Opskrbite se vitaminom D i uživajte u suncu – odgovorno

Već dobro znamo da je vitamin D  ključan za naše zdravlje, ali pretjerano izlaganje suncu može biti itekako opasno ako se ne ponašamo odgovorno. Kako adekvatno pripremiti različite tipove kože, koji zaštitni faktor odabrati i na što paziti prilikom odabira preparata za sunčanje, donosimo u suradnji s brendom Eau Thermale Avène koji je u razgovoru s hrvatskim influencericama pokušao doći do odgovora na ova vječna pitanja.

Marija Nikšić, @ormarija poznata crvenokosa influencerica posebno pazi na svoju kožu. „Biti ginger znači koristiti SPF na litre! Za sve koji trebaju SPF koji se brzo upija i ne ostavlja mastan trag, kako mu i samo ime govori, ‘dry touch’ od Avènea je odličan izbor. Ne ostavlja osjećaj maske i odlično štiti. Za plažu biram Avène B-Protect SPF 50+ koji se u dodiru s kožom i trljanjem pretvara u savršenu ljetnu nijansu. Kad ne želim šminku na plaži, a opet ne želim izgledati bljedunjavo. Za tijelo isto volim brzoupijajuću njegu, a Avène sprej SPF 50 je upravo takav. Lagan, nježan, prekrasnog mirisa i ne ostavlja tragove na badiću i odjeći. Opskrbila sam se i ultra light fluidom koji ovo ljeto prvi put dolazi na test uz već dobro poznate dry touch, b-protect i sprej za tijelo koji su se već prijašnjih godina prometnuli u favorite.“

Mlada mama Maša Zibar, @mashinthebeauty upozorava na izlaganje suncu bez zaštitnog faktora. „Molim vas učite na mojim greškama i ne izlazite van bez SPF 50. U 20-im nisam shvaćala koje posljedice to može imati, a danas na licu imam nepovratne hiperpigmentacijske mrlje… Izbor za mene, Luku i Lanu su Avène proizvodi“.  Za Lanu je uvijek spremno dječje mlijeko SPF 50+ koje nudi vrlo visoku zaštitu i sadrži jedinstvenu Sunsitive® Protection kombinaciju djelatnih sastojaka. Sadrži samo 4 FOTOZAŠTITNA FILTRA za vrlo visoku zaštitu kože od širokog spektra UVB-UVA zraka; dugotrajnu, stabilnu i učinkovitu zaštitu uz optimalnu toleranciju kože. Za sebe bira Avène Fluid SPF 50+  koji nudi dnevnu zaštitu od sunca ultra širokog spektra. Idealan je za normalnu do mješovitu/osjetljivu kožu lica.

Intense Protect SPF50+ kremu koristi i Morena Pavić @CurlyMorena, a posebno je veseli što ne ostavlja bijele tragove nakon nanošenja. Njezin recept za zdravu i preplanulu kožu uključuje blagi piling nekoliko dana prije mora. Zatim prvih dana Intense Protect SPF50+ nakon čega smanjuje na SPF 30 jer je prirodno tamnije puti. Uz zaštitu koristi i maslace i ulja za poticanje preplanulosti uz neizostavnu Eau Thermale Avène termalnu vodu.

Anita Šimunović, @anita.simunovic je također zaljubljenik u Avène B-Protect SPF 50+ koja joj ljeti služi kao zamjena za puder. „Krema se pri nanošenju pretvara u boju vaše kože. Super je za u grad i za plažu. Kada želim da mi drži na licu cijeli dan setiram ju s puderom u prahu.- Nudi lagano prekrivanje (prekriva crvenilo), UV zaštita (SPF 50), daje glowy finish, ne stvara prištiće i ne peče za oči. Ovu kremu voljet će osobe sa suhom i normalnom kožom. Nemojte zaboraviti da je trebate obnavljati kroz dan kako biste ostali zaštićeni od sunca!“

Sve Avène proizvode možete  pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Pročitajte još i ...