Kako olakšati posao kremama i serumima?

Eva Herzigova, the face of the Gerry Weber Spring/Summer 2018 collection. Photographed by Pamela Hanson in Santorini., Image: 363909323, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR COVER USAGE., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Primijetimo li da su naši problemi s kožom i dalje ustrajni bez obzira na korištenje kvalitetne njege i redovito tretiranje dermatološkim proizvodima, velika je vjerojatnost da našoj koži nedostaju vrijedni nutrijenti koje bi trebala dobivati iz prehrane.

Kako bismo osigurali svojoj koži dovoljnu količinu vitamina, minerala, zdravih masnoća i antioksidansa koje ne dobiva iz prehrane, jednostavno i učinkovito rješenje krije se u suplementima.

Revolucionarni pristup Advanced Nutrition Programmea, britanskog proizvođača vitamina i dodataka prehrani namijenjenih upravo ljepoti i zdravlju kože, bazira se na kombinaciji zdrave prehrane, vrhunske suplementacije i kvalitetne njege kože. Hranjenjem kože iznutra ovaj suplement radi na izgradnji zdravih stanica i produljuje mladolikost kože, čuvajući njeno opće zdravlje, čime stvara zdravu podlogu za prodiranje aktivnih sastojaka iz proizvoda za njegu kože.

Nutrikozmetika – nova era u ljepoti kože?

Želimo li postići značajne promjene na našoj koži, bilo da je riječ o osjetljivosti, suhoći, nečistoćama ili sjaju, potrebno je željene promjene potaknuti iznutra.

Nutrikozmetika je pristup koji se bazira na kombinaciji njege kože, zdrave i uravnotežene prehrane i vrhunskih suplemenata koji našoj koži osiguravaju dovoljnu količinu svih važnih nutrijenata, bez kojih gubi sjaj, blistavost i čvrstoću.

Svaka naša stanica treba esencijalne masne kiseline omega-3 (EPA i DHA) i omega-6 (GLA) kako bi koža zadržala punoću, glatkoću i sjaj. Najbogatiji izvori ovih kiselina u prehrani su riblje ulje, orašasti plodovi i sjemenke, no najčešće ih ne konzumiramo u dovoljnim količinama koje bi nam osigurale zdravlje kože i staničnih membrana, pa se njihov nedostatak najčešće očituje kao suhoća i dehidriranost kože.

Za održavanje imunološkog sustava ključan je vitamin C, koji ujedno osigurava elastičnost kože jačajući kolagenska vlakna. Uz vitamin E i beta-karoten, on je najmoćniji antioksidans koji vrlo uspješno štiti kožu od slobodnih radikala koji oštećuju stanice i potiču stvaranje bora.

Advanced Nutrition Programme je pristup koji odabire one oblike suplemenata koje naše tijelo može najbolje apsorbirati i kombinira ih s nutricionističkim savjetovanjem, u svrhu promjene životnih navika, kako bi se opće zdravlje poboljšalo, a kože ostala vitalna i mladolika.

Trebaju li suplementi svima?

Sudeći prema podacima britanskog Ministarstva zdravlja, 95% žena ne uzima preporučenu dnevnu dozu vitamina A, 60 % ih ne unosi preporučenu dozu vitamina C, a gotovo 60 % ih ne konzumira dovoljno kalcija. Razlog leži u promjeni prehrambenih navika, jer ljudi u prosjeku više ne konzumiraju dovoljne količine voća, povrća, svježe ribe i mliječnih proizvoda.

Postoji li univerzalni suplement za ljepotu?

Svi dodaci prehrani djeluju na principu osiguravanja vitamina i minerala koji su prosječnom čovjeku potrebni za svakodnevno funkcioniranje i održavanje zdravlja, a Advanced Nutrition Programme odabire one nutrijente koji imaju dokazane benefite za zdravlje, ljepotu i blistavost kože, te koristi one oblike suplemenata koji imaju visoku apsorpciju i iskoristivost.

Osim toga, ne sadrži umjetne boje, PCB, pšenicu, gluten, kvasce, laktozu i mliječne proizvode te dodanu sol.

Univerzalni suplement za ljepotu ne postoji, a želimo li poboljšati zdravlje i izgled svoje kože, kose i noktiju, potrebno je istražiti koji je suplement na tržištu namijenjen upravo onom problemu kojeg želimo riješiti. Najbolje rezultate postiži oni suplementi koji su dedicirani jednom problemu i jednoj namijeni, a Advanced Nutrition Programme posvetio je cijeli pristup ljepoti i zdravlju kože.

Pročitajte još i ...