Kojim metodama oblikovati noge, bokove i stražnjicu?

American fashion model Emily DiDonato poses in topless for Calzedonia 2015 advertising campaign., Image: 215281878, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

S obzirom na predispozicije, građa tijela može biti različita. Masno tkivo može se pojačano skupljati u gornjem ili donjem dijelu tijela ili pak ravnomjerno. Što napraviti kad je problem u donjem dijelu tijela, bilo zbog previše ili zbog premalo masnog tkiva na tom području?

Uklanjanje izraženog celulita

Iako je celulit normalna pojava kod većine žena, kada ga ima u značajnoj količini, može predstavljati neugodan i bolan problem koji se, zahvaljujući napretku estetske medicine, može jednostavno ukloniti ili ublažiti.

Celulit se može ukloniti tretmanima koji rade na principu ultrazvuka i radiofrekvencije poput Med Contoura. U slučaju Med Contoura radi se o ultrazvuku fokusiranom i spojenom u potkožju koji uništava masne stanice bez da oštećuje kožu i tkivo. Na taj se način uspješno rješavaju tvrdokorne naslage i celulit, zateže opuštena koža i oblikuje tretirani dio tijela.

American fashion model Hailey Baldwin poses for her shoes collection of footwear brand Public Desire., Image: 304746493, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Na masne stanice djeluje se lokalno, što omogućuje očuvanje okolnog tkiva, a u dubini dolazi do stvaranja mjehurića koji uslijed faze kompresije i dekompresije implodiraju, oštećujući masnu stanicu. Ultrazvučnim efektom postiže se redukcija masnih stanica čiji se sadržaj procesom metabolizma izlučuje iz tijela, a djelovanjem limfne drenaže taj se proces pospješuje. Limfnom drenažom potiče se razgradnja celulita, smanjenje obujma, prokrvljenost tkiva i otklanjanje edema te se postiže ravnoteža tekućina u organizmu.

Prenaglašeni bokovi, bedra ili listovi

Ako vam se na području bokova i bedara nakuplja previše masnoga tkiva, laserska lipoliza izvrsna je metoda koja može oblikovati različite dijelove tijela. Radi se o suvremenoj varijanti klasične liposukcije koja se od nje značajno razlikuje po tome što se radi u lokalnoj, tzv. tumescentnoj anesteziji, i što koristi lasersku zraku za rastapanje masnog tkiva umjesto mehaničke energije.

Laserska zraka uvodi se pod kožu ubodom promjera 3 milimetra te potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju, istovremeno zaustavljajući krvarenje iz manjih krvnih žilica i uzrokujući reorganizaciju kolagena.

Ana Beatriz Barros in the new spring summer 2015 ad campaign of spanish shoes brand Refresh, Image: 217768448, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Takvo djelovanje smanjuje otečenost i hematome te omogućava bržu i bolju adaptaciju i zatezanje kože. Rastopljeno masno tkivo odstranjuje se iz organizma pomoću vibracijske aspiracijske pumpe.

Ukoliko su vaš problem prenaglašeni listovi, i oni se mogu tretirati laserskom lipolizom. Treba naglasiti da listove koji si prejaki uslijed mišićne mase nije moguće korigirati jer se liposukcija ne može izvoditi na mišiću.

Kako naglasiti stražnjicu?

Ako vas muči nedovoljno istaknuta stražnjica, za to područje trenutačno je najpopularnija metoda brazilian butt lift u kojoj se koristi transfer masnih stanica.

Postupak uključuje prikupljanje masnog tkiva s područja gdje ga ima dovoljno, a potom se to masno tkivo obrađuje i reinjektira u drugi dio tijela. Kako bi se stražnjica dodatno naglasila, u postupku se može dodatno napraviti liposukcija trbuha, struka i bedara, čime se postiže ženstvenija figura i naglasak stavlja na stražnjicu i bokove.

German fashion icon Heidi Klum in the promotional pictures and screenshots of her clip for her own brand HK Swimwear 2017 collection., Image: 312670545, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Ovaj je postupak namijenjen osobama koje imaju dovoljno masnog tkiva na drugim dijelovima tijela koje se može transferirati u stražnjicu. Ako ste mršavije građe bez mnogo masnog tkiva, stražnjicu možete povećati implantatima.

Pročitajte još i ...