Dermatologinje su odabrale: ovo je najbolja noćna njega s lifting efektom

Kolagen je gotovo pa istoznačnica za vezivno tkivo, a s obzirom na to da se nalazi u koži, kostima i vezivnom tkivu, možemo reći i da kolagen drži tijelo na okupu. Pa iako gotovo 80% vezivnog tkiva sadrži kolagenske niti, njegov nedostatak najbrže primjećujemo na licu.

Ljudsko tijelo samo proizvodi kolagen, ali starenjem stopa obnove pada, pa nakon 25. godine života tijelo gubi 1% kolagena godišnje. Nakon 50. godine i menopauze žena će  izgubiti 25% zalihe kolagena u tijelu! Općenito, nakon 30. godine nedostatak kolagena postaje vidljiviji, bore postaju izraženije, a znakovi umori jasniji.

Pa što je onda bolje od malenog pomagača koji će preko noći učiniti lice zategnutijim, a kožu blistavijom i punijom? Pa, ništa zapravo – dovoljna je jedna dobra krema koja će nadoknaditi ono što godine ukradu. A upravo takav je pobjednik Estetica Premium Products 2021 u kategoriji Najbolja noćna njega s lifting efektom – Biotherm Blue Therapy Red Algae noćna njega.

Biotherm Blue Therapy Red Algae noćna njega

Procjenjuje se da svake godine izgubimo oko 1% prirodnog kolagena – iz tog je razloga važno da u svakodnevnu njegu uvrstimo proizvode koji pomažu koži da prirodno restrukturira kolagenska vlakna, kako bi se efekti njihova slabljenja maksimalno umanjili. Takvi se proizvodi nalaze u Blue Therapy Red Algae Uplift liniji renomiranog brenda Biotherm, koji se baziraju na moćnoj crvenoj algi, sastojku koji pomaže u restrukturiranju kolagena. Jedan od najpoznatijih proizvoda ove linije je snažna noćna krema – Blue Therapy Red Algae Uplift Night Cream, koja je osvojila dermatologe fenomenalnim sastojcima i iznimno brzim djelovanjem.

Ova snažna noćna krema djeluje protiv znakova starenja, zaglađuje, osvježava i vraća blistavost koži. Sastavni dio ove noćne kreme, dva snažna sastojka – crvene alge s učinkom podizanja i frakcija kolagen peptida za jačanje kože – djeluju na njezino obnavljanje te je čine zaglađenijom i čvršćom. Iz noći u noć, bore su vidno smanjene, kontura lica je ponovno definirana, a koža je čvršća. Ova bogata noćna njega omogućuje koži samoobnovu dok spavamo, a licu blagi lifting efekt.

Dr Jelena Meštrović Štefekov, članica je stručnog žirija Estetica Premium Products 2021, te je oduševljena kremom!

“Radi se o vrlo snažnoj noćnoj kremi, svilenkaste ugodne strukture. Kombinacija dvaju fragmenata kolagenskog peptida te regenerativnih karakteristika crvene alge potiče restrukturiranje kolagena i lifting efekt koji je vidljiv već nakon nekoliko tjedana upotrebe.”

S dr. Meštrović Štefekov slaže se i dr. Marija Buljan – koja kaže da kad bi birala proizvode koje smatra savršenim poklonom za dragu osobu – odabrala bi ovu kremu.

“Naime, počevši od pakiranja, ova krema stvara ugodu. Posudica u kojoj se nalazi, osim što je ugodna oku zbog kombinacije boja koja podsjeća na zalazak sunca (obli, srebrni poklopac sjeda na zagasito crvenu teglicu), kada je primite, svojim oblim i glatkim površinama ugodno sjeda u dlan. Ovaj doživljaj se nastavlja jer, kad odvrnete poklopac i približite kremu licu sa sjajne, ružičaste površine udahnut ćete svjež, tajnovit miris, koji neodoljivo podsjeća na morske dubine. Baš kao da odaje od čega je sačinjena. Malo tko bi odolio tome da iskuša učinak „alga mladosti“ koje ubrzavaju stanični metabolizam, crvenih algi s obala Atlantika, kao i tzv.“life planktona“- bioaktivnih sastojaka mineralnih izvora u francuskim Pirenejima. Podijelit ću svoje iskustvo – krema se savršeno upija u kožu, čineći je baršunastom, uz trenutačni osjećaj zaglađenosti. Pravi je užitak koristiti ovu kremu.”

Pročitajte još i ...