Pitali smo dr. Marka Kisića: Kako pomladiti i osvježiti vaginu?

Australian fashion icon Miranda Kerr stars in Wonderbra 2017 advertising campaign., Image: 311062076, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Prosječan par u 40-ima vodi ljubav dvostruko manje nego par u 20-ima. Istraživanja pokazuju da su razlozi opadanja seksualne želje brojni – psihički, fizički i zdravstveni. Kardiovaskularni poremećaji i impotencija glavne su prepreke muškarcima, dok žene muče problemi vezani uz hormonalne promjene, zbog kojih dolazi do suhoće rodnice, ali i nelagode i bolova pri spolnim odnosima.

Dodamo li k tome prirodne procese starenja, smanjeni seksualni užitak i smanjeni libido, dolazimo do kompleksnog problema čije rješavanje nerijetko zahtijeva i stručnu pomoć.

Prirodni procesi ostavljaju ozbiljne posljedice na seksualni život

Suhoća sluznice vagine, slabljenje vezivnog tkiva vulve, mlohavost, smanjenje elastičnosti i gubitak volumena najviše velikih labija vulve, kao i hiperpigmentacija uz stanjenje i nabiranje kože anogenitalnog područja promjene su koje se događaju s godinama, a većina njih izravno su vezane uz prirodno snižavanje razine estrogena, čije posljedice posebno pogađaju dame u razdoblju perimenopauze i menopauze“, otkriva dr. med. Marko Kisić, specijalist ginekologije i opstetricije, dodajući kako se određene smetnje mogu pojaviti i mnogo ranije. Bogatim iskustvom u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb te renomiranoj zagrebačkoj Poliklinici Sinteza, ovaj se cijenjeni ginekolog nametnuo kao jedan od najtraženijih sugovornika kad je žensko intimno zdravlje u pitanju.

Marko Kisić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, Poliklinika Sinteza i Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb

Osim pojave funkcionalnih smetnji i posljedica vaginalnog poroda, s godinama dolazi i do navedenih estetskih promjena, jer starenjem cjelokupnog organizma, stari i intimno područje. Zahvaljujući neinvazivnim tretmanima, rejuvenacija vulve i vagine jednostavnija je no ikada prije.

Vrijeme je da prestane biti tabu tema

„Pomlađivanje intimnog područja još je uvijek tabu tema u javnosti, no dame se redovito raspituju o mogućnostima rejuvenacije, odnosno pomlađivanja vulve i vagine, a kao svoje probleme ističu vaginalnu suhoću, nezadovoljstvo izgledom stidnih usana ili hiperpigmentacijske promjene. Iako prirodne, ove promjene mogu, između ostalog, ozbiljno narušiti kvalitetu seksualnog života“, ističe dr. Kisić, napominjući kako se većina problema pojavljuje kao posljedica hormonalnih promjena – usmine postaju stanjene, smanjuju se masni jastučići, a manjak kolagena može uzrokovati opuštanje kože. Područje kože intimnog područja može potamnjeti, a klitoris se smanjiti.

Baš kao što se određene karakteristike povezuju uz mladenačko lice, povezuju se i uz najskriveniji i najintimniji dio tijela. Želimo li pomladiti lice, najčešće se okrećemo tretmanima koji vraćaju izgubljeni volumen i mladenačku punoću, a situacija je vrlo slična i kada je intimna zona u pitanju. Vaginalna rejuvenacija, odnosno vaginalno pomlađivanje, rastući je trend u svijetu estetike.

Punoća stidnih usana može se nadoknaditi hijaluronskom kiselinom – prirodnim polisaharidom čija razina prirodno opada tijekom godina. Zaslužna za mladenački izgled kože, ova moćna kiselina može se aplicirati u područje velikih usana kako bi se vratio njihov nekadašnji volumen. Rušeći tabue, brand HAPPY intim® ponudio je inovativne proizvode koji se koriste upravo za pomlađivanje intimnog područja. Tretman HAPPY intim® Rebirth gelom novitet je u ponudi Poliklinike Sinteza, a dr. Kisić otkriva kako je vrlo jednostavan i bezbolan, izvodi se tankom iglom ili kanilom, a nakon njega nije potrebno nikakvo vrijeme za oporavak.

„Rebirth gel sadrži biorevitalizacijski kompleks hijaluronske kiseline i raznih aminokiselina koji, osim postizanja volumena, ostvaruje intenzivnu hidrataciju kože, te pomaže pri obnovi i izgradnji kolagena. Za osvježavanje vaginalnog područja posebno su zainteresirane dame u perimenopauzi i menopauzi, no dobna granica za postupak ne postoji“, objašnjava cijenjeni zagrebački ginekolog.

Pigmentacijske promjene velik su uzrok nezadovoljstva

Uz promjene punoće stidnih usana, hiperpigmentacijske promjene najčešći su razlog nezadovoljstva, a pojava tamnijih područja mogu biti povezana s prečestim brijanjem, nošenjem preuskog donjeg rublja od neadekvatnog materijala, ali i klimatskim uvjetima u kojima živimo. Ipak, glavni razlog promjene u pigmentaciji intimnog područja su hormonalni poremećaji.

Da se sve veći broj žena nosi s ovakvim promjenama, potvrđuje nam i naš sugovornik, dodajući kako to što žene o tim problemima ne govore javno, ne znači da ih ti problemi ne muče i da ih ne pokušavaju i ne žele riješiti.

Profesionalnim medicinskim pilingom za posvjetljivanje HAPPY intim® Peel, područje vulve, točnije velikih usana moguće je posvijetliti, ali i popraviti kvalitetu kože intimne zone, što će dovesti do veće ugode, ali i zadovoljstva žene. Ovaj posebni piling namijenjen je ujednačavanju boje kože intimnog područja, osvježavanju, blagom učvršćivanju i pomlađivanju vulve i anogenitalne regije.

„HAPPY Intim tretmani izvode se u Poliklinici Sinteza, a nakon bezbolnih postupaka, klijentica dobiva proizvode koje još neko vrijeme nastavlja koristiti kod kuće, kako bi rezultati bilo još i bolji“, navodi dr. Kisić.

Poznata po inovativnim, često još neviđenim tretmanima usmjerenim na poboljšanje zdravlja, kvalitete života, ali i samopouzdanja pacijenata, zagrebačka Poliklinika Sinteza se nametnula kao jedna od glavnih adresa kad je u pitanju pomlađivanje – doslovno od glave do pete, a dr. Kisić s ponosom je dio tima ove prestižne poliklinike.

S obzirom na to da u današnje vrijeme ženski užitak više zaista ne bi smio biti tabu tema, damama je na raspolaganju i jedan postupak usmjeren isključivo na njihov seksualni užitak – povećanje G-točke. Ni malo nas ne čudi činjenica da se ovakav revolucionaran tretman može napraviti upravo u Poliklinici Sinteza, jer je riječ o mjestu koje spaja najmoderniju medicinsku tehnologiju s inovativnim metodama po mjeri svake žene.

Aplikacijom hijaluronske kiseline, ovaj se skriveni splet živaca unutar rodnice može povećati, što će ženama znatno skratiti put do orgazma, a seksualni život odvesti na sasvim novu razinu.

Pročitajte još i ...