Za žene nakon 40-e: nova krema na tržištu za snažniju i elastičnu kožu

Koža je najveći organ u tijelu i prva linija obrane tijela od virusa, bakterija, mikroba i toksina. Međutim, urbani životni stil i njegov intenzivan ritam izlažu kožu dodatnim agresijama, uključujući nošenje maski. Ti vanjski agresori su odgovorni za pretjerano opterećenje kože. Kožna barijera, prvi obrambeni zid kože, počinje gubiti bitne komponente kao što su ceramidi. Kad je kožna barijera oslabljena, vanjski agresori mogu lakše prodrijeti, a gubitak vode se povećava. Tada treba poboljšati elastičnost kože. U suprotnom, njena se ranjivost povećava, što dovodi do pojave prvih znakova starenja poput hrapavosti, dehidracijskih linija, finih linija ili neujednačenog tona kože.

Biotherm Cera Repair Barrier krema pojačava obrambene snage kože spajajući Bioceramide i našu poznatu frakciju probiotika Life Plankton™. Ovaj snažni dvojac pomaže  kod gubitka ceramida, jednog od uzroka pojave ranih znakova starenja, istovremeno ublažavajući osjet neugode i zatezanja koji su povezani s kožom koja je pod stresom.

Proizvedeni keratinocitima, ceramidi predstavljaju 40% lipida koji okružuju stanice u najgornjem sloju kože, epidermi. Ceramidi pomažu stanicama kože da se učinkovito drže zajedno i tvore snažni zaštitni sloj: kožnu barijeru. Sprječavaju gubitak vode i prodor vanjskih agresora u kožu. Oni su ključni za pravilnu funkciju barijere kože.

Biotherm: kožu treba zaštititi i poboljšati elastičnost

Kontinuirana izloženost agresorima može uzrokovati pad razine ceramida. Iako je nevidljiv golim okom, ovaj gubitak može učiniti obrambeni sustav kože oslabljenim. Kako je koža manje sposobna zadržati vlagu i zaštititi se, može postati osjetljiva i reaktivna, pri čemu postaju vidljive fine linije i njezina hrapavost.

Biotherm je proučavao ovaj proces sa Sveučilištem Stanford i otkrio da kada je koža pod stresom zbog dehidracije ili gubitka ceramida, postaje gruba i pokreće se više mehano-receptora smještenih ispod površine što dovodi do osjećaja zategnutosti i iritacije. Kožu treba umiriti i poboljšati njezinu elastičnost, što rezultira uspješnijom borbom protiv pojave ranih znakova starenja.

„U suradnji sa Sveučilištem Stanford, naš istraživački odjel dekodirao je mehanizam koji je zaslužan za ukočenost kože kako bi nam pomogao u dizajniranju Cera Repair Barrier kreme za oporavak kožne barijere i sprečavanje prvih znakova starenja. Vjerna našim Blue Commitments obvezama, formula je vrlo prirodna i sadrži dva snažna biotehnološka sastojka učinkovita za kožu prirodnog podrijetla koji se dobivaju postupcima koji poštuju vodeni svijet i okoliš: probiotička frakcija Life Plankton™ i Bioceramidi. Probiotička frakcija Life Plankton™ naš je univerzalni kožni stabilizator koji oporavlja, jača i poboljšava staničnu obnovu”, objasnila je Johanna Caron, Biothermova znanstvena komunikacijska stručnjakinja. Bioceramidi su obnavljajući sastojci dobiveni iz pšenice koji nadopunjuju prirodne rezerve ceramida kože kako bi ojačali kožnu barijeru. Oba sastojka prilagođena su svim tipovima kože, mogu se koristiti danju i noću te dobro funkcioniraju   s ostalim sastojcima kako bi napravili značajne promjene na vašoj koži.

 

Cera Repair Barrier kremu esencijalna je za jačanje kože i očuvanje mladolikog izgleda. Ako želite optimalne rezultate, kombinirajte kremu s našim regenerirajućim serumom, Life Plankton Elixirom koji pojačava učinkovitost kreme.

Uspješna borba protiv znakova starenja

Cera Repair Barrier krema dizajnirana je kako bi se koža pod stresom osjećala trenutno ugodnije, kako bi popravila funkciju barijere kože i osigurala joj bolju zaštitu. Cera Repair Barrier krema postiže ovu dvostruku svrhu dvojakim sastojcima prirodnog podrijetla Blue Biotech.

  • Probiotička frakcija Life Plankton™, za smirenje kože pod stresom i jačanje njezine barijerne funkcije
  • Bioceramidi, kako bi nadoknadili gubitak ceramida i pomogli kod obnove funkcije kožne barijere

Izvorno iz francuskih Pirineja, Life Plankton™ je ekskluzivan sastojak za Biotherm, rekreiran jedinstvenom metodom biofermentacije 1994. godine nazvanom Fermogénèse™ u biotehničkom pogonu u Toursu u Francuskoj. Koristi se u svim našim proizvodima za njegu kože, navedenim pod imenom vitreoscilla ferment. Posjedujući izvrstan bioafinitet s kožom, ugodno djeluje na proizvodnju bitnih komponenata koje jačaju zaštitnu funkciju kože, uključujući usko povezane bjelančevine. Jača zaštitna funkcija sprječava gubitak vlage i poboljšava sposobnost kože da se zaštiti od agresora.

Ojačana zaštitna funkcija kože

Osnovna formulacija Cera Repair Barrier kreme kombinira biljni vosak s emulgatorom prirodnog podrijetla kako bi stabilizirala formulu. U usporedbi s klasičnom emulzijom, ova patentirana tehnologija koja pruža osjećaj bez težine na licu dokazala je vrhunsko zadržavanje vode, prozračnost i zaštitu od vanjskih agresora. Formula je razvijena korištenjem zelenih kemijskih postupaka kako bi se dobila izuzetno lagana konzistencija koja u vodi može zadržati i do četiri puta veću težinu. Cera Repair Barrier krema ne pomaže koži da se samo osjeća bolje, već Biothermovi testovi pokazuju da jača zaštitnu funkciju kože i poboljšava njezin izgled.

Kompromis između prirodnosti i djelotvornosti

Biotherm godinama radi na smanjenju utjecaja svojih formula za njegu kože na okoliš, od identificiranja održivijih načina nabave, do izrade formula koje poštuju vodeni život. Iako su svi kozmetički proizvodi namijenjeni osobnoj upotrebi, Biothermova Blue Beauty filozofija priznaje potencijalni utjecaj koji proizvodi mogu imati ako formule završe u okolišu i različite učinke koje mogu imati na naš planet. U skladu s Biothermovim etosom Blue Beauty filozofije, brend razmatra čitav životni ciklus svojih proizvoda i dizajnira svoje pakiranje s recikliranim i nadograđenim materijalima kad je to moguće, s obzirom na ograničenja velike proizvodnje. Formulacija Cera Repair Barrier kreme ne čini kompromis između prirodnosti i djelotvornosti. Formula je 94% prirodnog podrijetla i 90% biorazgradiva te također poštuje morski život.

Pakiranje Cera Repair Barrier kreme također je ekološki dizajnirano. Staklenka je izrađena od 40% recikliranog stakla, poklopac do 100% reciklirane plastike, a vanjsko pakiranje je 100% moguće reciklirati.

Pročitajte još i ...