Znate li na koja područja najčešće zaboravljamo nanijeti kremu za sunčanje?

Former British Royal girlfriend Florence Brudenell-Bruce in swimwear campaign for Rigby & Peller. Sunglasses – Heidi London., Image: 229952429, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY., Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Ljeti gotovo svakodnevno slušamo savjete o njezi kože na suncu. Zašto? Osim što tako čuvamo zdravlje, nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom i izbjegavanje sunca način su da spriječimo prijevremeno starenje kože. Kremu sa zaštitnim faktorom stoga treba nanijeti svuda, po cijelome licu i tijelu.

Koža kapaka posebno je osjetljiva

Istraživanja su pokazala da nanoseći kremu ljudi ne pokriju otprilike 10 posto lica, a to se posebice odnosi na područje oko očiju. Ta je regija, slažu se stručnjaci, osobito opasna za razvoj melanoma jer je koža oko očiju vrlo tanka i osjetljiva. Osim toga, izlaganje suncu isušuje to područje, zbog čega se pojavljuju bore.

Izbjegavajući područje oko očiju, nerijetko se krema ne nanese niti na dio s unutarnje strane kuta oka, odnosno uz nos.

profimedia-0328128948

Proizvodom sa zaštitnim faktorom potrebno je namazati i usne, a jedan od često zaboravljenih dijelova tijela je i područje uz kosu.

Melanom se sve češće pojavljuje i na vrhovima ušiju – još jednom dijelu na koji uglavnom potpuno zaboravimo prije sunčanja.

Stražnja strana koljena

Što se tiče tijela, mažući se obično preskočimo stražnji dio koljena. Kremu treba nanijeti na cijele noge, i to u dovoljnoj količini kako bi se spriječile opekline od sunca.

Fashion models Spanish Blanca Padilla and German Toni Garrn star in Calzedonia Spring Summer 2017 swimwear collection., Image: 329528994, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Jednako tako treba zaštiti stopala, kao i cijele ruke, uključujući dio pazuha i unutarnje strane ruku.

Iako se sama pomisao na to da se trebamo cijeli prekriti kremom za sunčanje čini smiješnom, najčešće preskačemo upravo dijelove lica i tijela na kojima je koža tanka, a time i vrlo osjetljiva, stoga je dobro izdvojiti koju minutu više i kvalitetno se pobrinuti za kožu.

Pročitajte još i ...