Najnovija svjetska tehnologija dugotrajnog pomlađivanja od sada i u Hrvatskoj

Poliklinika Sinteza naša je vodeća ustanova koja već desetak godina koristi vlastito masno tkivo pacijenta u estetskoj medicini i kirurgiji. Prije otprilike godinu dana pisali smo o tome kako se u Poliklinici Sinteza masnim tkivom dolazi do punih usana i mladolikog lica. Osim što masno tkivo koriste za pomlađivanje i regeneraciju tkiva na licu i vratu, liječnici Poliklinike Sinteza izvrsne rezultate imaju i s povećanjem grudi tim prirodnim materijalom.

Poboljšana metoda

Ekskluzivna novost je da se odnedavno u Poliklinici Sinteza kao prvoj u Hrvatskoj koristi najnovija tehnologija svjetski poznate kompanije Arthrex za dobivanje i pripremu masnog tkiva po najstrožim standardima kvalitete.

Doktorica Jeannette Gjurić već godinama uspješno kombinira masno tkivo i matične stanice dobivene iz masnog tkiva (AdSC) s PRP plazmom. Sada je ta tehnologija u Arthrexovom sustavu dovedena do savršenstva. Sinergijsko djelovanje PRP i AdSC, u međuvremenu, dokazano je u brojnim znanstvenim studijama. Vlastite mezenhimalne matične stanice iz masnog tkiva nalaze se u stromavaskularnoj frakciji (SVF) i otpuštaju faktore rasta i citokine (HGF, IL-6, TGF-ß) koji pospješuju regeneraciju različitih vrsta tkiva, a mogu se i diferencirati u različite stanice.

dr. Jeannette Gjurić

Laički rečeno, ako masne stanice prenesete iz npr. trbuha u obraz, one se pomoću Artrexove tehnologije prilagođavaju tako da se savršeno sljubljuju s masnim stanicama obraza, kao da im oduvijek pripadaju. Upravo ova najnovija tehnologija garantira visoku trajnost masnog grafta.

Za što se koristi lipofilling?

Transfer masnog tkiva ili lipofilling koristi se za popunjavanje nepravilnosti na tijelu gdje su nastala udubljenja ili gdje je prethodno došlo do ograničenog oporavka tkiva nakon oštećenja.

Bilo da se radi o gubitku volumena u licu, pojavi bora, udubljenjima od celulita, podočnjacima, o nedostatku u tkivu ili pak o želji da se povećaju usne ili stražnjica, može se iskoristiti vlastito masno tkivo koje s uzima s dijelova tijela na kojima ga ima dovoljno i transferira na željena područja.

Masnim je stanicama moguće i pomladiti cijelo lice i napraviti tzv. volumetrijski face-lifting, čime se osvježava i zateže koža.

Izvodi se u dva koraka

Postupak lipofillinga (lipotransfera) izvodi se u dva koraka. Prvi je korak liposukcija kojom se prikuplja masno tkivo. Ono se uzima s dijelova tijela na kojima ga ima najviše – uglavnom s trbuha ili bedara. Tako dobiveno tkivo odmah se obrađuje kako bi se pripremilo za aplikaciju, a potom se aplicira na željena područja.

Uobičajeno je da se metoda ponovi nekoliko puta (1 – 3) kako bi se dobili željeni rezultati jer jedan dio masnog tkiva „ne preživljava“ transfer, no u Poliklinici Sinteza omogućuju se dugotrajniji i bolji rezultati jer se masno tkivo zahvaljujući Arthrexovom sustavu priprema na poseban način, u kombinaciji s krvnom plazmom.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Alberta Ferretti Backstage Milan Ready to Wear. Spring/Summer 2018. Swedish model Elsa Hosk. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355000819, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Najprirodniji rezultati

Transferom vlastitog masnog tkiva postižu se potpuno prirodni rezultati. S obzirom na to da se radi o vlastitom materijalu, ne postoji rizik reakcije na strano tkivo, a prednosti su svakako i prisutnost dovoljne količine materijala potrebnog za korekciju, dugotrajnost rezultata i prirodan izgled uz zadržan osjet dodira. Za razliku od tretmana hijaluronskim filerima čiji rezultati traju od 6 do 9 mjeseci, rezultati pomlađivanja masnim tkivom traju nekoliko godina.

Biološki tretmani vlastitim masnim tkivom već su godinama u fokusu interesa regenerativne medicine. Vlastita mast pokazala se izvanrednim materijalom ne samo u estetici – za regeneraciju kože, peglanje bora i pomlađivanje lica, povećanje grudi, nego i u ortopediji, traumatologiji i reumatologiji.

Pročitajte još i ...