Prednosti kombiniranja liposukcije i lipofillinga

Portuguese fashion model Sara Sampaio stars in Calzedonia Swimwear 2014 advertising campaign., Image: 190308821, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Iako se na masno tkivo uglavnom gleda kao na nedostatak, činjenica je da je ono nekada prednost. Neka područja jednostavno trebaju masno tkivo. Primjerice, kako starimo, tako naše lice gubi masno tkivo kao potporu. Tada lice poprima ozbiljniji, stariji i umorniji izgled.

Kombinacija liposukcije i lipofillinga

Masno tkivo može se koristiti za popunjavanje lica, usana, grudi, ruku, stražnjice, odnosno, čega želite. Budući da je prije tog postupka ionako potrebno prikupiti masno tkivo, „usputna“ liposukcija izvrstan je odabir. Napomenite svom liječniku da želite oblikovanje tijela liposukcijom prije lipofillinga. Liposukcija se svakako radi prije transfera masti, ali objasnite kakve rezultate očekujete od liposukcije, odnosno, istaknite da želite potpuniju liposukciju i potpunije oblikovanje tijela od samog prikupljanja masti za dopunu nekog druge regije.

profimedia-0319322685

Na kojim se dijelovima tijela mogu kombinirati zahvati liposukcije i lipotransfera? Ovisi o vašim preferencijama. Dok god se radi o dovoljnoj količini masti, ona može biti iz bilo kojeg dijela vašega tijela. Ako ste, primjerice, skloniji nakupljanju masnog tkiva u na trbuhu, možete se odlučiti na oblikovanje trbuha i mast s tog dijela transferirati u dio tijela koji vam najviše odgovara. Jednako vrijedi i za bokove, bedra, ruke…

Ipak, liposukcija nije metoda mršavljenja nego oblikovanja tijela te se njome uklanja masno tkivo s onih dijelova tijela s kojih vam ga je vježbanjem i dijetom najteže ukloniti. Stoga, ako imate prekomjernu tjelesnu težinu, liječnik će vam vjerojatno savjetovati da prvo smršavite pa obavite liposukciju onog dijela s kojim imate najviše poteškoća.

Victoria's Secret

Popunjavanje drugih dijelova tijela

Nakon što se masno tkivo prikupi, ono se obradi i ponovno aplicira u tijelo. Mogu se popuniti grudi, stražnjica, lice, ruke, odnosno, regije koje želite. Što se tiče oporavka, obično ovisi o zahtjevnosti liposukcije i području u koje se masno tkivo ubrizgalo. Ako ste uklonili malo masnog tkiva kako biste popunili obraze, oporavak će trajati svega nekoliko dana. Ako ste, pak, radili liposukciju trbuha, a potom popunjavanje stražnjice, oporavak će trajati koji tjedan.

Gigi Hadid, without caption

Liposukcija i lipofilling (lipotransfer) postupci su koji se idealno nadopunjuju, stoga ih je izvrsno kombinirati, a jeste li pravi kandidat za ovu kombinaciju zahvata, reći će vam liječnik kada procjeni imate li dovoljno masnog tkiva za popunjavanje pojedinih regija tijela.

Pročitajte još i ...