Napokon proizvodi koji prirodno pomlađuju

Što je u prostorijama zagrebačke dermatološke udruge Zdravi pod suncem okupilo 60 poslovnih žena? Razgovor o zdravlju, zaštiti i pomlađivanju kože te predstavljanje proizvoda osmišljenih da im u tome pomognu. Dr. sc. Ana Ljevar, direktorica tvrtke Humed Pharma, i njezina asistentica Karla Mamilović, mag. ing., predstavile su brendove Endocare i Heliocare namijenjene anti-age njezi i zaštiti kože od sunca.

Linija preparata Endocare bazirana je na dvije inovativne tehnologije: prva je SCA®Biorepair koja se temelji na sluzi puža i pruža koži snažnu regeneraciju i zaštitu od svih negativnih vanjskih faktora, dok druga, ICF®CAF, aktivira matične stanice i tako uzrokuje indukciju kolagena, elastina i esencijalnih dermalnih komponenti, što koži vraća volumen i reducira bore. Preparati sa SPF faktorom Heliocare – jedinstvene linije koju preporučuju i dermatolozi diljem svijeta – kožu štite na četiri razine: brane je od slobodnih radikala, sprječavaju znakove starenja i pomažu u sintezi kolagena i elastina, čuvaju prirodni obrambeni sustav kože te štite stanice od posljedica dugotrajnog izlaganja suncu.

Tretman nove generacije koji prirodno pomlađuje

Dr. sc. Mladen Duduković, specijalist plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije, predstavio je Profhilo, hvaljeni tretman nove generacije, popularan jer poboljšava teksturu kože, učvršćuje tonus i vraća joj blistavost, svježinu i punoću, a pritom na utječe na fizionomiju lica. Njime se koža intenzivno hidratizira i potiče na prirodnu proizvodnju kolagena, čime se postiže prirodno pomlađivanje cijelog lica. Preparat se oslanja na princip hidroliftinga, a ravnomjernim raspoređivanjem u samo pet pažljivo odabranih točaka na svakoj strani lica djeluje na dublje strukture te kompletno revitalizira i pomlađuje kožu.

Neke od zagrebačkih poliklinika u kojima se tretman može izvesti su Poliklinika Hilarus, Poliklinika Duduković, Poliklinika Nola, Poliklinika Milojević, Poliklinika Sinteza, Poliklinika dr. Jelena Jakić i Poliklinika Dentaderm, u kojima postupak izvode renomirani liječnici – spec. dermatovenerologije Tanja Vrčić, spec. plastično-rekonstruktivne i estetske kirurgije Mladen Duduković, spec. dermatovenerologije Ivana Nola, spec. dermatovenerologije Željana Bolanča, spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivne medicine te tradicionalne kineske medicine Jeannette Gjurić, spec. dermatovenerologije Jelena Jakić i spec. dermatovenerologije Zrinjka Paštar.

Trenutak za intimu

O intrigantnoj temi – pomlađivanju intimnog područja – govorio je dr. med. Marko Kisić. Ovaj specijalist ginekologije i opstetricije predstavio je tretman HAPPY Intim® Rebirth namijenjen ženama koje muče problemi poput suhoće sluznice vagine, slabljenja vezivnog tkiva, smanjenja elastičnosti i gubitka volumena velikih labija vulve, kao i hiperpigmentacije uz stanjenje i nabiranje kože anogenitalnog područja. Te se promjene događaju s godinama, većina njih izravno je povezana s prirodnim snižavanjem razine estrogena, a mogu i ozbiljno narušiti kvalitetu seksualnog života.

Zahvaljujući neinvazivnim tretmanima, rejuvenacija vulve i vagine jednostavnija je no ikada prije – a vrijeme je i da to prestane biti tabu tema. Pomlađivanje vagine je, naime, rastući trend u svijetu estetike, a dr. Kisić je otkrio da je postupak jednostavan i bezbolan jer se izvodi tankom iglom ili kanilom, nakon čega oporavak nije potreban.

A da bi koža bila zdrava i blistava, potrebna joj je i potpora iznutra pa su se gošće na kraju predavanja osvježile napitcima Vitamin Well, obogaćenima vrijednim vitaminima i mineralima.

Pročitajte još i ...