Organski proizvodi za isušenu kosu koja se petlja

Ako je i vaša kosa posljednjih dana isušena, bez sjaja i djeluje oštećeno – imamo izvrsne vijesti. Jedan od najpoznatijih svjetskih „haircare“ brendova razvio je njegujuću liniju s organskim sastojcima koja hidratizira, obnavlja i dubinski njeguje kosu, a kako dodatni plus ističe se činjenica da je linija proizvoda – biorazgradiva.

Rješenje inspirirano prirodnim bogatstvom

Fascinantna biološka raznolikost Amazonije s više od 390 milijardi stabala i 16 tisuća različitih biljnih vrsta svima je dobro poznata, a ovog je puta direktno inspirirala Klorane na kreiranje hranjive i obnavljajuće linije za njegu kose.

Što je u Amazoniji posebno? S obzirom na to da klimatske promjene, suše i intenzivna deforestacija predstavljaju veliku prijetnju te narušavaju ionako krhku ravnotežu, stanovnici Amazonije razvili su posebne tehnike upravljanja zemljom kojima pokušavaju rekreirati prirodne eko-sustave. U samom srcu te tehnike, jedno drvo se ističe u nepreglednom drvnom bogatstvu Amazonije: cupuaçu.

Pulpa plodova ovog stabla stoljećima se koristi za hranu, ljuska za izradu raznih predmeta, a sjemenke za maslac bogat masnim kiselinama – idealan za njegu kože i kose.

Klorane stručnjaci iz odjela za istraživanje i razvoj krenuli su u pustolovinu upoznavanja tog jedinstvenog drveta  i na svom putu otkrili da cupuaçu ima nevjerojatna njegujuća svojstva: hranjiviji je čak i od poznatog hranjivog sastojka, shea maslaca. S obzirom na to da dermokozmetički brend Klorane oduvijek počiva na fascinaciji snagom biljaka i nesebičnosti u dijeljenju svoje botaničke ekspertize s ostatkom svijeta, ne čudi da je baš cupuaçu esencijalni sastojak nove Klorane linije za njegu vrlo suhe kose, grube i oštećene od raznih tretmana (sušenje fenom, izravnavanje i bojanje), linije u kojoj je sadržano sve bogatstvo i raznolikost Amazonije.

Dubinska njega kose bez otežavanja vlasi

Organski cupuaçu maslac bogat je masnim kiselinama (Omega-6 i Omega-9) koje jamče sjajna njegujuća svojstva. Ovaj iznimno njegujući djelatni sastojak čuva vodu koja se nalazi u epidermisu i vlaknima kose. Formula s najmanje 83 posto sastojaka prirodnog podrijetla obiluje hranjivim sastojcima kao što su oleinska i linolna te arahidinska i behenska kiselina, koji dubinski hidriraju i hrane čak i najsušu kosu, a da je pritom ne otežavaju.

Oštećena vlakna kose su osnažena i otpornija, a vaša kosa je oporavljena već nakon prvog korištenja. Miris odlikuju tople, ugodne note kombinacije cvijeta frezije i mlijeka pamuka, koje Klorane proizvodima s organskim cupuaçu maslacem daju umirujuću nježnost koja nas poziva na kratkotrajni bijeg od svakodnevice.

Temeljito čišćenje bez isušivanja

Biorazgradiva formula Klorane hranjivog i obnavljajućeg šampona s organskim cupuaçu maslacem pružit će vašoj kosi bogatu njegu, hidraciju i divno opuštanje. Kremasta tekstura dubinski njeguje vlakna kose i obnavlja ih već od prvog korištenja.

Klorane hranjivi i obnavljajući šampon s organskim cupuaçu maslacem

Nova tehnologija čak i najsušoj kosi daje osjetnu punoću i gustoću, a da je pritom ne otežava. Prema istraživanju, kosa je trenutno mekša (96%), lakša za oblikovanje (94 %) te njegovana do vrhova (83 %)[1]

[1] Ispitivanje o zadovoljstvu korištenja provedeno u Francuskoj na 104 žene u dobi od 18 do 65 godina koje su tri tjedna koristile samo Klorane hranjivi i obnavljajući šampon s organskim cupuaçu maslacem.

Razmršena i dubinski nahranjena kosa

Biorazgradiva formula Klorane hranjivog i obnavljajućeg balzama s organskim cupuaçu maslacem obnavlja i štiti oštećena vlakna kose.

Klorane hranjivi i obnavljajući balzam s organskim cupuaçu maslacem

Kosa je razmršena, dubinski nahranjena i obnovljena sve do vrhova. Idealan je za kroćenje valovite i kovrčave kose. Kosa je trenutačno sjajnija (88 %), zaštićena (89 %), obnovljena (81 %) te trajno snažnija (86 %)[2].

2 Ispitivanje o zadovoljstvu korištenja provedeno u Francuskoj na 104 žene u dobi od 18 do 65 godina koje su tri tjedna koristile samo Klorane hranjivi i obnavljajući balzam s organskim cupuaçu maslacem.

Dubinska obnova

Formula Klorane hranjive i obnavljajuće maske posebno je bogata organskim cupuaçu maslacem, što joj daje bogatu i gustu teksturu koja jamči učinkovitu obnovu i opuštanje kose. Kosa je trajno obnovljena (88 %) i zaštićena (94 %), trenutno je sjajnija (91 %) te njegovana i obnovljena sve do vrhova (81 %).[3]

Klorane hranjiva i obnavljajuća maska s organskim cupuaçu maslacem

Njezino 3u1 djelovanje omogućuje da razinu obnavljanja i hidracije prilagodite trenutnim potrebama vaše kose. Tako se može koristiti kako tradicionalna maska za trenutačnu njegu i obnovu. Ostavljanjem na kosi preko noći, Klorane hranjiva i obnavljajuća maska djelovat će kao prava noćna krema za intenzivnu njegu vaše kose.

I na kraju, može se koristiti i tijekom dana kako bi ukrotila vrhove i podarila kosi dodatni sjaj – zagrijte malu količinu u rukama, nanesite i uživajte u mekoj, sjajnoj i mirisnoj kosi.

[3] Ispitivanje o zadovoljstvu korištenja provedeno u Francuskoj na 97 žena u dobi od 18 do 65 godina koje su tri tjedna koristile samo Klorane hranjivu i obnavljajuću masku s organskim cupuaçu maslacem

Pročitajte još i ...