Konstantno popunjava bore – hijaluronski serum koji će vidljivo pomladiti kožu

Magična molekula u svijetu kozmetike, saveznik mladolike, napete i zaglađene kože, hijaluronska kiselina s razlogom je postala jedan od najpoželjnijih beauty sastojaka.

Širok raspon učinaka na kožu, kao i činjenica da odgovara svim tipovima kože, pozicionirali su ovu moćnu kiselinu na sam vrh najpoželjnijih sastojaka u kremama i serumima. Postala je sastavni dio svake dobre skincare rutine, no to i dalje ne znači da je baš svaki proizvod koji sadrži hijaluronsku kiselinu jednako učinkovit.

Naime, učinkovitost formule ovisi o molekularnoj masi hijaluronske kiseline, ali i o formi proizvoda, što znači da će boosteri i serumi rjeđe teksture prodrijeti i u dublje slojeve i u pravilu imati veće koncentracije aktivnih sastojaka nego što je to slučaj kod dnevnih krema.

Sa 60 godina imamo 50% HA

Iako unatrag nekoliko godina novitet na tržištu, hijaluronska kiselina nije novootkriveni sastojak. Naime, prirodni je sastojak ljudskog organizma, a nalazi se u gotovo svakom djeliću tijela i odgovorna je za elastičnost, čvrstoću i hidratiziranost kože, vežući vlagu i čineći kožu „popunjenom“. Ako se nalazi u ljudskome organizmu, zašto je s vremenom moramo nadoknađivati? Zašto onda ne ostajemo vječno mladi?

Odgovor se krije u prirodi ljudskog organizma – s godinama u tijelu opada proizvodnja svakog elementa koji ima zaštitnu ulogu, pa tako i hijaluronske kiseline. Starenjem koža više ne može nadomjestiti svakodnevni gubitak hijalurona, što znači da sa 60 godina imamo tek 50% „početne“ hijaluronske kiseline, dok se do 75. godine taj postotak svede na tek 25%.

Budući da su njezine zadaće održati elastičnost kože, poboljšati hidrataciju i stimulirati proizvodnju kolagena, možemo je smatrati najodgovornijom za mladoliki izgled, pa ne iznenađuje činjenica da jednom kada razina ovog važnog elementa opadne, znakovi starenja postaju sve uočljiviji i izraženiji.

Učinkovitost u proizvodima ovisi o veličini molekule

Vlaženje kože jedan je od glavnih zadataka hijaluronske kiseline. Ova moćna molekula može povećati postotak vlage u koži te istovremeno ojačati zaštitnu barijeru kože, što čini kožu mekšom, zaglađenijom i punijom. No, izborom pogrešnog proizvoda s hijaluronskom kiselinom, postiže se kontraefekt – u ovom slučaju zaista sve ovisi o veličini molekule.

Hijaluronska kiselina s velikom molekularnom masom ne prodire u kožu, već ostaje na površini, a s obzirom na njeno svojstvo privlačenja vlage, u slučaju zadržavanja na koži, iz nje će izvući vlagu, ostavljajući je napetom i suhom – potpuno suprotno od onoga što smo htjeli postići. Iz tog je razloga, uz samu hijaluronsku kiselinu, jednako važna i forma u kojoj se nalazi.

Razvijen s četiri 4 različite veličine molekula hijaluronske kiseline, Novexpert Booster s hijaluronskom kiselinom ostvaruje 4 različita djelovanja na koži i ispod njene površine, obuhvaćajući svojim učinkom sve slojeve kože.

Vidljivo pomlađena koža

S obzirom na to da hijaluron prirodno popunjava praznine između stanica i čuva napetost kože, glavni učinak ovog moćnog seruma očituje se kod zaglađivanja teksture kože i popunjavanja sitnih bora.

Neprestano slušamo kako je ključ anti-age njege u prevenciji, a jedan od najočitijih znakova da je koži potrebna pojačana njega je dehidracija. Isušena i umorna koža, kao i masna koža kojoj nedostaje vlage, idealni su uvjeti za prerano stvaranje bora, a Novexpert Booster s hijaluronskom kiselinom djeluje upravo na hidrataciju, umirenje i zacjeljivanje kože, rezultirajući glatkom teksturom, zaglađenim sitnim borama i pomlađenom kožom.

Djelujući na sve slojeve kože, ovaj jedinstveni serum pruža 3D efekt, ostavljajući kožu punijom, osvježenijom i vidljivo pomlađenom. Formula sadrži i polisaharide koji zadržavaju vodu u koži, dok će arginin pomoći u zacjeljujućem djelovanju – njegova uloga u diobi stanica i cijeljenju rana osigurava ovom inovativnom proizvodu snažan učinak na obnovu kože i konstantno prirodno popunjavanje bora.

Prema tvrdnji proizvođača, riječ je o dermatološkom proizvodu koji sadrži najveću koncentraciju hijaluronske kiseline u svijetu s čak 1,6% čistog hijalurona te 71,6% gela hijaluronske kiseline, a svega 2 do 6 kapi Boostera nanesenih na lice, vrat i dekolte nadoknadit će gubitak hijaluronske kiseline iz kože.

Važnost dodatne njege: Tonik s hijaluronskom kiselinom

Preranom starenju često prethodi dugotrajna dehidracija, a koža je ponekad isušena i samim čišćenjem lica, pri čemu je krivac narušena pH vrijednost. Svako čišćenje lica završite njegujućim tonikom s anti-age svojstvima – Novexpert Umirujuća tonik vodica s hijaluronskom kiselinom u spreju ima snažan pomlađujući učinak, a zahvaljujući fitičnoj kiselini sa snažnim antioksidativnim svojstvima, ovaj će jednostavan korak bitno doprinijeti očuvanju mladolikosti kože.

Sveobuhvatna 4u1 njega djeluje kao tonik, proizvod za fiksiranje makeupa, fiziološka voda i booster za vlaženje kože (nanosi se prije kreme ili maske). Obogaćen Aloe verom, prebioticima i aminokiselinama, Novexpert Umirujući tonik pruža anti-age djelovanje s umirujućim učinkom.

Booster koji transformira usne

Imajući na umu da je anti-age njega uvijek sveobuhvatna, važno je obratiti pozornost i na dio lica najpodložniji starenju. Kako usne gubitkom prirodnog hijalurona ne bi izgubile i mladenački volumen, pobrinuo se Novexpert Lip’Up Booster za usnice s hijaluronskom kiselinom. Ova 5 u 1 njega za zaglađivanje, volumen, hidrataciju i zacjeljivanje usana djeluje poput boostera, ali za usne, čineći ih vidljivo punijima i mekšima u samo nekoliko tjedana.

Lip’Up Booster može se koristiti kao makeup ili kao podloga za ruž. Stručnjaci iz Novexperta navode kako je istraživanje pokazalo da ovaj proizvod povećava usne za 25% unutar 15 dana, pružajući učinak na zacjeljivanje i hidrataciju usnica čak do 80%.

Novexpert proizvode potražite u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama i Novexpert web shopu, pri čemu tijekom studenog 2018. možete ostvariti 20% popusta na online kupnju iz linije proizvoda s hijaluronskom kiselinom.

Pročitajte još i ...