Pripremite se za ovo ljeto na drugačiji način

Proteklih smo dana na društvenim mrežama mogli naići na brojne šale na račun vremenskih prilika koje nam je priredila ova neobična meteorološka godina, a jedna od njih glasila je – vjesnik ljeta nije sunce, već prepune teretane. I doista, s prvim toplim danima u nama se budi želja za fit tijelom, dobrom formom i onim nezamjenjivim osjećajem kada nam je dobro u vlastitoj koži. Konačni cilj je, naravno, dobro izgledati na plaži, osjećati se samouvjereno i sigurno u sebe te provesti ljeto bez parea koji skriva nedostatke.

No, danas se ljepoti tijela vrlo često pristupa jednostrano, a uvriježena percepcija govori kako je lijepo tijelo, isključivo mršavo tijelo. Stoga nerijetko svjedočimo mladim djevojkama koje provode ekstremne dijete ili pretjeruju s vježbanjem, ne bi li ostvarile neke nametnute, nerealne ciljeve, a pritom zaboravljaju na zdravlje i dobrobit čitavog organizma, ali i duha.

Prema riječima dr. Jeannette Gjurić, vlasnice centra Koncept 5 elemenata i jedne od naših najpoznatijih i najinovativnijh estetičarki, ljepoti tijela valja pristupiti holistički, s više različitih strana.

dr. Jeannette Gjurić

Ova se liječnica u svome radu oslanja na komplementarne i holističke metode koje kombinira sa zapadnjačkim medicinskim dostignućima, a pritom svakom pacijentu nudi rješenje skrojeno upravo po njegovoj mjeri. Na taj način pristupa i oblikovanju tijela te rješavanju raznih problematika vezanih uz njegovo zdravlje, ljepotu i dobrobit.

“U centru Koncept 5 elemenata njegujemo individualni pristup svakom našem pacijentu kojemu, ovisno o problemu zbog kojeg nam se obrati, nudimo kombinaciju različitih vrsta tretmana. Trenutno su najtraženiji tretmani koji pomažu oblikovati tijelo, a uoči ljeta to se posebno odonsi na rješavanje tvrdokornih masnih naslaga”, otkrila nam je dr. Gjurić.

Ayurveda za dobrobit organizma

U ovoj oazi zdravlja, ljepote i wellbeinga ponudit će vam najbolje od zapadne medicine, ali i prokušane tretmane istočnjačke tradicije. Jedan od fantastičnih tretmana čije su prednosti gotovo nenabrojive je Udwarthanam – ajurvedski terapeutski piling dubokog tkiva pri kojemu se topla smjesa ulja i biljnog praha nanosi po tijelu intenzivnim potezima, tako da utječu na opći metabolizam, cirkulaciju, limfni tok , metabolizam masti i tromost.

“Kako bismo pojačali dobrobiti ove specifične masaže te izlučivanje toksina i sluzi iz tijela, udwarthanu ćemo završiti swedanom, ajurvedskom saunom”, pojašnjava nam naša sugovornica te dodaje kako provođenje barem nekoliko udwarthanam tretmana uzastopno ili periodično pomaže u postizanju dugotrajnih rezultata.

Ovaj jurvedski terapijski biljni piling preporučuje se kod raznih poremećaja u načinu života – pretilosti, dijabetesa, zadržavanja tekućine, težine, nedostatka energije, stresa, depresije, umora, celulita i mnogih drugih.

Limfna drenaža za zdravlje i ljepotu

Nesmetani protok limfe u našem tijelu omogućuje održavanje imunološkog sustava, čišćenje organizma, ljepšu teksturu kože, te osjećaj lakoće u tijelu. Limfna drenaža je terapeutski postupak koji djeluje na pražnjenje limfnih čvorova , te poboljšava protok limfe kroz limfne kanale. Koristi vrlo lagane, ritmičke poteze od periferije prema centru. Može se provoditi ručno ili uz pomoć specijalnog uređaja za limfnu drenažu.

“Najčešće se radi limfna drenaža nogu u okviru različitih tretmana oblikovanja tijela, obzirom da na taj način potičemo cirkulaciju, smanjujemo otoke i neutraliziramo toksine u tijelu. Tretman je vrlo ugodan i opuštajući i traje 30-45 minuta, a nakon njega se doista osjećate lakše i poletnije. Osim toga,  ima i blagotvoran učinak na opće zdravlje. U idealnim slučajevima ovaj tretman kombiniramo s odlaskom u saunu.

Endospheres Therapy – saveznik u borbi protiv celulita

Centar Koncept 5 elemenata jedini je centar u Hrvatskoj koji ima ovaj doista jedinstven aparat kojim se tretira i smanjuje celulit. Snažno djeluje na mišiće, a istodobno ima povoljan utjecaj i na kožu i na limfni sustav.  Ima cilindričnu sondu u koju je ugrađeno 55 sfera od hipoalergenskog silikona. Osnovni princip rada aparata temelji se na niskim frekvencijama kompresivne mikrovibracije.

“Poznata je činjenica da je masno tkivo loše prokrvljeno, što dodatno usporava sve metaboličke procese. Zadnje studije pokazuju da su u ovakvim slučajevima povećani adipociti i da postoji visoki stupanj  fibroze između stanica. Kompresivna mikrovibracija potiče mikrocirkulaciju i stvaranje novih krvnih žila koje prokrvljuju tkivo”, pojasnila nam je dr. Gjurić. Naglasila je i da je ovo potpuno neinvazivna metoda koja maksimalno stimulira tijelo na što bolji rad i regeneraciju.

Tretmani ovim aparatom se odvijaju po precizno razrađenim protokolima, te je za postizanje željenih rezultata potrebno imati nešto strpljenja. U prvom postupku preporučuje se 12 tretmana. U prva četiri tretmana aktivira se cijeli sustav, a tkivo se postupno priprema na jače kompresivne mikrovibracije. Nakon toga se senzori u samom aparatu individualno prilagođavaju kritičnim zonama i na taj način omogućavaju optimalnu terapiju. Tretman je vrlo ugodan, potpuno bezbolan, te djeluje opuštajuće.

Ultratone DreamShaper – biostimulacija u službi oblikovanja tijela

Bez obzira na to želite li učvrstiti figuru, naglasiti mišiće, smanjiti opseg svih regija, zategnuti kožu, ukloniti celulit i masne naslage ili detoksicirati organizam, Ultratone DreamShaper je savršen odabir. Riječ je o jedinstvenom uređaju na tržištu koji omogućuje oblikovanje tijela i transformaciju figure. Veliki broj različitih električnih impulsa uzrokuje biostimulaciju i djeluje na duboka tkiva, uklanja masne stanice, zateže kožu i poboljšava tonus mišića.

Svojim posebno osmišljenim programima, uređaj je namijenjen svim regijama tijela i različitim potrebama, bilo da želite učvrstiti figuru, smanjiti opseg, zategnuti kožu, ukloniti celulit i masne naslage ili detoksicirati organizam. Ultratone DreamShaper kombinira učinkovite tehnologije – ultrazvuk, biostimulaciju, mikrostruju i lumiterapiju, koje pomažu u postizanju balansa tijela i gubitku kilograma.

Rezultati se očituju u brzom mršavljenju, gubitku centimetara, oblikovanju stražnjice, smanjenom celulitu, učvršćenom tijelu i transformaciji čitave figure. Vaše će noge, zahvaljujući kombinaciji različitih programa, postati prekrasno oblikovane, a mišići aktivirani na način kako to ne mogu učiniti uobičajene vježbe. Posebni Ultratone programi prilagođeni su učvršćivanju i podizanju grudi, ali i regeneraciji kože osjetljivog područja dekoltea. I na kraju, ali nikako i manje bitno – detoksifikacija i limfna drenaža: za intenzivno čišćenje, opuštanje, eliminaciju stresa i nježni tretman za krvožilni sustav, program Limfna drenaža izvrstan je izbor. Terapija pomaže očistiti organizam i putem limfnog sustava ukloniti metabolički otpad, višak vode, toksine i bakterije.

Ništa bez zdrave prehrane

Iako redovito vježbate i odlazite na tretmane, ponekad vam se čini da se rezultati ne vide dovoljno ili dovoljno brzo. Stručnjaci iz centra Koncept 5 elemenata će vas, u okviru cjelokupne obrade svakako pitati i o tome kako se hranite, uzimate li sve potrebne nutrijente te je li vaša prehrana uravnotežena. Jer zdrava prehrana je temelj zdravog načina života pa i zdravog tijela i duha. O njoj ovisi količina naše energije, zdravstveno stanje te općenito stanje našeg organizma.

“Nutricionističkim savjetovanjem, u kombinaciji s dijagnostikom biorezonance, procjenjuju se trenutačno zdravstveno stanje, prehrambene navike i razina fizičke aktivnosti. Temeljem dobivenih podataka kreiramo individualni plan prehrane za svakog pacijenta”, otkriva nam dr. Gjurić. Dodaje kako svaki klijent u sklopu savjetovanja uči kako izabrati i kombinirati zdrave namirnice te na taj način poboljšati svoje psihofizičko zdravlje.

U tom procesu od velike pomoći je i testiranje biorezonancom. Riječ je o vrlo složenom i precisnom dijagnostičkom i terapijskom potupku u komplementarnoj medicini. Svakodnevno smo izloženi najrazličitijim utjecajima, od zagađenog okoliša, vode i hrane do zračenja tijekom duljeg razdoblja. Iako tijelo raspolaže snažnim potencijalom samoizlječenja, štetni utjecaji su ponekad toliko izraženi da blokiraju regulacijske procese i sposobnosti. Različite tvari, toksini, virusi, bakterije i zračenja ometaju prirodne frekvencije i komunikaciju među stanicama, što posljedično remeti rad stanica. Ukoliko taj poremećaj potraje dulje, razvit će se i organske promjene s pripadajućim simptomima.

BICOM aparat za biorezonancu omogućuje otkrivanje poremećenih frekvencijskih uzoraka, a potom modulira poremećene frekvencije i putem posebne elektrode vraća u organizam u obliku terapijskih frekvencija. Najveći uspjeh postiže se u smanjenju simptoma inhalatornih i nutritivnih alergija, astme, dermatoloških problema, gastrointestinalnih problema uzrokovanih alergenima te disbioze crijevne flore uzrokovane netolerancijom na hranu.

“Tretman biorezonancom provodi se temeljem detaljne dijagnostike i individualnog plana terapije. Ovisno o poremećaju, tretman traje od 30 do 45 minuta, potpuno je bezbolan i ugodan te namijenjen i najosjetljivijim pacijentima. U većini slučajeva dovoljno je 5-10 tretmana da se zdrave stanice vrate u ravnotežu. Biorezonanca se iznimno dobro kombinira s ostalim metodama liječenja u komplementarnoj medicini kao što su akupunktura, fitoterapija i dijetetika”, otkrila nam je dr. Gjurić.

Pročitajte još i ...