Mogu li tretmani zamijeniti kiruršku liposukciju?

Od prvih izvedenih liposukcija prošlo je više od 40 godina, a današnji se zahvat kirurškog uklanjanja masnog tkiva ne može niti usporediti s onima koji su se u svijetu estetske kirurgije pojavili u 70-im godinama prošlog stoljeća.

Neinvazivne i minimalno invazivne opcije sve su traženije

Ipak, posljednjih godina tržište estetske medicine i kirurgije sve se više odmiče prema neinvazivnim i minimalno invazivnim inačicama popularnih zahvata, a pronalazak rješenja koja će zamijeniti operaciju mnogima je postala glavna misija.

Upitamo li estetske kirurge, ne postoji aparativna metoda ili neinvazivna opcija koja rezultatima može u potpunosti parirati kirurškim rješenjima – no, naglašavaju kako to ne znači da su kirurški zahvati potrebni svima.

Bezbolni, brzi i bez nuspojava

U velikom broju slučajeva osobe koje dolaze estetskim kirurzima na konzultacije nisu sigurne koji zahvat ili tretman im je uopće potreban – njima je u fokusu isključivo problem koji žele riješiti.

Taj je pristup zapravo ispravan – jer je kirurg, odnosno estetski liječnik taj koji može procijeniti koji zahvat ili tretman će polučiti najbolje moguće rezultate na svakom pojedinom pacijentu.

Nekirurške opcije za preoblikovanje tijela i smanjenje masnih naslaga danas su iznimno sofisticirane, a baziraju se na moćnim tehnologijama najnovije generacije, poput radiofrekvencije, ultrazvuka, kriolipolize ili pak mikrovalova.

Noge, stražnjica, ruke ili struk – smanjuju obujam u samo nekoliko tretmana

Bezbolno pomažu u poboljšanju izgleda kože, zatezanju opuštenih tkiva, topljenju masnih naslaga i kompletnom preoblikovanju pojedinih regija tijela – od nogu, preko stražnjice, trbuha i struka, pa sve do nadlaktica ili podbratka…

Tretmani uređajima koji predstavljaju nekiruršku alternativu liposukciji mogu u samo nekoliko sesija smanjiti obujam tretirane regije i kreirati zategnutiji izgled, a izvrsna je vijest da su dostupni i u renomiranim domaćim poliklinikama.

Donosimo nekoliko tretmana čiji su učinci usporedivi s liposukcijom!

Onda – mikrovalovi koji tope masti i zatežu kožu

Uređaj Onda predstavlja tehnološku revoluciju u području tretmana za tijelo – ovaj inovativan i jedinstven tretman bazira se na mikrovalovima, takozvanim Coolwaves, koji djeluju na masno tkivo i celulit te zatežu kožu, no pritom preskaču njezinu površinu i izravno targetiraju subdermalno tkivo. Mikrovalovi koriste frekvenciju od 2.45 GHz koju apsorbiraju adipociti, odnosno masne stanice. Samo sedam posto radiovalova zaostaje na površini kože, dok njih 93 posto odlazi u potkožno masno tkivo, što je i glavni cilj tretmana. Ondje uzrokuju metabolički stres masnih stanica, zbog čega se povećava njihova temperatura koja dovodi do promjene u kemijskoj strukturi. To u konačnici potiče metabolizam stanica koje se zbog toga počinju „znojiti“. To znojenje naziva se “blebbing” efekt i ne uzrokuje oštećenja na membrani masnih stanica već se one znojenjem prazne – i tako reduciraju.

Onda djeluje na vezivno tkivo i uspješno se rješava celulita, penetrira duboko u masne naslage te ih potiče na znojenje dok ne nestanu, a potiče i stvaranje novog kolagena koji utječe na zatezanje kože. Tretman je dostupan u Poliklinikama Duduković & Kisić, Dermamed, Milojević i Mešter.

Venus Legacy – toplinska energija koja dopire u više razina tkiva

Ovaj tretman namijenjen je svima koji se bore s neželjenim masnim naslagama, a izvrsna je pomoć i tijekom mršavljenja – jer osim na topljenje masti, djeluje i na zatezanje kože – kako nakon većeg gubitka kilograma ne bi došlo do zaostajanja opuštene kože.

Multipolarna radiofrekvencija iznimno brzo i ravnomjerno prenosi te raspoređuje toplinsku energiju na više razina dubine tkiva. Ova termalna reakcija u ciljanom tkivu stvara umirujuću, terapeutsku toplinsku matricu koja potiče prirodni mehanizam zacjeljivanja tijela koji uzrokuje zatezanje kože i stvaranje novog kolagena, poboljšavajući teksturu kože te istovremeno smanjujući celulit. Tretman je dostupan u Poliklinikama Bagatin, Markušić, Poliderma i drugima.

 INDIBA® activ – novitet s brojnim mogućnostima

Jedan od noviteta na tržištu medicinsko-estetskih uređaja je INDIBA® activ. Ovaj se uređaj bazira na radiofrekvenciji koja omogućuje aktivnu staničnu terapiju te daje fantastične, gotovo instante rezultate kako god akutnih tako i kod kroničnih tegoba.

Terapija omogućuje staničnu biostimualciju, povećava mikrocirkulaciju i stanični metabolizam što rezultira bržim cijeljenjem, ali i eliminacijom štetnih tvari. Nova INDIBA® activ temelji se na 448 kHz frekvenciji koja je ključ aktivne stanične terapije. U medicinskoj studiji opisana je kao Proionic® System, jedinstveni sustav koji stimulira intra i ekstrastaničnu ionsku izmjenu, vraćajući fiziološku električnu aktivnost stanica koja omogućuje pravilno funkcioniranje stanica.

Radi se o kombinaciji manualnih tehnika s elektroterapijskom tehnologijom koja emitira energiju visoke frekvencije. U estetskoj medicini pomaže zagladiti, zategnuti i konturirati kožu privremeno smanjujući pojavu celulita. Indiba podiže unutarnju temperaturu tkiva kao dio opuštajućeg, ali učinkovitog tretmana koji djeluje na poticanje proizvodnje kolagena i povećanje cirkulacije. Ovaj tretman idealan je za kožu koja počinje opadati te višak kože. Ovaj je uređaj dostupan u Poliklinici Veir.

Na našem je tržištu ovaj uređaj novost, a izvrsne rezultate nam da je ne samo na zatezanje kože, već i na topljenje potkožnih tvrdokornih masnoća.

Coolsculpting – smrzava masnoće, a tijelo ih prirodno eliminira

CoolSculpting je iznimno popularan tretman u svijetu za neinvazivnu redukciju masnog tkiva koji djeluje na principu kriolipolize – jedinstvenom tehnologijom zamrzava i eliminira masne stanice. Naime, masne stanice ne vole hladnoću i na određenoj temperaturi će se jednostavno smrznuti – a kada se dogodi smrzavanje masnoća, tijelo će prirodno eliminirati mrtve stanice u roku od 3 mjeseca, što će rezultirati s do 27% nepovratnog smanjenja broja masnih stanica u tretiranom području.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Poliklinika Bagatin (@bagatinclinic)

CoolSculpting ili kriolipoliza nije primarno tretman za gubitak tjelesne težine, ali je efikasan za žene i muškarce sa zdravim prehrambenim navikama i aktivnim načinom života te vrlo siguran i učinkovit način za smanjenje viška masnoće bez potrebe za liposukcijom. Tretman je dostupan u poliklinikama Bagatin i Milojević.

Ultrazvučna liposukcija

Fokusirano korištenje ultrazvučnih valova precizno određene frekvencije za potkožnu eliminaciju masti smatra se jednom od najvećih inovacija u svijetu estetike.  Ultrazvučni valovi povećavaju međustanični pritisak, što uzrokuje puknuće membrane masnih stanica i istjecanje njihovog sadržaja, dok će istovremeno zagrijavanje tkiva pojačati aktivnost lipoproteina lipaze, zaduženog za pretvaranje masnog tkiva u glicerol i masne kiseline, koji tijekom i nakon tretmana istječu u međustanični matriks.

U narednih nekoliko dana, jetra i bubrezi će prirodnim procesima razgraditi i eliminirati ostatke masti iz organizma, zbog čega je prije, ali i nakon tretmana poželjno piti minimalno dvije litre tekućine dnevno. Ovaj je učinkovit tretman dostupan u Specijalnoj bolnici Arithera.

Pročitajte još i ...