselosti kože te hidriranje i omekšavanje kože.

Ključ za zdravu i blistavu kožu

Zašto su probiotici postali jedni od najomiljenijih sastojaka ne samo ljubitelja kozmetike, već i dermatologa diljem svijeta? Tajna se krije u njihovom posve jedinstvenom mehanizmu djelovanja – oni ne djeluju na probleme i stanja kože površno, “izvana”, već pomažu koži da se sa svim izazovima svakodnevnog života obračuna sama.

Ukratko – proizvodi na bazi probiotika održavaju zdravi balans korisnih bakterija na površini naše kože, održavaju kvalitetnu imunosnu barijeru i sprječavaju širenje štetnih organizama – točnije, pomažu vašoj koži da “sama od sebe” postane kvalitetnija, punija, ljepša i zdravija.

Nikel probiotik krema

Pogoditi pravu teksturu, pravi omjer vrhunskih sastojaka i uz to osigurati dobru podnošljivost na gotovo svim tipovima kože – činjenica kako je pred proizvođačima kozmetike zaista izazovan zadatak. U neprestanoj potrazi za sastojcima koji će prirodno osnažiti kožu, spriječiti preuranjeni nastanak znakova starenja i osigurati sve što je koži potrebno za zdravo funkcioniranje, probiotici su se istaknuli kao vrhunsko rješenje koje preporučuju dermatolozi diljem svijeta.

Kad su proizvodi s probioticima u pitanju, posebno se ističe Probiotik krema hrvatskog brenda Nikel, a ujedno i pobjednik u kategoriji Najbolja krema s probiotikom u sklopu Estetica Premium Products 2021 natječaja.

Dermatologinje su oduševljene

“Mogla bih slobodno reći da se ne radi samo o kozmetičkom preparatu već se može koristiti i u liječenju pojedinih stanja kože gdje je prisutna iritacija. Smanjuje upalnu reakciju i nalazi svoje mjesto u liječenju akni, seboroičnog dermatitisa te drugih oštećenja kože. Ovo je izvanredan proizvod”, rekla je dr. Nevia Delalle koja je Nikel Probiotik kremi dala najveću ocjenu!

Ova je formula namijenjena obnavljaju vrlo oštećene kože, a sadrži mliječni protein koji minimizira reakcije uzrokovane iritacijom kože. Osim toga, aktivnim će djelovanjem smanjiti vrijeme trajanja upala i ubrzati oporavak fiziološkog stanja kože. Samo neki od simptoma na koje djeluje izrazito blagotvorno su oštećenja kože, crvenilo, ljuskanje, seboreični dermatitis, a pomaže čak i u terapijama psorijaze.

S obzirom na to da ne sadrži kortikosteroide, prikladna je za korištenje kod osoba svih dobi, čak i kod djece. Kako djeluje mehanizam ove kreme i čime ona zapravo smiruje upale i ubrzava obnovu kože?

Odgovor se krije upravo u jedinstvenom sastavu – zahvaljujući bakteriocinima, smanjuje vrijeme trajanja upale, a istovremeno obnavlja oštećenja kože i njen prirodni zaštitni sloj. S obzirom na to da je oštećena koža vrlo često i nadražena, u Nikel Probiotik kremi se nalazi i jojoba, koja čisti začepljene pore i umiruje nadraženu kožu te noćurak – koji regulira lučenje masnoće i pomaže u boljoj izmjeni tvari u stanicama kože. Stanične membrane su ojačane, koža bolje zadržava vlagu, što je posebno korisno kod isušene i oštećene kože.  Očuvanjem hidrolipidne barijere i svojstvom čišćenja pora, ova krema izvrstan je saveznik kože u sprječavanju nastanka akni i upala.

Kako nam je rekla članica stručnog žirija dr. Saida Rezaković, Nikel Probiotik kremu je dala na korištenje svojoj pacijentici koja boluje od atopijskog dermatitisa, te je oduševljena!

“Krema je bogate teksture, neutralnog mirisa, izrazito hranjiva i vrlo ugodna za njegu kože. Prijateljica je vrlo zadovoljna, nastavlja je koristiti kao noćnu njegu kože lica i vrata.”

Još jedna zanimljivost koja ovu kremu čini posebnom je činjenica da je riječ o prvoj hrvatskoj probiotičkoj kremi, koja je u 15-ak godina na tržištu osvojila brojne svjetske zlatne medalje u području inovacija, a uvrštena je i u 10 najboljih svjetskih izuma u godišnjem izboru Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo WIIPA!

Pročitajte još i ...