Ovo je najbolja pasta za osjetljive zube po izboru stomatologa

Osjetljivost zubi posljedica je istrošenosti zubne cakline ili povlačenja zubnog mesa. Uzroci zbog kojih se javlja, brojni su – najčešće su to vanjski faktori, a oni manje sretni, naslijede je od predaka. Neki od vanjskih faktora zbog kojih dolazi do pojačane osjetljivosti zuba svakako su izrazito kisela hrana i napitci – oni naime nagrizaju vanjski sloj cakline.

Stoga bi bilo poželjno svoju prehranu prilagoditi i iz nje isključiti kisele sokove, pretjeranu količinu octa, industrijske preljeve za salatu, ali i pretjeranu konzumaciju vina. Iako čitav život slušamo o važnosti zubne higijene i njege, sigurno niste znali da i u tome možemo pretjerati. A to pak može dovesti do problema sa zubnom caklinom. Naime, preučestala, ali i preagresivna njega zubi može oštetiti caklinu pa stoga stomatolozi preporučuju pranje zuba dva puta dnevno, u trajanju od dvije do tri minute.

Ako već osjećate zubnu osjetljivost, vjerojatno je vaša zubna caklina već oštećena. Loša je vijest da je to stanje koje se ne može popraviti, ali ono što jest moguće, je spriječiti njezino daljnje oštećivanje pa i propadanje. Stoga u svoju zubnu njegu svakako uključite i proizvode formulirane za osjetljive zube.

Jedan od njih, najbolji po ocjeni stomatologa u okviru ovogodišnjeg natječaja Estetica Premium Product, predstavljamo u nastavku.

Marvis Sensitive Gums Gentle Mint

Marvis Sensitive Gums Gentle Mint najbolja je pasta za osjetljive zube prema ocjeni hrvatskih stomatologa u Estetica Premium Product natječaju. MARVIS Sensitive ima nježni i elegantni kremasti karakter zelene metvice praćen dodirom paprene metvice i mentola za dodavanje dubine i svježine vašoj novoj omiljenoj pasti za osjetljive zube. Nova formula sadrži nisku razinu abrazivnosti i nove dodane aktivne sastojke za poboljšanje dobrobiti desni.

Rezultati pokazuju izvrsnu učinkovitost Marvis Sensitive paste za zube: proizvod učinkovito smanjuje kamenac, već od prve uporabe, krvarenje iz desni se smanjuje od prve uporabe, a zatim trajno tijekom korištenja. Osjećaj nelagode koji je povezan s osjetljivošću desni, smanjen je za više od 50% već od prve uporabe. Nema značajnih promjena u općem stanju desni, stoga proizvod mogu koristiti osobe s osjetljivim desnima jer ne uzrokuje promjene.

U nastavku pročitajte što su o ovoj pasti rekli stomatolozi, članovi žirija natječaja Estetica Premium Product.

 

dr. med. dent. Marko Miličić, oralni kirurg i implantolog

“Kao i druge zubne paste koje su namijenjene smanjenju upale i krvarenju desni, ova se pasta, također, pokazala učinkovitom. Redovito korištenje ove paste smanjuje osjetljivost zuba i pomaže u suzbijanju upale desni. U tome zasigurno pomažu aktivni sastojci poput hijaluronske kiseline i prebiotika koji antioksidativno djeluju na zubno meso te pomažu u zaštiti i obnovi tkiva”, rekao je dr. Miličić.

dr. sc. Renata Kevilj Gospić, dr. dent. med. spec. ortodoncije

“Želite li biti posebni i odabrati najbolje za svoje oralno zdravlje, Marvis ima pravi izbor – dozu luksuza, najbolje sastojke i neodoljiv, ugodan i jak okus osvježavajućeg mentola. Pasta sa stilom za dozu hedonizma, SENSITIVE je najbolji odabir za one koji vole nježniji okus, uz učinkovitu oralnu higijenu”, rekla je dr. Kevilj Gospić.

Vivien Jurković, dr. med. dent.

“Korištenjem ove zubne paste, u kombinaciji sa soft četkicom, osjetljivo zubno meso postepeno dobija zdraviju svijetlo ružičastu boju te manje krvari pri svakom pranju. Ugodne je arome i na zubima stvara blagi zaštitni film nakon svakog pranja. Pakiranje je maštovito i retro po čemu se također razlikuje od drugih zubnih pasti”, rekla je dr. Jurković.

Pročitajte još i ...