“Operacija Pepeljuga”

„Znam puno muškaraca, uključujući i mene, koji radije gledaju gola ženska stopala nego golu guzu“, samo je jedan od brojnih komentara koji komplimentiraju ženska stopala. Svima je dobro poznata priča o Pepeljugi i njezinoj cipelici koja je samo njoj idealno pristajala.

profimedia-0215359156

Skraćivanje stopala za više od 1 cm

Upravo zbog Pepeljugine priče zahvat korekcije nožnih prstiju dobio je naziv operacija Pepeljuga, a ova korekcija spada na listu neobičnih estetskim zahvata. Naime, zahvatom se nožni prsti skraćuju ili produljuju, a može uključivati i liposukciju na masnom tkivu prstiju.

Danish fashion model Josephine Skriver in the photo session for Victoria's Secret March 2017 lingerie and VSX catalogues., Image: 324536995, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Jedna od najčešćih estetskih smetnji u žena, vezano uz stopala, jest iskrivljenje palca ili „pretjerana“ dužina prsta. Skraćenje prsta najčešće uključuje resekciju kosti te postavljanje privremene fiksacije – postavlja se tanka žičica koja se odstranjuje za 3 tjedna. Zahvat „skraćenja“ prstiju stopala izvodi se najčešće u lokalnoj anesteziji. Oporavak nakon skraćenja prsta brz je i iznosi nekoliko tjedana, a tijekom cijelog vremena moguć je normalan hod uz upute.

Ovim zahvatom prst je moguće skratiti 1,5 cm, čime se uspješno osigurava manje stopalo, a time i manji broj obuće. Želja za ljepšom nogom u visokim potpeticama najčešći je motivi dama koje se odlučuju na ovaj zahvat. U SAD- u i Velikoj Britaniji ova je operacija sve popularnija. Skraćivanje četiri prsta u Velikoj Britaniji košta 4 500 funti.

Pročitajte još i ...