Pogledajte rezultate u rukama dr. sc. Mladena Dudukovića – kako izgleda „teško lice“ nakon makeovera filerima i botoxom?

Prije gotovo 6 godina na portalu smo s čitateljima podijelili rezultate makeovera koji su vas oduševili – tada 42-godišnja pacijentica Goga povjerenje je poklonila zagrebačkom kirurgu dr. sc. Mladenu Dudukoviću, danas jednom od najtraženijih estetskih kirurga u državi.

Makeover filerima počeo koji je oduševio čitatelje

Tada je dr. sc. Duduković pojasnio zašto je pacijentica izvrstan kandidat za nekirurški makeover, a prilikom prvog makeovera aplicirao je u njeno lice 2 ml filera, kirurške konce za pomlađivanje te 50 jedinica Botoxa.

„Izabrao sam je za aktericu ove priče jer je „zbog težine lica“ pomladiti Gogu nekirurškim putem bilo pravi izazov, ali i dokaz kako odličan proizvod u rukama iskusnog liječnika može dati još bolje rezultate“, izjavio je kirurg prije 6 godina.

Prije i poslije makeovera (prije 6 godina)

Rezultati su bili zapanjujući, pogotovo kada imamo na umu da je ovakav pomlađujući učinak postignut isključivo neinvazivnim metodama, bez operacije, bolova i vremena oporavka.

OVDJE pogledajte kako je izgledao makeover prije 6 godina.

Što se dogodilo s njenim licem nakon 6 godina?

Nakon 6 godina, došlo je vrijeme za “reviziju” rezultata, a u novoj etapi pomlađivanja gđa Goga povjerenje je ponovno poklonila istom liječniku.

Dr. sc. Mladen Duduković

Kako među najčešće pitanja o neinvazivnim tretmanima poput filera i botoxa spadaju i pitanja poput “koliko traju rezultati” i “što kada se fileri i botox razgrade”, odlučili smo s našim modelom ponovno posjetiti polikliniku Duduković i Kisić te upitati doktora – što se događalo s njenim licem u posljednjih 6 godina te koji su sljedeći koraci u pomlađivanju?

6 godina nakon prvog makeovera

Da je pacijentica doktoru Dudukoviću predstavljala izazov, nije krio, no kako ističe, upravo se na ovakvim primjerima najbolje vidi puni potencijal nekirurških tehnika.

Regije koje licu najviše dodaju godine

“Pacijenticu Gogu prihvatili smo kao izazov, i to šest godina nakon primarnog tretmana. Iako je ona sada već vjerojatno dobar kandidat za kirurški lifting lica, jer unatoč dobi od samo 46 godina ima vrlo tešku kožu te slabu širinu i projekciju gornje i donje čeljusti, ipak smo odlučili lice tretirati neinvazivnim tehnikama i s njega ponovno skinuti nekoliko godina”, ističe poznati zagrebački estetski kirurg.

“Za zadatak smo si postavili podići lice u srednjem dijelu, gdje se doima najtežim – te pokušati konturirati liniju donje čeljusti. Ove zone najviše vizualno dodaju godine na licu pacijentice, zbog čega je njihovo tretiranje bilo prioritet“, objašnjava dr. sc. Duduković.

Kod takvih tretmana – dodaje – osobito ako je izgledno da će se osoba u skorije vrijeme ipak odlučiti na kirurški zahvat pomlađivanja, nema običaj pretjerivati s dodavanjem volumena, pa ga dodaje samo na mjesta na kojima njegovo dodavanje zaista ima smisla.

Podizanje obrva pomlađuje gornju trećinu lica i otvara pogled

“Kod pacijentice Goge smo prvo napravili podizanje obrva, i to kombinacijom filera – Belotero Volume i Radiesse Classic, koji će dati dobar volumen, ali i stimulirati neokolagenezu i revitalizaciju kože navedene regije”, objašnjava doktor.

“Rejuvenacijom gornje trećine lica i podizanjem obrva postižemo otvoreniji pogled, osvježen izgled očiju i vidno zategnutiju kožu”, dodaje.

“Hibridnom kombinacijom filera Belotero Intense i biostimulatora Radiesse Classic naglasili smo i kut donje čeljusti pacijentice te korigirali prednji dio linije na donjoj čeljusti – čime je donje trećina lica postala zategnutija i vidno mladolikija.

Belotero Intense filerom korigirao sam i usne te nazolabijalne brazde, kako bismo smanjili sve uočene znakove starenja na srednjem i donjem dijelu lica“, objasnio je zagrebački kirurg.

Da niti jedan makeover nakon 40-e ne može proći bez botulinum toksina za smanjenje bora na gornjoj trećini lica, potvrđuje nam i ovaj slučaj.

“Tretman smo završili tretiranjem standardnih regija lica Bocouture toksinom, kojim smo tretirali čelo, područje glabele i bore smijalice oko očiju. Ovim postupkom podižemo obrve, otvaramo pogled i licu dajemo mladenačku svježinu koju je izgubilo”.

Za kraj, napravili smo Radiesse ‘wash’ tretman kojim planiramo učvrstiti vanjske strane lica i blago volumizirati preaurikularnu regiju, odnosno regiju na prijelazu lica i uha  – u kojoj s godinama dolazi do najveće atrofije kože i  transpozicije volumena”, objašnjava dr. sc. Duduković.

Nakon ovakvog tretmana, ističe doktor, potrebno je pričekati oko dva mjeseca kako bi koža razvila kolagen čiju smo sintezu potaknuli – pa i rezultate možemo očekivati za nekoliko mjeseci.

Prije i odmah nakon tretmana, puni rezultat se očekuje kroz 2 mjeseca
Prije i odmah nakon tretmana, puni rezultat se očekuje kroz 2 mjeseca

Finalni rezultat oduševljava

Baš kao što nam je dr. sc. Duduković objasnio, tretmani čija je svrha poticanje neokolageneze pravi učinak pokazuju nakon nekoliko mjeseci, pa smo pacijenticu posjetili dva mjeseca nakon izvođenja tretmana – i oduševili se rezultatima.

Pojačana produkcija kolagena i elastina dovela je do prirodnog lifting efekta, koža je zaglađenija u području čeljusti, jagodica te u regiji oko očiju. Tretman Bocouture toksinom zagladio je linije na području čela, bore smijalice oko očiju te čitavom licu dao svježiji izgled. Tekstura kože je, zahvaljujući biostimulatorima, glatka, ujednačena i naizgled mladolikija.

Radiesse biostimulator izvrstan je odabir za poticanje stvaranja dodatnog kolagena u koži, koji zatim pomaže u hidriranju kože, povećava njenu elastičnost i sjaj te smanjuje fine linije i bore. Ovaj se tretman može primijeniti ne samo na području lica, već i za pomlađivanje vrata, dekoltea i ruku.

Finalni rezultat nakon dva mjeseca

Kako je zadovoljstvo pacijenta uvijek presudan faktor, za dojmove smo upitali i gospođu Gogu.

“Jako sam zadovoljna postignutim rezultatima. Dr. Duduković je zaista izvrstan stručnjak u čije sam se ruke s povjerenjem prepustila, znajući da će rezultat biti prirodan, bez pretjerano “korigiranog” izgleda. Postignuli smo upravo ono što smo željeli ovim makeoverom – s mog lica smo izbrisali nekoliko godina te osvježili izgled kože čitavog lica”, izjavila je gospođa Goga.

Kako postići još impresivnije rezultate?

“Za još bolji rezultat, mogli smo prije injektivnih tretmana planirati tretman Ultherapy – fokusirani ultrazvučni tretman za poticanje neokolageneze, a nakon tretmana prostora bih dao još jedino tenzijskim nitima”, ističe kirurg. Ipak, doktor naglašava kako neinvazivni tretmani svakako donose poboljšanje, no – treba znati i kada osoba više nije kandidat za neinvazivne tehnike.

“Ponavljam, naša pacijentica je u godinama koje dolaze, bolji kandidat za kirurško pomlađivanje dubokim liftingom kože lica i vrata, s podizanjem obrva u temporalnom dijelu te gornjom i donjom blefaroplastikom”, objašnjava.

Pročitajte još i ...