Kako se riješiti masnih jastučića na trbuhu, bedrima i ispod stražnjice – i to u dva mjeseca?

Ako ste pomislili da su vaše dobro skrivane „zimske tajne“ sigurne od pogleda zbog nekoliko slojeva tunika, vesta i kaputića – vrlo uskoro ćete se morati suočiti s činjenicom da su sunčeve zrake svakim danom sve toplije, a odjeća sve oskudnija.

Posljednja je godina bila sve samo ne normalna, pa smo mnogo blaži prema drugima, ali i sebi – pogotovo kada su u pitanju nakupljeni kilogrami. Iako svatko od nas ima kritične regije s kojih masni jastučići ne odlaze bez obzira na naporno vježbanje i izbacivanje nepoželjnih namirnica s dnevnog jelovnika – kada situacija premaši standarde klasičnog „zimskog variranja u kilogramima“, znamo da je vrijeme za promjene.

Ljeto je iza ugla – iako nam se tako još ne čini

Vremenske prilike ovih dana prava su definicija proljeća – tople sunčane zrake popraćene su kišnim oblacima i prohladnim vjetrom. Lako nam je, stoga, zaboraviti da nam se ljeto opasno približava – a neovisno o tome hoćete li ga provesti na moru, kod kuće, ili pak na izletima u okolici grada, jedno je sigurno – morat ćete otkriti nešto više kože nego što to činite sada.

Iako je kritičnih regija na tijelu vjerojatno jednako koliko i žena – svaka od nas ima problematičnu zonu koju ne bi otkrila niti pred najboljom prijateljicom, a posebice ne na plaži, ipak, neke od tih regija na glasu su kao „najtvrdokornije“.

Žensko tijelo pohranjuje masne naslage upravo u toj regiji

Među najteže zadatke u oblikovanju tijela svakako spada područje bokova i stražnjice. Žensko je tijelo, naime – „dizajnirano“ kako bi masne stanice pohranjivalo u toj regiji. Upravo biološke predispozicije često stoje iza tvrdokornog zadržavanja masti na bokovima, bedrima i stražnjici.

Žene općenito imaju bitno veći postotak tjelesne masti od muškaraca – oko 25. godine taj je postotak dvostruko veći u odnosu na muškarce iste dobi. Čak i kada ste u top formi, to samo znači da su vaše masne stanice prazne, no njihov je broj i dalje velik – zbog čega činjenica da se žene lakše debljaju, pogotovo u području bokova, bedara i stražnjice – nije samo mit. U engleskom jeziku ovaj je fenomen nazvat „sex-specific fat“ te objašnjava kako se u vrijeme puberteta, pod utjecajem hormona i spolnog sazrijevanja, u ženskom tijelu stvara dvostruko veći broj masnih stanica u odnosu na muško tijelo.

Ako ste i vi u posljednjih godinu dana dopustili da „biologija“ prevlada nad zdravim prehrambenim navikama i redovitom tjelovježbom – imamo izvrsne vijesti za vas.

U Zagrebu se smjestila najopremljenija estetska adresa u regiji – Poliklinika Bagatin. S dobrim je razlogom ova medicinsko-estetska ustanova postala sinonim za neinvazivno preoblikovanje tijela – sofisticirani uređaji, educirano medicinsko osoblje i inovativan pristup samo su neki od razloga zbog čega se u Centru za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin svakodnevno mogu vidjeti brojne domaće glumice, pjevačice i druge javne osobe, ali i anonimne dame željne tanjeg struka, čvršćih nogu i ljepše oblikovane stražnjice.

Napokon obucite onu usku majicu koja „čeka bolje dane“

Svaka od nas ima onih nekoliko odjevnih komada koji nam već odavno ne laskaju figuri, no od njih se nismo spremne rastati – a najčešće ih komentiramo u kontekstu „jednog dana ću ponovo stati u njih“. Srećom, omiljena poliklinika brojnih Zagrepčanki i Splićanki pobrinula se da „taj dan“ bude lako dostižan.

Jedan od tretmana koji obožavaju ne samo Hrvatice, već i brojne svjetske zvijezde – poput Kim Kardashian – je megapopularni CoolSculpting. S obzirom na to da pripreme za ljeto kreću – najkasnije sada, interes za ovim „state of the art“ tretmanom raste svakodnevno.

CoolSculoting, Poliklinika Bagatin

Kad je u pitanju neinvazivna redukcija masnog tkiva, CoolSculpting je vodeći tretman na svijetu, a tajna njegovog uspjeha krije se u činjenici da masne stanice ne podnose hladnoću. Izlaganjem ciljanih područja niskim temperaturama dovodi do smrzavanja masnih stanica, nakon čega ih tijelo eliminira u roku od tri mjeseca – a na tretiranom području dolazi do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica. Dio popularnosti ovaj tretman duguje i činjenici da djeluje upravo na one regije koje glase kao najtvrdoglavije – smanjuje „rolice“ na bokovima, oblikuje struk, reducira naslage masnoća na stražnjici, kao i neugodne naslage masti ispod stražnjice koje vas sprječavaju u nošenju kratkih hlačica.

O tretmanu koji je diljem svijeta dosad napravljen preko 8 milijuna puta i koji iza sebe ima jednako toliko fantastičnih rezultata, više saznajte ovdje.

Kompletan pristup dovodi do brzih i vidljivih rezultata

Kad su u pitanju najtvrdokornije masne naslage na bokovima, bedrima i „jastučićima“ ispod stražnjice, iznimno učinkovito rješenje je ciljani tretman najnaprednijim laserskim tretmanom za oblikovanjem tijela – Emerald hladni laser. Emerald hladni laser razvijen je ciljano za redukciju masnih stanica, a riječ je o nisko frekventnom laseru koji potpuno bezbolno, brzo i sigurno uklanja tvrdokorne masne naslage, a istovremeno – zateže kožu na tretiranoj regiji.

Čak deset diodnih glava emitira laserske zrake koje iznimno precizno pronalaze masne stanice, ekstrahiraju iz njih masnoću i nepotrebnu tekućinu. Kako se Emerald hladnim laserom ime znatno smanjuju  obujam masnih stanica i time postiže oblikovanje željenih područja na tijelu, pročitajte ovdje!

Kako točno reducira masne naslage i daje nam trbuh i bokove o kakvima smo sanjali? Sadržaj masnih stanica tijekom tretmana prolazi proces emulzifikacije, nakon čega izlazi kroz poru na masnoj stanici i napušta tijelo prirodnim procesom izlučivanja. Nakon tretmana, educirani medicinski kozmetolog Poliklinike Bagatin izvodi limfnu drenažu, koja potiče tijelo na brže izlučivanje otpadnih tvari i time osigurava najbrže i najvidljivije rezultate.

U ovoj „meki“ za neinvazivne metode oblikovanja tijela stručnjaci će vam pomoći u odabiru idealnog programa oblikovanja tijela, a upravo ih personaliziran pristup svakom pacijentu čini estetskim liderima na hrvatskom tržištu, a u njihovoj se čekaonici često mogu vidjeti i dame iz susjednih zemalja.

U kratkim hlačama puni samopouzdanja

Vitke, čvrste, oblikovane noge san su svake žene – no rijetke su njima prirodno obdarene. S obzirom na brojne promjene kroz koje prolazimo tijekom života, masne naslage, manjak tonusa i celulit pojave su s kojima se susreće preko 80% žena u odrasloj dobi. U Centru za oblikovanje tijela Poliklinike Bagatin nalaze se dva „specijalca“ za smanjenje masnih jastučića i narančine kore na nogama i stražnjici – uređaji Med Contour i Venus Legacy.

Prvi od njih smatra se najboljim borcem protiv celulita na svijetu – Med Contour kombinira ultrazvuk i radiofrekvenciju u cilju bezbolnog i iznimno efikasnog preoblikovanja tijela – s posebnim naglaskom na reduciranje celulita. Čak četiri aplikatora namijenjena su različitim regijama i učincima, a kad je u pitanju celulit – Body shape ultrazvučni aplikator rješenje je za razbijanje narančine kore.

Rezultati tretmana Med Contour, Poliklinika Bagatin

Istovremeno se zatezanje opuštene kože, recimo na koljenima ili na stražnjici, postiže u kombinaciji s uređajem Venus Legacy, koji radiofrekvencijom izaziva termalnu reakciju i produkciju novog kolagena i elastina u tijelu, put do glatkih, čvrstih nogu bez opuštene kože i celulita nikad nije bio lakši.

Sve što možemo reći je – čak i ako niste ljubitelj tjelovježbe, a plan prehrane za vas je misaona imenica, i dalje ima nade da ljeto provedete u najdražoj haljinici i kratkim hlačicama koje ste do sada nosili – samo po kući.

S obzirom na to da je riječ o poliklinici koja ne prati, već postavlja trendove u estetskoj kirurgiji, medicini i kozmetologiji, stručnjaci Poliklinike Bagatin često svojim klijenticama preporučuju inovativne kombinacije tretmana koje će polučiti najbolje rezultate. Ako niste sigurni koje rješenje je idealno za vas i kako bi uopće trebao izgledati vaš put prema prekrasno oblikovanom tijelu, sve informacije možete saznati na besplatnim konzultacijama u Centru za oblikovanje tijela na koje se  možete naručiti odmah na ovom linku.

Pročitajte još i ...