Potvrdio plastični kirurg: ovi znakovi otkrivaju da se osoba podvrgnula estetskom zahvatu

Većina plastičnih kirurga reći će vam da je najbolji zahvat onaj čiji su rezultati prirodni – bez pretjeranih promjena nakon kojih više ne sličite na sebe, i to je, otkriva plastični kirurg dr. Anthony Youn za New Beauty, ono što većina njegovih pacijenata želi. “No trace face” više nije rezerviran samo za pacijente s crvenog tepiha, već svaka osoba koja se podvrgava estetskom zahvatu želi izgledati bolje, no bez tragova da se ikakav zahvat uopće dogodio.

Da je takav ishod vrlo teško ostvariti, jasno je svakom plastičnom kirurgu čiji pacijenti žele značajne, vidljive rezultate, no bez gubitka prirodnosti. Poznati američki kirurg izdvojio je nekoliko znakova koji gotovo uvijek upućuju na to da se osoba podvrgnula estetskom zahvatu, stoga ih je, ako želite prirodan izgled, potrebno izbjeći.

Ušna resica

Dr. Youn za New Beauty otkriva kako je produžena ušna resica koja je spojena uz glavu jasan znak da se osoba podvrgnula face liftingu.

„Neprirodan izgled ušne resice izbjegavam tako što u face lifting uključujem i hrskavicu uha. Ako face lifting izvodite samo na koži, može doći do rastezanja ušne resice, zbog čega uši poprimaju ‘vilenjački’ izgled“, objašnjava dr. Youn.

Nabori na grudima

Jedan od znakova koji odaju da se radi o implantatima u grudima su nabori koji se javljaju na bočnim stranama dojki. To se javlja ili zbog prevelikih implantata ili zbog kvalitete implantata, otkriva dr. Youn. Kako bi se ovakav neprirodan efekt izbjegao, potrebno je o odabiru liječnika dobro razmisliti te slušati njihove preporuke kad je veličina implantata u pitanju.

Pupak koji čudno izgleda

Abdominoplastika, uklanjanje viška kože s područja trbuha, može za posljedicu imati pupak koji izgleda pretjerano okruglo, previše suženo ili „zbijeno“, uz kružni ožiljak oko pupka.

„To su znakovi koji otkrivaju da se radi o abdominoplastici“, kaže dr. Youn. Može li se ovakav efekt nakon zahvata izbjeći? Poznati kirurg otkriva kako je dio odgovora u rukama liječnika, a dio ipak u samom obliku pupka, količini kože, ali i njenoj elastičnosti.

German fashion model Heidi Klum in the new preview pictures of her Heidi Klum HK Intimates Spring Summer 2017 lingerie collection., Image: 316780771, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

“Botox-obrva”

„Ako se botox nestručno aplicira, obrve mogu poprimiti neprirodan izgled, nalik obrvama Cruelle de Vil“, otkriva dr. Youn, dodajući kako botox s vremenom popušta, tako da se obrve vraćaju u normalan položaj. Izbjeći efekt neprirodnih, karakterističnih “botox-obrva” može se stručnom i umjerenom aplikacijom te izbjegavanjem korištenja prevelike količine botoxa u jednom tretmanu.

HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 22: Nicole Kidman attending The 87th Annual Academy Awards - Press Room held at the Dolby Theatre on February 22nd, 2015. - Germany, Austria, Switzerland, Eastern Europe, Australia, UK, USA, Taiwan, Singapore, China, Malaysia, Thailand, Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania rights only -, Image: 219721704, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Smrznuto čelo

Jednako kao i „zlokobne obrve“, nestručnim apliciranjem botoxa može doći do pretjerano smrznutog izgleda čela.

„Velikim količinama botoxa, čelo gubi mogućnost mimike i poprima zamrznuti izgled, a ponekad može doći i do spuštanja obrva. Kada učinak popusti, obrve i čelo vraćaju se u prvobitno stanje“, objašnjava američki kirurg.

Pročitajte i: “Bad botox”: Posljedice loše apliciranog botoxa

Patkaste usne

Donja usna uglavnom je 50 posto veća od gornje. Kada se ove prirodne proporcije naruše, posebice ako se pretjera s veličinom gornje usne i kada ona postane veća od donje ili povećana „prema van“, usne poprimaju neprirodan izgled koji podsjeća na kljun patke ili usta ribe, slikovito opisuje dr. Youn. Ovaj se efekt izbjegava jednostavno – usne je potrebno popunjavati postepeno te u skladu s proporcijama lica, jer će aplicirani hijaluron dodatno hidratizirati usne i dati im čak i puniji izgled nego što se prvotno činilo.

Irina Shayk for Avon

“Pillow face”

Umjerene količine i stručno aplicirani fileri licu daju prirodno pomlađeni izgled, no pretjerivanjem se postiže lice kao u „Mickey Mouse-a“ – pretjerano naglašene jagodice i neprirodan „puffy“ efekt gotovo uvijek odaju da se radi o pretjeranoj primjeni filera.

kidman-madonna-ryan

Pročitajte i: Dr Nevia Delalle: Izbjegnite neprirodni “pillow face”

Pretjerano suženi nos

„Kada se u postupku rinoplastike odstrani previše hrskavice, vršak nose može poprimiti pretjerano suženi izgled. Nos tada može izgledati ‘premršavo’, a nosnice previše suženo, što otežava disanje. Iako neke osobe prirodno imaju takav nos, često se radi o posljedici loše izvedene rinoplastike“, objašnjava dr. Youn.

Izvor: New Beauty

Pročitajte još i ...