Tretmani koji će ukloniti sitne bore i zategnuti namreškanu kožu na rukama

Pomlađivanje ruku jednako je važno kao i pomlađivanje lica – neki tvrde i važnije. Ruke, odnosno šake, jedan su od dijelova tijela koji je gotovo uvijek vidljiv i najočitije otkriva godine. Osim što ih ne možemo sakriti od pogleda, i same karakteristike kože na ovom dijelu tijela doprinose bržem starenju.

Niti zaglađeno lice ne pomaže ako ruke izgledaju starije

Koža nadlanica tanka je i neprestano izložena suncu i drugim nepovoljnim vanjskim uvjetima, stoga ruke stare brže nego neki drugi dijelovi tijela.

Pomlađivanje ruku trebalo bi pratiti pomlađivanje lica, jer zaglađeno lice bez bora neće vam dati željeni dojam mladolikosti ako ruke izgledaju 20 godina starije. Znate li koliko metoda za nekirurško pomlađivanje ruku uopće postoji?

PRP metoda

U PRP tretmanu koriste se vlastiti trombociti u visokoj koncentraciji. Krv se centrifugira, a potom se izdvaja plazma bogata trombocitima iz kojih se oslobađaju brojni faktori rasta. Dakle, plazma iz naše krvi sadrži faktore rasta koji „surađuju“ s matičnim stanicama u našem tkivu.

Tretmanom se stvara novi kolagen, koža postaje dubinski hidratizirana, nestaju rane, oštećenja od sunca, bore i pigmentacija. Tako dobivena plazma može se obogatiti i hijaluronskom kiselinom. Ovom metodom ruke se pomlađuju i osvježavaju, a tretman je dostupan u brojnim poliklinikama, uključujući Poliklinike Sinteza i Bagatin.

Hollywood star Jessica Chastain stars in Piaget jewelry brand new campaign

Mezoterapija

Mezoterapija je metoda kojom se malim iglama u problematičnu regiju apliciraju određene hranjive supstance. „Ljekoviti kokteli“ sadrže vitamine, aminokiseline, enzime i druge blagotvorne sastojke. Sve te supstancije stimuliraju proizvodnju kolagena, zaslužnog za mladoliki izgled kože i poboljšani tonus.

Ovisno problemima kože, ali i tretiranoj regiji, dermatolog odlučuje koje će supstancije upotrijebiti kako bi postigao revitalizaciju koži i pomladio odabrani dio tijela.

Mezoterapija se izvodi u većini dermatoloških i estetskih ordinacija u Hrvatskoj, a među najpoznatije adrese za ovu uslugu spadaju Poliklinike Dermalife i Dermatologija Ivana Nola.

Dermaroller

Dermaroller je valjak na kojem se nalazi mnoštvo sitnih iglica kojima se prelazi se preko kože. Na taj se način aktiviraju mehanizmi koji stimuliraju proizvodnju kolagena i elastina.

Prilikom tretmana može se aplicirati hijaluronska kiselina, vitamin A, C, E i ferulična kiselina ili neki drugi antioksidans koji prodire kroz navedene mikrokanaliće, što omogućava značajno bolju penetraciju aktivnih sastojaka.

Osim kućne varijante Dermarollera, profesionalni je tretman dostupan u dermatološkim ordinacijama i poliklinikama specijaliziranim za estetsku medicinu, poput Poliklinike Bagatin i Poliklinike Milojević. 

Brazilian fashion model Isabeli Fontana stars in Leonisa Sport 2017 collection., Image: 330514818, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kemijski piling

Kemijski piling je popularan tretman za osvježavanje i pomlađivanje kože. To je postupak odstranjivanja određenog sloja kože pomoću kiseline s ciljem uklanjanja raznih promjena na koži i poticanja obnove kože. Nakon tretmana kemijskim pilingom koža ruku je glatka, pomlađena i mekana. I za ovaj se tretman možete raspitati u spomenutim poliklinikama Dermalife, Bagatin te Dermatologiji Ivana Nola.

Hijaluronski fileri i lipofilling

Ubrizgavanjem dermalnih filera postiže se mladenački volumen kože i stimulira kolagen. Hijaluronom se postiže pomlađena koža, smanjuje se vidljivost žilica i vraća elasticitet. Sličan učinak postiže se i lipofillingom, odnosno apliciranjem vlastitog masnog tkiva u područje ruku.

Postupak se radi tako da se uzima mast s jednog dijela tijela, najčešće s bedara, trbuha ili stražnjice, i nakon pročišćavanja, ubrizgava u nabore na rukama.

Tretman hijaluronskim filerima dostupan je u većini dermatoloških ordinacija i estetskih poliklinika, dok su za tretman lipofilinga, odnosno lipotransfera, između ostalih specijalizirane Poliklinika Sinteza i Poliklinika Arcadia.

Australian supermodel Miranda Kerr in new promotional pictures of Swarovski Spring Summer 2015 Allure collection., Image: 218805886, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Skinboosteri

Osim dermalnih filera, na kvalitetu kože utječu i skinboosteri koji vlaže kožu iznutra i doprinose dugotrajnoj revitalizaciji.

Skinbooster brenda Neauvia pod nazivom Hydro Deluxe postavio je ljestvicu vrlo visoko – već od jednog tretmana, na koži ruku primjećuje se izuzetna razlika u zaglađenosti kože, smanjenju površinskih bora i općenitoj dubokoj hidratiziranosti kože. Uz trenutni učinak, ovaj će tretman osigurati i dugotrajni efekt koji se s vremenom samo poboljšava.

Zahvaljujući izvrsnoj kombinaciji čak tri supstancije, učinak je višestruki. Hijaluronska kiselina će djelovati trenutno na hidratizaciju kože i ublažavanje borica, dok će kalcijev hidroksiapatit osigurati dugotrajni učinak na proizvodnju kolagena i učvršćivanje kože. Dodatak aminokiselina će pak djelovati dugoročno na revitalizaciju, kako bi učinak pomlađivanja bio zaista produljen.

Lameka Fox backstage during the Rodarte Spring 2017 Collection held at Center 548 in New York City, Tuesday, September 13, 2016. *** Please Use Credit from Credit Field ***, Image: 299827110, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Najbolji se rezultati očekuju nakon 21 dana, a dovoljna količina za obje ruke je 1 doza od 2,5 ml, pri čemu se tretman može ponoviti za nekoliko mjeseci, ovisno o stanju kože i željenim rezultatima. Ovaj je tretman dostupan u Poliklinici dr. Jelena Jakić.

Pročitajte još i ...