Revolucija protiv starenja stiže iz francuskog laboratorija!

Posljednjih godina, kad god se povede razgovor o njegovanoj i mladolikoj koži, ključna tema ‘zavrti se’ oko kolagena. ‘Poticanje proizvodnje kolagena’ i ‘sinteza kolagena’ neki su od najčešće googlanih pojmova brojnih poznavateljica i obožavateljica kvalitetne skincare rutine diljem svijeta. No, kolagen nije tek puki beauty trend kakvih su pune društvene mreže – kozmetička ga industrija doista dugo poznaje i zahvaljujući njegovim brojnim benefitima, uključuje ga u gotovo sve svoje proizvode – od krema i seruma, do maski i boostera.

Osim toga, velika je potražnja i interes za razne pripravke s kolagenom koji se ne nanose na kožu, već se u raznim oblicima i formulacijama unose u organizam i tako, navodno, značajno doprinose elastičnosti kože, ali i zdravim i gipkim mišićima i kostima. Mnoge svjetske filmske i estradne zvijezde upravo kolagen navode kao tajnu svog sjajnog izgleda, ali i zdravlja i dugovječnosti pa stoga ne čudi da je to trenutno jedan od ‘najhot’ dodataka prehrani, ali i kozmetički sastojak za kojim vlada ogromna potražnja.

Jennifer Aniston walks her first Red Carpet post-honeymoon **USA, Australia, New Zealand ONLY**

Moćan kao kolagen

Sve to ne treba čuditi jer, ako poslušamo znanstvenike koji su o kolagenu proveli nebrojene studije i istraživanja, saznat ćemo da je riječ o važnom proteinu koji ima doista brojne blagodati i funkcije u našem organizmu. Nastaje u dermisu, unutarnjem sloju kože građenom od vezivnog tkiva. U sebi ga imamo u zaista velikim količinama, a postoji više od 25 tipova ovog vezivnog elementa. Njegov naziv potječe od grčke riječi kolla, što znači ljepilo, što on u organizmu doista i jest – na okupu drži stanice kože. Kolagen je odgovoran i za kvalitetnu strukturu kože, a pripisuju mu se i brojna regeneracijska svojstva.

Kolagenska vlakna povezuju kožu s dubljim strukturama ispod nje, a osim potporne i vezivne, imaju i hranjivu ulogu – štite stanice i osiguravaju im neometanu komunikaciju te primitak potrebnih tvari. Brojna blagotvorna djelovanja kolagena Također, posebna građa ovog specifičnog tkiva uvelike pridonosi i prirodnoj otpornosti organizma, ali i njegovim prirodnim regeneracijskim sposobnostima. Iako naše tijelo ima sposobnost prirodne sinteze kolagena, taj proces s godinama postaje sve slabiji i sporiji – ozljede sporije zacjeljuju, oštećena tkiva obnavljaju se mnogo dulje, a koža gubi karakterističnu mladenačku čvrstoću.

Stoga je jedno od ključnih pitanja kada je riječ o kolagenu – kako povećati njegovu razinu i sintezu u tijelu? Jedan od najboljih načina za to svakako je prehrana, a odličan izvor kolagena bit će namirnice bogate proteinima. Stoga, u svoj jelovnik svakako uvrstite jaja, ribu, piletinu, junetinu, plodove mora, tofu ili proteinske dodatke prehrani. No, kolagenom se možemo oskrbiti na više načina, a kada je riječ o koži, najbolji izbor su, osim ciljanih i specifičnih dermatoloških tretmana, i kvalitetni kozmetički preparati koji za našu kožu mogu doista učiniti čuda.

Revolucija protiv starenja!

Renomirana francuska dermokozmetička kuća Novexpert predstavila je svoj novi, revolucionarni proizvod koji rješava upravo sve gore navedene probleme.

Pro-Collagen Booster Serum potaknut će sintezu dermalnog kolagena do čak +45% ukupnog kolagena za čvršću kožu. To je već samo po sebi sjajan rezultat, ali nikako nije jedini učinak ovog malog čuda u bočici. Naime, jedan od ovih aktivnih sastojaka, patentiran od strane Novexperta, povećava za 130%* kolagen epidermisa, dragocjeni kolagen 17, koji regulira obnovu stanica kože. Riječ je o znanstvenoj inovaciji koja omogućuje tretman na više razina za nevjerojatnu učinkovitost protiv početnih ili već stvorenih bora.

No, starenje nije samo pitanje kolagena, poručuju iz laboratorija Novexpert te donose sveobuhvatan odgovor na pitanje – zašto naša koža doista stari?

Iako se stanice naše kože obnavljaju svakih mjesec do dva, ipak se ne možemo pohvaliti kožom poput bebine. Liječnici iz Novexperta otkrili su da se naša koža doista obnavlja, ali s određenim greškama u samom procesu! Naš novi epidermis izgrađen je od stanica koje su već “stare”. Kako bi djelovao na ovaj duboki i ključni uzrok staničnog starenja, Pro-Collagen Booster Serum sadrži Novaxyline, otkriće koje je patentirao Novexpert, a koje može pokrenuti ‘popravak’ stanica naše kože aktiviranjem gena mladosti.

Ove dvije znanstvene inovacije omogućuju Pro-Collagen Booster serumu da pokaže učinak koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. Dakle, Pro-Collagen Booster Serum zagladit će bore te će već nakon 28 dana smanjiti njihov broj za čak 38%. Koža će biti mekša i nježnija i na dodir – njezina hrapavost u samo nekoliko će se tjedana smanjiti za 20%, a na kraju, ali ne i manje bitno, njegovom ćete upotrebom povećati dugovječnost stanica za velikih 20%.

Stoga, iskoristite fantastičnu akciju koju Novexpert ima svoju liniju proizvoda s kolagenom, ali i na hijaluron i omega liniju, do 26. listopada. Proizvodi su dostupni na Novexpert web shopu, a na njihovoj web stranici možete napraviti i besplatnu dijagnozu bora kako biste mogli odabrati proizvode koji će u potpunosti odgovarati vašoj koži i njezinu stanju.

 

 

Pročitajte još i ...