Nova dimenzija muževnosti: miris koji obožavaju celebrity frajeri

Kad čujete izraz “muški parfem”, što prvo pomislite? Kakav uopće treba biti parfem namijenjen muškarcu kako bismo ga smatrali dovoljno muževnim? Treba li biti snažan ili suptilan? Težak ili prozračan? Razigran i poseban ili pak klasičan?

Nova vizija muškarca

Svatko od nas na ova bi pitanja mogao drugačije odgovoriti, no parfem koji je odgovorio na sve “mirisne potrebe” mnogih muškaraca diljem svijeta je Dior Homme.

Lansiran 2020., novi miris kuće Christian Dior, objedinjuje note bergamota, ružičastog papra i elemija, dok se u srednjim i donjim notama osjete drvo kašmira, atlas cedar i patchouli.

Nasljednik originala

Ovaj drvenasti miris u originalnoj verziji je lansiran 2005., a sljedeća varijanta je izašla 2011., no novi Dior Homme kreirao je Francois Demachy, Diorov in-house parfumer – koji je izjavio kako mu je cilj bio redefinirati muževnost.

Kampanja praćena sloganom “I’m Your Man.” predstavlja nov i moderan pogled na muškarca, a topli, drvenasti i senzualni tonovi prikazuju muževnost u novom svjetlu.

Sudeći prema riječima samog parfumera, Francois Demachyja, ovaj je parfem zasićen drvenastim notama, a predstavlja povratak osnovama – klasičnosti i jednostavnosti.

Zaštitno lice po mjeri

Opisuje ga kao čistog, nježnog i drvenastog, no istovremeno slatkastog i toplog. Novi dizajn bočice prati arhitektonski dizajn svojih prethodnika, no ovoga puta s nešto istaknutijim logom i imenom parfema na poklopcu.

Zaštitno lice kampanje je Robert Pattinson, glumac čija je rastuća karijera posljednjih godina savršeno utjelovila ideju modernog muškarca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Evolucija muškarca

Robert Pattinson lice je koje predstavlja Dior Homme parfema još od 2013., no u svakoj ga kampanji imamo prilike vidjeti u potpuno drugačijem svjetlu. Ovoga puta, u prvom su planu njegove glumačke vještine, zavodljiv šarm i prelazak od zgodnog dječaka u ozbiljnog muškarca.

Odabran je upravo kako bi prikazao tu evoluciju – i razbio klišeje konvencionalnog prikaza muževnosti. U jednom se možemo složiti – u tome je svakako uspio.

Sasvim posebna bočica

Bočica novog Dior Homme parfema priča je za sebe – poput staklene kocke, čista i jednostavna, odiše modernim, minimalističkim stilom.

Bočica je u novom izdanju lakša, a njeni su rubovi mnogo mekši i zaobljeniji, što također doprinosi nježnijem dojmu ovog mirisnog klasika.

Pročitajte još i ...